Györfi András

A VB történetének legrosszabb tornája

2018. július 14. 18:12 - Györfi András szerk

960x0.jpg

A mai broznmeccs tette fel nálam a pontot az i-re, ilyen gyenge foci világbajnokságot még nem láttam. Persze, persze a világ változik, a foci változik, a nagy csapatok öregednek, ismerjük a jó öreg közhelyeket. De amit ezen a tornán produkált a világ, az egyszerűen szégyenteljes.

Németország, Brazília, Spanyolország és egy sor egyéb nagy csapat szánalmasan korán elvérzett, harmatos volt az egész. Tény és való, a Belgium-Japán mérkőzés káprázatos volt, pontosan azt az élményt hozta, amit ezen az eseményen minden találkozótól elvárnánk.

Különösen a belgák első gólja említésreméltó, kockázatvállalás, merészség, leleményesség, egy gyönyörű fejesgól. Ezt leszámítva az oroszországi VB szinte minden meccse harmatgyenge volt, csak nyomokban fedezhettük fel az akarást, a kitartást, a harcos szellemet a csapatokon.

Valaha apait-anyait beleadtak a játékosok egy VB meccsbe, nem sajnáltak semmit, küzdöttek mint malac a jégen, mindenki megerőltette magát.

Úgy tűnik, a VB kötelezően kipipálandó eseménnyé vált, jó mélyre süllyedt az egykor óriási súlyú találkozósorozat. Egyszerűen senki sem vette komolyan. Többekkel beszélgetve sokszor hallottam, hogy a mai focihoz már "sok minden" kell, a csapatok pontosan abban hibáztak, hogy egyetlen készségre, erősségre hegyezték ki a stratégiájukat.

Nem értek egyet. Számomra egyértelművé vált, hogy a játékosok csak azért utaztak el Oroszországba, mert el kellett utazniuk, ezt követelte meg a nemzeti válogatott. Látom magam előtt, ahogy ásítozva keltek fel reggelente a különböző nemzetek fiai a szállodában, egy újabb nap, egy újabb megoldandó feladat. 

Persze ne erőltessük meg magunkat túlságosan, még a végén nem jut erőnk a klubcsapatokra, csajozásra, bulikázásra, egyebekre.

Az egyetlen társaság, aki előtt meg kell emelnem a kalapom az a horvát, rajtuk nyomokban azért felfedezni az akarást, csak remélni tudom, hogy a döntőn is sikerrel járnak. Végül szavazzunk, te mit gondolsz erről a világbajnokságról?

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása