Györfi András

Var min ren

2018. március 22. 23:10 - Györfi András szerk

12028308606_8ed0802793_b.jpg

Teljesen természetes, hogy egy kormány munkája hagy némi kívánni valót maga után. Egy országot vezetni nem könnyű, tengernyi ügy, probléma, óriási felelősség. Arról nem is beszélve, hogy az igazán ragyogó elmék inkább a piacon értékesítik magukat, jobban megéri, mint a köz szolgálatába állni, így ami nekünk marad, az nem feltétlenül a tudás, tehetség színe-java.

A korrupció is természetes, tetszik, nem tetszik normális velejárója a politikának. Mindenhol van lopás, Tokió, Los Angeles, Köln, minden település, falu, kisváros, város, ország vezetői időről időre saját magukra is gondolnak egy kicsikét. Ez van, mindig is így volt, el kell fogadnunk.

Természetesen nem állítom, hogy a jelen kormány minden tagja korrupt lenne, sőt, legyünk jóhiszeműek (vagy hülyék), egy pillanatra tegyük fel, hogy az elmúltnyócév minden botránya kacsa. Tegyük fel, hogy 2010 óta soha, senki, egyetlen fillért sem lovasított meg.

Legyen így. De könyörgöm, hogy lehet valaki annyira hülye, hogy elutazik egy másik országba, ott a vadászat számomra undorító hobbijának hódolva kilő egy szarvast, ami valakinek a tulajdona? De komolyan, használjuk már egy kicsit a józan paraszti eszünket.

Ha én vadász lennék és külföldön vadászkodnék, akkor azért feltenném a kérdéseket az út és a bulika szervezőinek, hogy:

  • hol vagyunk pontosan?
  • kié ez a terület, az államé vagy magántulajdon?
  • ez egy vadásztársaság szervezése?
  • az állatokat egy vadásztársaság menedzseli?
  • mik a helyi szabályozások?
  • mire kell figyelnem?

De nem, emberünk egyetlen ilyen kérdést sem tett fel, ha megtette volna, akkor nem lő ki egy vadat, ami egy magánszemély tulajdonában áll. Egészen elképesztő és érthetetlen. Kik ezek az emberek, hogyan vagy hogyan nem gondolkodnak és miért?

319 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

conchita wurst 2018.03.23. 13:43:50

hagyjuk a 444es fek nyuzokat

Karipapa01 2018.03.23. 13:49:47

Én megértem! Az az ember, akinek mindig megmondják, hogy mit kell csinálni, gondolni nagy bajban van, ha egyszer hirtelen önállóan kell cselekedni, dönteni. Hát persze, hogy erqrja!

Boar. 2018.03.23. 13:58:30

"Ha én vadász lennék".
De nem vagy az és olyasvalamibe okoskodsz bele amiről semmit nem tudsz emellett nem is titkolod, hogy utálod a vadászokat.
A kérdéseid hülyeségek. Ha leteszel egy rakás pénzt a vadászatszervezőnek akkor szerződést kötsz vele, hogy Ő állja az engedélyeket, szállítást, szervezést, trófeák bíráltát, szállítását, ha olyan fajról van szó amihez kell cites engedély akkor annak a beszerzését. Te meg odamész és nem kérdezősködsz hanem vadászol.
Másrészt a rénszarvas nem karámban él hanem szabadon. Jó eséllyel a gazdájuk sem tudja, mennyien vannak. Az idősebb példányok kilövését eladják vadászoknak akik alkalmasint többet "dolgoznak" a trófea megszerzésért mint amikor az európában mindenfelé előforduló párszáz hektáros vadaskertekben lőnek egy "vad" állatot.
Amúgy meg vessenek a mókusok elé de a rendelkezésre álló fotókon és videofelvételeken én nem láttam semmiféle azonosítót a szarvason, kicsit büdös ez a sztori a felháborodott svéd tulajdonossal. Az az egy gyanús ahogy a hősiesen pózoló semjén rátérdel a szarvas nyakára. Ez nem szokás, nem is illik viszont eltakarja az állat fülét amibe az azonosítót szokták rakni.
Rágtál egyet a gumicsonton de inkább magadat járattad le mint tömjén zsótit.

Kunhalmii Agnes 2018.03.23. 14:27:38

Tehat mar ott tartunk, hogy Semjen a kozpenzbol vasarolt helikopter flotajaval, illegalisan be helikopterezik svedorszagba, es ott helikopterrol illegalisan vadaszik a helikopterre akasztott allatokra.
Inkabb a menekulteknek segithetne a helikoptereivel.

Neo07 2018.03.23. 14:41:24

@Boar.: Én már mindent el tudok képzelni a "hazudtunk reggel..." alapján, hogy lehet, hogy büdös ez a sztori, de számomra nagyon NEM szimpatikus dolog a vadászat, főleg akkor, ha szórakozásból csinálják...

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.03.23. 14:45:19

Ól-vad

Házi szarvas, azaz ól-vad,
Sós aszfalton hó, ha olvad,
Hűs bitument nyalja-falja,
S nem fagy le a balja alja.

Se a jobbja. Se a nyelve.
S míg legelész énekelve,
Inkvizítor vadász showman
Puskát emel… Nem jó ómen!

Ám dugóként csőbe só ment,
Felrobbantván az orv showman-t.
Szerte száll a cölib celeb,
S elfújja a szél, sőt elebb.

BéLóg 2018.03.23. 14:46:13

Úgy, hogy nem igaz.

Györfi András szerk 2018.03.23. 14:48:43

@DunábaLövetési miniszter: "Áprili" 9, ezt értem, de hány órakor? Csak mert szeretnék elköszönni a kiccsaládtól, netán dugni egyet még utoljára, esetleg egy jó kóser ebéd mielőtt visszatérek a mindenhatóhoz...

Előre is köszi az infót!

Puszik: Andris

Neo07 2018.03.23. 15:09:40

@DunábaLövetési miniszter:
@Györfi András szerk

Számomra teljesen nyilvánvaló, hogy ezen nick mögött (DunábaLövetési miniszter: ) valójában szélsőliberális DK-s, MSZP-s, stb csaló található,

Boar. 2018.03.23. 15:17:17

@Neo07: Ez a Te dolgod. A dolog törvényessége és a felelősség kérdése meg egy másik dolog.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.23. 15:19:05

Ballib választási demagógia. Semjén elment vadásztúrára, teljesen legális módon, ahogy tízezer más ember is teszi. Műbotrány.

zizi77 2018.03.23. 15:27:06

Pár nappal ezelőtt Gordon Ramsay az egyik műsorában pont ezt csinálta, lelőtt egy tenyésztett rénszarvast, ami valaki tulajdona volt nyílván. Majd a belőségből gyorsan rittyentett is valamit.
Az egy dolog, hogy tuti nem volt két fillér a dolog, de a többi műfelháborodás a csirkepaprikás felett, szánalmas!

felső határ nincs 2018.03.23. 15:36:48

Hatt remelem nem ez a simicsek atombombaja.

Marty Mcfly 2018.03.23. 15:55:14

azert eleg szegyen, h a sok gyöker meg vedi es ezt faszparaszt semjent, akar igaz vt, akar nem... de persze a fityesztrolloknak nincs mas dolguk.
Huzzatok bele fiuk a kampanyba, lehet utoljara van a nyelvetek OV seggeben ;-)

Endre Kis 2018.03.23. 16:26:33

@DunábaLövetési miniszter: anyádat kellett volna a dunába lőni melőtt megszült téged.

a nemzet fogatlan provokátora 2018.03.23. 16:29:13

@zizi77: Na ez az.. Nem látok tüntetőket a hentesüzletek előtt. Akik bírálják a vadászokat, többnyire jóízűen megeszik a rántott húst meg a brassói aprópecsenyét...:)

a nemzet fogatlan provokátora 2018.03.23. 16:31:40

@felső határ nincs: Pedig DE. Ez fogja megdönteni a zorbányi önkényuralmat, bizony..

a nemzet fogatlan provokátora 2018.03.23. 16:33:08

@Marty Mcfly: Hogy el fogsz tűnni 8-a után..:))) Visszamászol szépen Simi vagy Soros bűzös végbelébe, ahonnét előmásztál..:)

DunábaLövetési miniszter 2018.03.23. 16:44:54

@Györfi András szerk: Nem huzzuk az idot, azonnal masnap reggel hozza is kezdunk. Ugyhogy ezuton is kerek minden erintettet,(lipsik, sorosberencek, bal es jobb liberalisok) hogy reggel 7 orakkor legyen szives megjelenni a Dunaparton.
Innen is uzenem: Ne keljen ertetek mennunk !

Kunhalmi Ágicát megdugnám de nem szavaznék rá 2018.03.23. 16:53:30

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "Semjén elment vadásztúrára, teljesen legális módon, ahogy tízezer más ember is teszi. Műbotrány. ""

Gyermeteg modon szanalmas amit csinalnak. A kovetkezo biztos a lesz, hogy megkeresik a kegyetlenul lemeszarolt szarvas rokonait, es kis siro szarvas gidakkal fognak majd riportot kesziteni.

kvadrillio 2018.03.23. 16:56:19

PFÚÚÚÚJJJJJJ FIDESZ ! MEKKORA EGY GECI IS VAGY TEEEE !!!!!
Vizsgálódik az OLAF a szegények élelmiszercsomagjainál
Tömören

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2018. 03. 23. 10:29
Korábban a témában:

Túl olcsó ajánlatot adtak, két céget kizártak a rászorulókat segítő közbeszerzésből
Tizenegyezer élelmiszercsomagot osztanak ki decemberben
A fél országban éheznek a hajléktalanok

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) előzetes eljárásban vizsgálja, hogy történt-e csalás vagy szabálytalanság az uniós társfinanszírozású Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) keretében kiosztott élelmiszersegélyeknél – tudta meg a 24.hu. Az élelmiszercsomagokat a legnagyobb nélkülözésben élő magyarok megsegítésére szánták. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára tavaly decemberben beszélt arról, hogy a program keretében az év végéig 11 ezer rászoruló kap tartós élelmiszert.

A közbeszerzés gyanús részleteit Hadházy Ákos LMP-s poltikus tárta fel. A beszerzésre, dobozolásra, elosztásra kiírt tenderre négy cég jelentkezett, végül csak egy, a Halker maradt versenyben, így el is vitte a bruttó 17,4 milliárd forintos megbízást. Hadházy a 444.hu-nak elmondta: találkozott a Halker egyik dolgozójával, aki szerint előre tudták, hogy nyerni fognak, sőt, egy olyan táblázatot is eljuttatott a politikushoz, amire a tolnai szociális intézményeknek adott ajánlatok mellé ceruzával beírta, hogy a piaci cégeknek mennyivel olcsóbban adják az egyes árukat, mint a rászorulókkal foglalkozó intézményeknek. A táblázat szerint amíg a sajtkrém kilóját a cégek 879 forintért megkapják, addig a szociális intézményeknek 1020 forintot kell fizetni kilónként. Hadházy a portálnak azt mondta:

Sok közbeszerzési piszkos manipulációt láttam már, de ennél aljasabb csalást még nem találtam: éhező gyermekeket segítünk EU-pénzből, de egy sor ajánlatot kizárunk, mert túl olcsó – így ennyivel kevesebb gyermeken lehet segítsen, vagy ugyanannyi csomagba jóval kevesebb adomány jut. Afrikai banánköztársaságokban sápolja így le helyi maffia a nemzetközi segélyeket.

Ugyanennek a programnak az első, kisebb költségvetésű fele is botrányt kavart: 2017 júniusában úgy osztották szét az egymilliárd forint uniós pénzből vásárolt élelmiszert, hogy a szállításra használt kartondobozok oldalán, a kormányzati óriásplakátok dizájnját utánzó felirat azt hirdette, hogy

EZT A CSOMAGOT MAGYARORSZÁG KORMÁNYA JUTTATTA EL ÖNHÖZ ÉS CSALÁDJÁHOZ.

Vásárosnamény, 2017. június 13. Czibere Károly, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelõs államtitkára (b) és Filep Sándor polgármester élelmiszercsomagot ad át Rózsa Andrásnak Vásárosnaményban, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat irodájában tartott sajtótájékoztatón 2017. június 13-án. Ételcsomagot kapnak egy európai uniós támogatású program segítségével havonta a Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élõ, háromévesnél fiatalabb hátrányos helyzetû gyermekek. MTI Fotó: Balázs Attila
Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára és Filep Sándor polgármester élelmiszercsomagot ad át Rózsa Andrásnak Vásárosnaményban 2017. június 13-án. Ételcsomagot kapnak egy európai uniós támogatású program segítségével havonta a Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élõ, háromévesnél fiatalabb hátrányos helyzetű gyermekek
(Fotó: Balázs Attila / MTI)

Arról azonban egy szó sem esett, hogy a segítséget az EU finanszírozta. Tényszerűen a csomagokat a közbeszerzést elnyerő magánválalkozás, az Enger Kft. juttatta el a családokhoz – uniós pénzből.
Addig csűrtek-csavartak, míg eltelt két év

A program eleve késve indult. A Magyar Nemzet tudta meg, hogy bár az Európai Bizottság már 2014 decemberében jóváhagyta a legszegényebb családok, azon belül kiemelten a nyomorgó gyermekek élelmezését és ruházását segítő, döntően uniós forrásból megvalósuló, harmincmilliárd forintos keretösszegű operatív programot, és a kormány azt ígérte, hogy 2015 januárjában elindítják azt, csak 2015. november végén jelent meg az élelmezési program pályázati felhívása.

A legszegényebbek élelmezését segítő program kétéves csúszása mögött az állhat, hogy a pályázati kiírásban több súlyos hibát is elkövettek, így többször is módosítani kellett azt.

Kiemelt képünkön egy élelmiszercsomag tartalma Vásárosnaményban, Rózsa András Kraszna úti házának udvarán 2017. június 13-án
Fotó: Balázs Attila / MTI

bircának szovjet himnusszal válaszolunk 2018.03.23. 17:09:42

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Szövetségbe forrt szabad köztársaságok:
A Nagy Oroszország kovácsolta frigy,
A Szovjet hatalma és egysége éljen:
Sok nép így akarta s megalkotta így!
Szálljon szabad hazánk,
Dicsõség fénye rád,
Népek barátságát vívtad te ki!
Lenini párt vezet,
Láng, mely a népeket
Kommunizmus gyõztes útján viszi.

maxval bircaman szeredőci anyabaszó 2018.03.23. 17:09:45

@DunábaLövetési miniszter: BAszd szájba a rohadt kurva anyádat a ravatalán te geci tetű fidess bérenc szardarab

bircának szovjet himnusszal válaszolunk 2018.03.23. 17:11:12

@DunábaLövetési miniszter: Mi megyünk érted és leslagozzuk rólad a disznószart, miután kiszabadítottunk az ólból.

maxval bircaman szeredőci anyabaszó 2018.03.23. 17:11:50

@DunábaLövetési miniszter: Üzenem Neked a rág egye ki a beled,, a saját szarodba fulldaj bele, amikor erőlködve köpködöd ki a tüdődet te szar csicska anyabaszó állat !

n3spr3ss0 2018.03.23. 17:26:19

A nemzeti gyertyaszopogató gecik már csak ilyenek.

bircának szovjet himnusszal válaszolunk 2018.03.23. 17:36:51

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Szövetségbe forrt szabad köztársaságok:
A Nagy Oroszország kovácsolta frigy,
A Szovjet hatalma és egysége éljen:
Sok nép így akarta s megalkotta így!
Szálljon szabad hazánk,
Dicsõség fénye rád,
Népek barátságát vívtad te ki!
Lenini párt vezet,
Láng, mely a népeket
Kommunizmus gyõztes útján viszi.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.23. 17:39:14

@bircának szovjet himnusszal válaszolunk:

Az orosz himnusz zenéje a 3 legszebb himnuszzene egyike. Ma is beleremegnek erejébe a globálkulákok, filantlopók, celebek, s más gazemberek.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.03.23. 17:41:05

Mindenhol olyan a"vad" mint a haziallat. Kivéve ha ven nagyragadozó a teruletrn. Jól csapdába csalták Semjént. Balfék.

Gleccsertetű 2018.03.23. 17:42:48

@Frady Endre: volt egy pár hét amikor nem szartad tele a hülyeségeiddel a netet. térj vissza ahhoz az időben tanúsított magatartásodhoz.

anyadmajma 2018.03.23. 17:49:19

Jaja, de szépen felvonult ez a hazaáruló bolsevik geci @maxval bircaman szeredőci szürke proletár: vagy 15 nickjével.
Mivan faszparaszt, állandó délutános vagy? délelőtt még mindig a parkolóba jársz szopni?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.23. 17:49:35

@bircának szovjet himnusszal válaszolunk:

Forgolódik a nagytőke,
Profitot lop,
De éled a proletár ökle,
Új jövőt hoz!

Reszket Brüsszel és Soros,
Végetek közel,
Remeg a cégtulajdonos,
A kisember menetel!

felső határ nincs 2018.03.23. 17:51:23

1. minden allatnak van tulajdonosa ergo qrva nagy ujdonsagot mondott a 444

2. a TURISTA fizet es gecire nem erdekli kie az allat a vadaszat szervezovel kell leboxolni ha lopta a szarvast

Gleccsertetű 2018.03.23. 17:56:50

@anyadmajma: szia könnyenelkaptukuram, hh most ezt a nickedet használod?

élhetetlen 2018.03.23. 18:11:10

@zizi77: @a nemzet fogatlan provokátora: „Gordon Ramsay az egyik műsorában pont ezt csinálta, lelőtt egy tenyésztett rénszarvast, ami valaki tulajdona volt nyílván.„. Nem tudom, mi van, de az biztos, hogy Ramsay, ha egy ilyen vád felmerülne ellen, mint Semjén ellen, akkor fel tudná mutatni, ő, vagy a cége, vagy a szponzora a szerződést, hogy jogtisztán vadászott. Semjén már megnevezte a „szponzorát”, Farkas József. Na, most ha ez az ember előállna a szervezési, fizetési dokumentumokkal, azaz kivel, mire szerződött, miért fizetett, akkor nem kéne azzal foglalkozni, hogy Semjén legálisan, vagy illegálisan lőtt-e háziállatot. Csak az maradna, hogy Farkas miért szereti annyira Semjént, hogy rendszeresen ennyit költ rá. A vadhús evésről, egyáltalán a húsevésről. Ezzel nincs baj, csak azzal, hogy nem mindegy, hogy egy ridegen tartott birkanyájból megveszel egy birkát, vagy csak elviszed. Mégegyszer mondom, nem tudom, mi van, de ez egyszerűen tisztázható lenne, de nem látom a szándékot sem. (az nem ér, hogy Farkas kidobta a számlát, mert legfeljebb a fél kiló kenyér számláját dobom ki, ekkora összeget már illik lekönyvelni, és eltenni).

mh1973 2018.03.23. 18:14:04

Hogy lehetnek egyesek annyira hülyék, hogy egy korrupt orvvadászt még védjenek is?!

BiG74 Bodri 2018.03.23. 18:23:29

És hol lehet semjént lőni, és mennyiért?

bircának szovjet himnusszal válaszolunk 2018.03.23. 18:31:07

@élhetetlen: index

"Megérkezett a svéd rendőrséghez a feljelentés Semjén szarvasvadászata ügyében, előzetes, vizsgálati szakaszban van a nyomozás, közölte az észak-svédországi Västerbotten rendőrségének sajtósa, Tina Häggmark. A 444.hu a Norran nevű svéd lap beszámolója alapján azt írja, hogy jelenleg lopás gyanújával vizsgálódnak."

bircának szovjet himnusszal válaszolunk 2018.03.23. 18:32:10

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Szövetségbe forrt szabad köztársaságok:
A Nagy Oroszország kovácsolta frigy,
A Szovjet hatalma és egysége éljen:
Sok nép így akarta s megalkotta így!
Szálljon szabad hazánk,
Dicsõség fénye rád,
Népek barátságát vívtad te ki!
Lenini párt vezet,
Láng, mely a népeket
Kommunizmus gyõztes útján viszi.

Csipyke 2018.03.23. 18:34:19

Mindenki semjénnek születik, de a legtöbben továbbtanulnak...

Doryyka 2018.03.23. 18:35:33

Vadász, vadász...

morph on deer 2018.03.23. 18:43:57

@felső határ nincs:
“minden allatnak van tulajdonosa”

Na mesélj, ki a gazdid?

Azt amúgy tudod, hogy amire általában vadászni szoktak, azok vadállatok?
Tudod, úgy hívják őket, mert nincs gazdájuk és vadon élnek, ott kint a természetben!

Na ez a szegény rénszarvas meg nem közéjük tartozott, neki volt ugyanis gazdája!
Rosszabb hírem is van: a svédországi rénszarvasok mindegyikének van gazdája! Gondoltad volna?

Na most Semjén tiszteletes ezek közül “ejtett el” egyet, a jelek szerint a tulajdonos tudta nélkül..!
Annyira nehéz dolga nem lehetett, mivel ezek a jószágok háziasítottak, tehát nem félnek az embertől.
Pechjükre, még Semjént is embernek nézték, - holott egy véreskezű álkeresztény állatgyilkosról volt szó - és ez lett a veszte annak a szerencsétlennek is amelynek nyakára térdelve ez az emberi selejt fényképezkedett...

És ha belegondolsz, hogy mindezt a lehetőséget megvesztegetésként - bocsánat, “ajándékként” - kapta egy olyan vállalkozótól, kinek az a kormány is ad megbiizádokat, amelyiknek ez a Semjén nevű személy is tagja, a dolog még érdekesebb..!

De ez téged egyáltalán ne zavarjon, te nyugodtan szavazz csak a horogkeresztény gecikre, semmi gond!

Csak a rénszarvasokat hagyjátok békében, ők többet érdemelnek!

“Je suis rénszarvas!” - ahogy a Kétfarkú békemeneten is látni lehetett! :)

BiG74 Bodri 2018.03.23. 18:44:24

@Csipyke:
Mindenki semjénként indul, de vannak akik találnak petesejtet is.

morph on deer 2018.03.23. 18:50:36

@Csipyke:
“de a legtöbben továbbtanulnak...”

De csak az emberré válás után, feltételezem..! Az elengedhetetlen lenne, akárhogy is!

Parajpuding 2018.03.23. 18:54:20

Tömjén egy két lábon járó sz*rdarab. Súlytalan, jelentéktelen a bohócpártjával együtt. Kizárólag a bólogatás, a gombnyomogatás, és a kiadott propaganda papagájmódra történő ismételgetése a feladatuk és egyben a lehetőségük is. Ez a nullasenki, hogy valakinek érezze magát, állatokra lövöldözik, amit éppen elé hajtanak.

carrot cake 2018.03.23. 19:08:53

Mi az hogy elfogadható a korrupció ? Kinek ?
A korrupció = lopás. Ha kicsit lopnak betörnek valakihez, az egy kicsit elfogadható mert volt, van, és lesz ?
Nem kérem, a baj az hogy erre vagyunk szocializálva, ez a természetes közegünk Kádár óta amikor mindenki egy kicsit hazavitte a gyárat.
Egyáltalán nem elfogadható.

Etniez 2018.03.23. 19:09:30

@conchita wurst: Hagyjuk a 888-as fék júzereket.

Györgyi Francsicsné Nagy 2018.03.23. 19:09:36

@Marty Mcfly: Igaz,igaz Vánnyadt Vánnyadtovics Vinyov,mintha magam mondtam volna.

2bk 2018.03.23. 19:09:40

Viktor szeretné a Horthy korszakot visszaállítani ... lehet , hogy igaza van ...

de

szólhatna az embereinek , hogy annak idején aki ilyen csúnyán megbukott ( megvesztegetés , orvvadászat , stb ..)
az írt a családnak egy búcsúlevelet ... hogy a becsületét mentse .... ....

Ebbe különben csúnyán belehajoltak ... még idős anyósom is kinevette emiatt őket .. még frissibe ki kéne rúgni a
vadász urat mert így rajtuk marad a stigma ....

Persze az ő dolguk .... mi meg szavazunk ...

taga20 2018.03.23. 19:10:36

@Parajpuding: ez durva volt ember!

te meg akarod mérgezni az ártatlan kutyákat, evvel a fehérje hulladékkal?:)))

nlc.p3k.hu/data/cikk/15/147691/3.jpg

morph on deer 2018.03.23. 19:38:17

@bircának szovjet himnusszal válaszolunk:

Akkor már miért nem az eredetivel?
Hogy aszongyaaa:

Союз нерушимый республик свободных
Сплотила навеки Великая Русь.
Да здравствует созданный волей народов
Единый, могучий Советский Союз!

Славься, Отечество наше свободное,
Дружбы, народов надежный оплот!
Знамя советское, знамя народное
Пусть от победы, к победе ведет!
.......

Egyébként is ideje hogy elmélyedtek benne “tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátsim,” hogy nehogy már felkészületlenül fogadjuk Vlagyimír Vlagyimírovicsot, nemzetünk jótevőjét!
Aki kivezet minket a hanyatló, dekadens nyugat karmaiból, vissza rosszíja anyácska ölelő karjaiba..!

Na, szóval lépés indul, egy, kettő, egy, kettő, nóta:
“Союз нерушимый республик свободных..”

2018.03.23. 20:08:49

@Boar.:

" és videofelvételeken én nem láttam semmiféle azonosítót a szarvason, "

1. A szarvas gazdája már jelentkezett, hogy felismerte az azonosítót az állaton.
Vagy ő blöfföl vagy te nem láttál semmit a fotón. Nem tűnik nehéznek vajon melyik a befutó.
2. Mivel ezek kvázi szabadon élő, de nagyjából háziállatok, ezért logikus, hogy van rajtuk jelölés.

2018.03.23. 20:13:28

@mh1973:

Még csak orvvadásznak sem nevezném, ha már háziállatra lövöldöz. :)

okleveles naiv 2018.03.23. 20:23:37

Nem hülye, hanem tudja, h érinthetetlen. Ha pedig nemzetközi bíróságtól kap pár év múlva egy büntit, nem ő köhögi ki, hanem mi, adófizetők dobjuk össze.
Mondjuk a svéd meg örüljön, h nem őt lőtte le, hanem csak az egyik szarvasát... :D

taga20 2018.03.23. 20:34:31

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: birka ma este is benéztem egy-két helyre, de te mindenhol ott voltál egész nap.

te, hogy a kurvaanyádba melózol ezek mellett?

ha ez a melód, akkor nem kérdeztem semmit!

élhetetlen 2018.03.23. 20:35:37

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
„Remeg a cégtulajdonos,
A kisember menetel!"
Nem jó. próbáld meg így:
Remeg a cégtulajdonos,
a birca meg legel!

Kelly és a szexi dög 2018.03.23. 20:52:37

Legközelebb állatkertbe megy vadászni...

anyadmajma 2018.03.23. 21:01:08

@taga20: pedig ez a melója, bármilyen szar meló is, @maxval bircaman szeredőci szürke proletár: van annyira szar ember, hogy megcsinálja. Ül a Lendvai utcában és pár száz nicket regisztrálva hazudik a fizetéséért egész nap. Szabadidőben meg szopni jár a kamionparkolóba a román kamionosokhoz. Jutalom meg ha a juhász őt válassza ki a seggbekúrásra. Aznap hálából ingyen dolgozik.

Boar. 2018.03.23. 21:32:03

@MikeBoy: Kapálózhatsz nyugodtan de én ettől függetlenül nem láttam azonosítót.. Lehetnek további fotók, felvételek amelyek nem jelentek meg a hazai sajtóban de amit eddig láttam, azokon nincs.

vénkujon 2018.03.23. 21:41:42

zsoli már csak egy hajszálra van attól, hogy megbaszon egy lovat (de ez csak a jóindulatú véleményem)

2018.03.23. 21:42:15

@Boar.:

És ez számít bármit is, hogy te mit láttál vagy mit nem?
Ott van benne a hírekben. Jelentkezett a tulaj.
Szerinted az a derék lappföldi ember tudja mit beszél vagy Soros embere netán?

Nem tudok mást mondani neked, mint használd a józan eszedet!

