Györfi András

Inkább börtönbe ment, mintsem haza

2017. december 31. 00:24 - Györfi András szerk

an106030984lawrence-ripple-.jpg

Az év utolsó napján régi szokás, hogy nevetünk. Azon amin lehet, azon is, amin inkább sírni kellene, mégis mindannyian érezzük, a nevetés remek terápia. Nincs ez másképp egy amerikai bankrabló története kapcsán sem. Történt ugyanis néhány hónappal korábban, hogy egy hetven feletti amerikai úr besétált a helyi bankfiókba, odament az első ablakhoz és átadott egy cetlit.

A papírkán nem más állt, mintsem az, hogy ez bizony bankrablás, adják át az összes pénzt. Szegény pénztáros lány nem tudott mit tenni, összeszedte majd átadta az éppen nála lévő összes bankjegyet. Ami ez után történt az viszont ha nem is egyedülálló, de mindenképp meglepő a kriminalisztika történetében.

Az idős férfi nemhogy nem menekült el, még csak szapora léptekkel sem távozott, inkább átsétált a pénztáros kisasszony ablakától a terem másik végében lévő padhoz és leült. Leült és türelmesen várta a kiérkező rendőröket. Ők pedig annak rendje és módja szerint letartóztatták majd megkezdődött az eljárás.

Mint kiderült, hősünk határozott céllal követte el tettét, börtönbe akart kerülni. Egész egyszerűen azért, mert nem bírta tovább a felesége mellett, úgy gondolta, hogy egy zárka is összehasonlíthatatlanul jobb annál, mint ami az asszony mellett várja.

Az egyetlen dolog amivel nem számolt, hogy túl jó ügyvédet rendeltek mellé, nem került börtönbe. Viszont házi őrizetet kapott és kötelező párterápiára küldték a feleségével. Epic fail. Persze, persze, vannak remek házasságok, de lássuk be, ritka, mint az el nem kapott bankrabló.

Mindenesetre ha 2018-ban úgy érezzük, nem bírjuk tovább életünk párja mellett, akkor inkább rövid úton váljunk el, nem kell feltétlenül a bűn útjára lépnünk a szabadságunk elnyeréséhez.

Ha tetszett a poszt, kövess a Facebookon!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása