Györfi András

10 tipp, amivel agyonütheted a karantén unalmát

2020. március 20. 18:08 - Györfi András szerk

office-932926_1920.jpg

Bár sajnos még mindig sokan vannak, akik valamiféle talált szabadságként élik meg a mostani helyzetet, a legtöbben józan, felelős döntést hoznak, és bezárkóznak. Ez így helyes, én is ezt teszem, és a környezetemben szinte mindenki, van azonban egy fontos probléma, amibe már az első három nap alatt belefutunk mindannyian.

Ez nem más, mint a home office-ban legályázott munkaórák után óhatatlanul megjelenő unalom.

Nem könnyű hozzászoknunk ahhoz, hogy esténként, késő délutánonként, amikor már nincs munka, a lakás már rég makulátlan, a macska megetetve, jön a nagy kérdés, miszerint mihez is kezdjünk magunkkal.

Indíts fogadási kört a kilenc hónap múlva megjelenő születési, és válási hullám kapcsán!

Nem tudjuk, hogy milyen törvények vonatkoznak a születés- és válásszám kapcsán tett fogadásokra, de talán most megússzuk a retorziót. Szólj a barátoknak, szervezd meg online!

Tanulj programozni!

Ez a mostani helyzet remek alkalom arra, hogy fejleszd önmagad, olyasmit tanulj, aminek igazán hasznát veszed. Számtalan ingyenes, és még több elérhető áru oktatóanyagot találhatunk programozás témában, sosem késő elkezdeni!

Írj könyvet!

Szinte mindenkinek elhagyta már a száját az "erről könyvet írhatnék" kijelentés, itt az idő, legfőképp az alkalom, hogy cselekedj. Bár a jelen helyzet - reméljük - rövidebb ideig tart, mint amennyi egy könyv megírásához kell, mégis érdemes elkezdened, ha jól indul, lesz alkalmad befejezni is!

Olvasd el, amit régóta akartál!

Ha úgy érzed mégsem írnál könyvet, akkor olvass, vedd elő azokat a karácsonyra kapott könyveket, amiket rutinszerűen dobtál be az egyik polcra, most van lehetőséged elolvasni azt, amit tényleg érdekel.

Keress társat!

A karantén párban sem könnyű, de egyedül még rosszabb, ha egyedülálló vagy és unod a nagy társkereső oldalakat, nézd meg a telteknek, vagy az egyenruhások kedvelőinek szóló oldalak valamelyikét! Bőven lesz időtök online ismerkedni, mire eljön az első, biztonságos találkozó ideje.

Tervezd meg a pénzügyeid!

A legtöbbünknek van mit csiszolni a pénzügyeinken, rendet kell tenni a következő hónapok kiadásainak, és bevételeinek tervezésében. Ráadásul most bizonytalan, nagy valószínűséggel nehéz gazdasági időszak következik, így különösen fontos a precíz tervezés.

Tedd rendbe az emberi kapcsolataid!

Mindannyiunk életében vannak elvarratlan szálak, használd ki a karantén adta lehetőséget, hívd fel azokat, akikkel békét szeretnél kötni, tisztázz mindent, ami bánt a múltadból!

Nézd meg az igazán hosszú filmeket!

Martin Scorsese legutóbbi remekműve, az Irishman nem csupán parádés szereposztásával, de rekordhosszával is nagy visszhangot váltott ki, ha máskor nem is, most biztosan lesz három és fél órád arra, hogy végignézd, érdemes!

Tanulj nyelvet!

A programozásról már beszéltünk, ha úgy érzed, hogy a C++ nem a te világod, akkor tanulj nyelvet, ha van valami, ami mindenkinek jól jön, akkor ez az. Töltsd le a Duolingo-t, vagy valamelyik másik, ingyenes appot, vágj bele egy olyan nyelvbe, amit mindig is szerettél volna megtanulni!

Meditálj!

Orvosi tény, hogy a meditáció működik, valóban nyugtatják az idegeket a különböző légzés- és meditációs technikák. Olvass utána, próbáld ki, gyakorolj, lehet, hogy örök életedre hasznos szokásoddá válik.

+1: Aludj!

Ha van valami, amire igazán jó a karantén, akkor az az alvás, egyszerűen feküdj le, és aludj annyit, amennyit csak tudsz, pihend ki magad!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása