Györfi András

Dubai saját kriptovalutával jelentkezik

2017. október 05. 10:17 - Györfi András szerk

dubai-33488291-1494255242-imagegallerylightboxlarge.jpg

A kriptovaluta láz dübörög tovább, ennek megfelelően a média hype is pörög, egyik gerjeszti a másikat, oda-vissza. Ez így van rendjén, valóban új pénzek születnek. Pontosabban a mai értelmezésünk szerinti pénz sírja már meg van ásva, csak arra várunk, hogy önként belefeküdjön, ha nem teszi meg, akkor jön a fejlővés. Persze ez még jónéhány év, a folyamat viszont megállíthatatlan.

A Bitcoin és számos, úgynevezett altcoin (alternatív kriptovaluta) mellett az open source (szabad felhasználás, alkalmazás) miatt egyre-másra jelennek meg újabb és újabb valuták. Ezek között kevésbé szerencsés módon tengernyi shitcoin (értéktelen, komolytalan próbálkozás), ellenben jónéhány olyan valuta is, amik mögött komoly szereplő áll. Ez lehet egy bank vagy más pénzügyi szervezet, akár egy állám.

A fenti videóból két perc alatt megérthető a blockchain technológia lényege.

Utóbbira az egyik első példa Észtország volt nemrég, erről kiderült, hogy kacsa, legalábbis a legutóbbi hírek szerint a balti ország mégsem hozza létre saját, blokklánc alapú pénznemét. Az viszont egészen biztos, hogy egy fontos világgazdasági szereplő, Dubai a tettek mezejére lépett. Megszületett az emCash, Dubai hivatalos kriptovalutája.

A gazdasági vezető, Ali Ibrahim elmondása szerint helyi és angol technológiai partnerek együttműködésének eredménye az új pénzük aminek nagy jövőt jósolnak. Gyorsabb tranzakciók, egyszerűbb ügymenet és további előnyök miatt döntöttek úgy, hogy lépést tartanak a korral, sőt, igyekeznek előnyt kovácsolni az államok örök versenyében maguknak.

A végcél pedig nem más, hogy az első gazdasággá váljanak, ami teljes egészében ezen a technológián alapszik.

Ha tetszett a poszt, kövess a Facebookon!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása