Györfi András

A felkészületlenek hisztériája

2019. február 26. 19:47 - Györfi András szerk

bi_20181015_0026-1024x684-1-1024x684.jpg

Mivel én csupán egy porszem vagyok a magyar közélet káprázatos színpadán, ezért az sem lehet köztudomású rólam, hogy nem különösebben kedvelem Puzsér Róbert közszereplőt. Hozzá képest különösen jelentéktelen vagyok, ennek ellenére ha időm engedi, megírom egy-egy ámokfutásáról a véleményem.

Mikor Puzsér bejelentette, hogy megméretteti magát a főpolgármesteri székért folytatott harcban, minden ellenérzésem dacára úgy gondoltam, hogy nahát végre, egy kis színfolt a politikai palettán, végre valami friss és új, hiába totál alkalmatlan és úgy általában nevetséges az egész, mégis jó látni, hogy itthon még ez is megtörténhet.

Isten látja lelkemet, valahol mélyen, a lelkem egyik apró szobájában még drukkoltam is neki. Az elmúlt hetek eseményei alapján azonban úgy tűnik, Puzsér indulása nem csak első hallásra rossz vicc, valóban az. Pár napja történt ugyanis, hogy az egyik közvéleménykutató cég első emberét és egyben névadóját nemes egyszerűséggel elküldte a "halál faszára", azért, mert az illető véleménye szerint csak az egyik másik jelöltnek van esélye.

Itt nem állt meg a hisztiroham, azt is megtudhattuk, hogy Puzsér bizony nem vesz részt az előválasztáson, ha még egyszer "megpróbálnak egy demokratikus választást befolyásolni". Juj. A poszt persze még további dühöngéseket is tartalmaz, csak a szokásos. Ma pedig újabb hőbörgések és hisztéria érkezett a filmkritikustól.

Tény és való, bizonyos mértékig még szórakoztató is lehet egy totálisan felkészületlen ember szerencsétlenkedése, bár az inkább ártalmas, hogy vergődését látva a budapestiek hajlamosak lehetnek úgy érezni, hogy jobb a jól megszokott rendszer, mintsem ez a kutyakomédia, így nem hogy nem éri el a változás célját, csak további cementet önt a rendszerbe.

Az viszont kifejezetten nevetséges, hogy egy efféle posztra készülő embert ennyire váratlanul érjen az, hogy mivel is jár ez a világ. A közélet szereplőit, a politikusokat amióta világ a világ támadások érik, hogy ez Puzsérnak miért új, az rejtély. Ráadásul nem is támadásról van szó, egész egyszerűen egy közvéleménykutató mondta el a véleményét, akár hitelesen, akár hiteltelenül, ez másodlagos.

Egy polgármestert az ellenlábasai, versenytársai, kritikusai, néhol akár még választói is rendszeresen támadják, ez mindig is így volt és mindig is így lesz. Érthetetlen, hogy miből gondolja valaki, hogy alkalmas a posztra, ha már a választás, sőt, a választás előkészülete során sem képes elviselni a feladattal járó terheket. Végül szavazzunk, mondja el a véleményét az olvasó.

 

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2019.04.26. 16:32:28

Nézzünk szét a politikai vezetőink között és próbáljunk bármi olyan tulajdonságot keresni bennük, ami alkalmasabbá teszi őket Puzsér Róbertnél pl. egy főpolgármesteri posztra! ;-)
süti beállítások módosítása