Györfi András

Levitáló bakelit Szlovéniából

2018. szeptember 04. 00:23 - Györfi András szerk

player16.jpg

Vannak emberek, akik sátrat vernek egy cipőbolt előtt, hogy elsőként juthassanak hozzá egy új modellhez. Van, aki több száz kilométert utazik azért, hogy láthasson egy zenészt élőben. Számomra mindkettő abszurd, egyes technológiák kapcsán viszont hajlamos vagyok hasonló rajongást érezni.

Ez a szlovén fejlesztésű eszköz többet érdemel hosszadalmas bullshitnél, bár az alkotók megtették a magukét azért, hogy bénácska marketinget tegyenek a termék mellé, szerintük azt a "felemelő" érzést szimbolizálja a lebegő korong, amit zenehallgatás közben érezhetünk. Ez fájt, de még ez sem von le a dolog értékéből.

Mágnesekkel működik, hasonló technológiáról van szó, mint amit a japán mágnesvonatok is használnak. Egy-két évvel ezelőtt már szembejött, akkor ha jól emlékszem még a közösségi finanszírozás kampánynál tartottak, hogy azóta mennyire lettek sikeresek, arról nem szól a fáma. 

Két héttel a rendelés után már hozzá is juthatunk ehhez a csodához, feltéve, hogy hajlandóak vagyunk két és fél ezer eurót fizetni érte. Nem tudom, hogy mekkora piaca lehet ennek, az viszont biztos, hogy jó sokan vannak még ma is, akik a bakelitre esküsznek, valóban különleges hangulatú "adathordozó" volt a maga idejében.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása