Györfi András

Ilyenek a magyarok?

2017. október 14. 01:24 - Györfi András szerk

Összképünk, kultúránk, hülyeségeink és értékeink


girls-at-the-hungarian-grand-prix1.jpg

A hollandok fapapucsot hordanak és szuper liberálisak, a japánok sushit esznek és alacsonyak, az amerikaiak mindenből a nagyot szeretik és felszínesek, az oroszok pedig imádják a vodkát. Népekről, nemzetekről számos, többnyire butácska sztereotípia él a fejünkben, lelkünkben. Minden valószínűség szerint ez alól mi sem vagyunk kivételek, akik "ismernek", azok ránk aggattak már néhány tulajdonságot, lelkük rajta. Illetve mi magunk is sarkosan gondolkodunk önmagunkról.

De milyennek látjuk saját magunkat mi, magyarok? Sokat iszunk? Búskomorak vagyunk? Zseniálisak a tudósaink? A magyar nők a legszebbek? Ebben a posztban annak járok utána, hogy milyennek látjuk saját magunkat és milyennek lát minket a világ. 

Intelligencia

Okosak vagyunk, na, nincs mit tenni. Régóta halljuk, a népességhez arányosított Nobel díjjal kitüntetett magyar (származású) kutatók száma kimagasló. A Wikipédia picit árnyalja a képet, a vonatkozó cikk listája szerint a 17. helyen állunk, azért ez sem rossz. 

Érzékenység

Nagyon, nagyon, nagyon érzékenyek vagyunk, szentimentális, érzelgős ember a magyar. Legalábbis sokak szerint a lelkünk folyamatosan mocorog, óriási magasságokat és mélységeket élünk meg.

Szépség

Szépek vagyunk. Gyönyörűek a nők és jóképűek a férfiak. Bár ez utóbbi azért picit sántít, sok magyar férfi igényes önmagára, testére és öltözködésére, de azért a férfiak között lényegesen kevesebb "10/10-es" egyed van, mint a magyar nők között. Jó eséllyel a tucatnyi nép, nemzet keveredése okozza azt, hogy iszonyú jól nézünk ki. Kicsit ázsiai, kicsit közel-keleti, kicsit európai, kicsit balkáni és így tovább.

Mindenhol ott vagyunk

Egy véletlenszerűen választott nevadai kaszinóba besétálva könnyen lehet, hogy az első számú ember magyar lesz. Ugyan ez igaz egy németországi kutatóintézetre, egy japán cégre és így tovább. Hogy miért? Mert iszonyatosan okosak vagyunk.

Búskomor

Szomorúak vagyunk, nincs mit tenni, ráadásul rendkívül boldogtalanok. Hogy miért, az nehéz kérdés. Én még sosem jöttem rá, hogy mik a pontos okok, de nem is vagyok egészen biztos abban, hogy ez valóban így van. Könnyen lehet, hogy a magyarok híres kedvetlensége valójában fel van fújva, keserű emberek mindenhol vannak, voltak, lesznek.

Öngyilkosságban világelső

Ez a pont már sajnos a hús-vér valóság, tényleg "előkelő" helyen szerepelünk az öngyilkosságok számát összesítő listákon. A huszonötödik Magyarország a közel kétszáz országot összesítő listán.

Hazafiasság

Büszkék vagyunk önmagunkra és a hazánkra, ez így van jól. Sokak szerint egészségtelenül gyér a hazafiasságunk, szerintem ez nincs így, él és virul, ép a nemzeti büszkeségünk. 

Vállalkozószellem

Ez az egyik legfontosabb pont a listán. Rendkívül találékony és leleményes nép vagyunk.

Szorgalom

Igen-igen szorgalmasak vagyunk, már ha sikerül végre elkezdeni dolgozni. A magyar kitartó, szívós fajta, ha valamit a fejébe vesz, végig is viszi.

Munkakerülés

Ez a pont nagy ellentmondásban van a szorgalmunkkal és a vállalkozószellemünkkel. Alig tízmillióan vagyunk itthon, ebből állítólag alig négymillió, egyesek szerint kevesebb, mint három és fél millió honfitársunk dolgozik. A többiek nyugdíjasok, rokkantnyugdíjasok vagy bármilyen más okból egyszerűen nem szeretnek dolgozni. Vagy legalábbis ennek nincs nyoma a hatóságoknál.

Gasztronómia

Mint minden normális népnek, nekünk is nagyon fontos a kaja, de tény, hogy senki sem főz olyan jól, mint mi. Tanúsíthatom.

Nyelvtudás hiánya

Ez is egy szomorú pont a listán, sereghajtók vagyunk a nyelvtudás terén Európában. Még angolul is alig beszélünk, ez tragikus.

Szexualitás

Nincs mese, nem bírunk magunkkal. A magyarok élen járnak heti szexmennyiségben, félrelépéseben, pornófogyasztásban egyaránt.

Gazdag kultúra

Irodalom, építészet, gyönyörű városok, tehetséges zenészek, művészek sokasága. Valamiért a kultúra is nagyon megy nekünk!

Jó kérdés, hogy ez mind-mind buta sztereotípia bármiféle valóságalap nélkül, vagy van "valami" a fentiekben. Mondd el a véleményed egy kommentben! Ha tetszett a poszt, kövess a Facebookon!

7 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab.gipsz 2017.10.14. 20:42:28

Igen mi magyarok különlegesek vagyunk!

A rang kötelez mi még ehhez, a ranghoz, sajnos nem nőttünk fel!

Ezért van ennyi tanácsadónk és persze számos magyar szakértőnk.

Mi magyarok egy valamit nem tudunk, kitől tanultunk meg magyarul, álmodni, beszélni és gondolkodni ?

A nagy európai nyelv családok gyűrűjében, a neo-latin, indogermán, és persze a szláv, nyelv családok gondolkodás módját sem akarjuk toreláni, maradunk a jól bevált egyszerű és még is roppant bonyolult nyelvi kifejező eszközeink használata mellet. És fel merül egy fontos kérdés, amint azt tudjuk az őseink, megátalkodottan konok szittya ázsiai nomádok voltak akik immel-ámmal vonakodva váltak keresztényekké.

Ezeket a nehézségeket figyelembe véve, vajon hogyan tudtak az őseink Alkotmányos állam elméletet egy Arany Bullát megalkotni, ha annak nem volt előzménye ?

Ha ezt az alkotmány készítést, nem tanulhattuk meg senkitől sem. Érdekesség képen megjegyzem, a következő valamire való alkotmányt ötszáz év múlva az újvilágban alkották meg, az óta is toldozgatják és foltozgatják és senki sem elégedett vele.

illaim 2017.10.14. 22:33:46

@Jakab.gipsz: te elmeháborodott! Oláh cigány létedre milyen alapon mersz a magyarok nevében bármit is írni?

masada 2017.10.14. 23:31:24

Az olasz konyha sokkal jobb, be kell ismernem

Jakab.gipsz 2017.10.15. 07:26:26

@illaim: Te kivagy és mit akarsz? Miért hazudsz !

inteligencs elenzeki 2017.10.15. 08:36:24

A Magyar tudja a legjobban saját magát fikázni. Ebben verhetetlenek vagyunk.

Jakab.gipsz 2017.10.15. 09:39:53

@illaim: Cáfolj meg ha tudsz !

Lássuk azt a rengeteg cukiskodó liberális eszedet.

Gyötör a sárga irigység ugyebár, csak nem ez fűti a gyűlölködésedet?

És pedig az a tény, hogy a magyarok már akkor csináltak önmaguknak jog-államot amikor ti még csak makogtatok mint egy majom, milyen nyelven is?

Hazudsz egy nagyot önmagadról és ráfogod másokra, a te esetedben, nyilvánvaló az, hogy a mamád volt nomád Oláh cigány, akkor tájt, na és? Miért szégyenled ezt a politikailag korrekt megállapítást ?

2017.10.16. 05:42:00

@Comte de Gippaud: igen, ebben ténylev egyedülállóak vagyunk. Sok helyen jártam már a világban, de egy népet se láttam mégy amelyik magát olyan szinten szapulta volna, mint a magyar.

@poszt
Nyelvtudás hiánya - máshol a világban ha valaki beszél egy nagyon primitív angolt, akkor azt mondják rá, hogy tud angolul. Itt Ázsiában főleg.
Egy magyar akkor is szégyenkezik az angolja miatt, ha beszél angolul. Önmarcangolás ez.

Gasztronómia - sok országban szarabb és drágább a kaja, mint Magyarországon. A magyar konyha utóbbi 70 éve a hiánygazdaságból alakult ki, ha olyan jövedelmi viszonyok lennének mint Japánban vagy Dániában, akkor a magyarok is jobb alapanyagokból főznének.

Mindenhol ott vagyunk - ebben van valami, a legmeglepőbb, legtávolibb helyeken futottam össze magyarokkal. Egy 10 milliós néptől ezt nem várnám.
De az nem biztos, hogy a messze vetődött magyar egy normális ember. Sajnos.

Munkakerülés - a munkakerülést sehol se tapasztaltam jobban, mint itt Kelet-Ázsiában, ahol a munkahelyen láblógatás népsport. Nincs hajtás, ha valaki napi 14 órát tölt a munkahelyén, az mondjuk 6 óra érdemi munkavégzést jelent. A magyar letudja 8 óra alatt és húz haza a családjához. A japán, koreai meg a munkahelyén él. De hogy ki dolgozik többet valójában, az egy jó kérdés. Itt Ázsiában intellektuális kihívás nem nagyon van a munkahelyek többségében. Minden apró részfolyamatokra van lebontva, amiket elsajátítani nem túl nagy kihívás. Rutin munkák vannak tömegével.
És túlfoglalkoztatás van, amit Magyarországon rálőcsölnek egy emberre, azt itt 3 ember végzi.

Szépség - a magyar nők közt vannak nagyon szépek, de az átlag nő szépsége mondjuk a litvánoknál, lengyeleknél, svédeknél, beloruszoknál magasabban van.
A magyarok közt van sok gyönyörű, meg sok közepes és csúnya. Más kelet-európaiaknál meg ha nem is annyira sok a gyönyörű a közepesek szebbek és kevesebb a nagyon ocsmány, mint a magyaroknál.
süti beállítások módosítása