2018.03.23. 21:45:49

@Boar.:

Mondjuk jelentősége már nincs.
Ha ezek után nyer Orbán, nincs igazság a földön! :D
444.hu/2018/03/23/es-vegul-sikerult-a-bravur-hazai-palyan-kaptunk-ki-a-vilag-136-valogatottjatol

Jakab.gipsz 2018.03.23. 21:47:37

@Frady Endre:

Jelentkezz Kertész Ákosnál kapsz tőle egy piros pontot. ha van öt , a filantróp és gender diktátor Soros, politikailag korrekt egyetemén is tovább tanulhatsz.. Cukika vagy kicsiny fűzfa poétánk.

Boar. 2018.03.23. 22:00:10

@morph on deer: Tévedsz. Már nálunk sem "res nullius" a vad. Alapvetően állami tulajdon amelynek hasznosítását a vadászatra jogosultak végzik de egyre több magán vadászkert van ahol meg egyértelműek a tulajdonviszonyok. A kerti vadászat etikájáról lehet elmélkedni, még a vadászok közt sem egyöntetű a megítélése de ettől függetlenül létező, virágzó üzlet.
Hogy ne maradjunk csak hazai példánál, afrikában is vadfarmokon zajlik a legtöbb vadászat, aztán az a farm persze lehet akkora, hogy soha nem látsz kerítést.
Ebből a szemszögből minden "vadnak" van gazdája, a zsóti féle rénszarvas annyiban lóg ki a sorból, hogy alapvetően nem vadászatra tenyésztik...bár ez nem jelenti azt, hogy az állomány egy részét nem puskával "vágják le" Szabadon járnak, legelnek, vándorolnak.
Szóval nem úgy működik a dolog mintha itthon kimennél a legelőre és oldalba taszajtanál egy békésen legelésző magyartarkát a kilenchármassal...

Boar. 2018.03.23. 22:05:43

@MikeBoy: Nem azt mondtam, hogy nincs benne, csak azt, hogy nem láttam. Mint ahogy Te sem.
Hogy a háttérben mi van az meg kurvára nem érdekel és őszintén szólva azt sem tartom valószínűnek, hogy a választások eredményét bármiben is befolyásolná. Semjénnek és nemlétező pártjának eddig sem volt rajongótábora, az egybites fideszszavazót meg az sem hatná meg ha zsóti söröskupából inná az embervért.

Boar. 2018.03.23. 22:07:15

@MikeBoy: Ilyenkor örülök neki, hogy egyáltalán nem érdekel a foci.

felső határ nincs 2018.03.23. 22:16:33

@morph on deer: nem, magyarországon pl. nem lehet vadállatokra vadászni

minden őz, nyúl, szarvas regisztrált, tenyésztett, és valaki a tulajdonosa

alap ismeretek nélkül maradj csendben

Duplaxiii 2018.03.23. 22:36:32

Köszönöm a lehetőséget a véleményem megírásához.
Gondolom ez is egy cenzúra...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.23. 23:28:50

@Boar.: Mikor jut el az agyadig (agy???) hogy már a svéd rendőrség is vizsgálódik?

siriq111 2018.03.23. 23:31:02

Magyar zsebbol magyar ver folyjon ! A fidesz mindig szivja ha kell! Hivja batran vagy hagyjon uzenetet a fidesz.hu oldalon! A kollegaink(parttagok, haverok) keszseggel allnak rendelkezesre a nap 24 orajaban!
Jelszo: Inkabb mint a soros!

Punxsutawney Mormota 2018.03.23. 23:46:21

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Ostoba vagy. Ez nem botrány, hanem tény. Putyin elvtárs hasznos idiótája. De így vagy boldog pincsi, egyszerűen és ostobán. :D

Punxsutawney Mormota 2018.03.23. 23:51:53

@felső határ nincs: Alapvető nyelvtani ismeretek nélkül maradj inkább csendben :D Nincs gazdájuk a vadállatoknak! Amelyik vadásztársaság területén csöveznek, az a társaság látja el őket. Hallottál már arról, hogy egyik vadásztársaság visszatoloncolja a másikhoz a migráncs őzeket?
És a tenyésztett vadállatok hogy is vannak? Jószemű, euginika-hívő szakemberek összefogdossák a megfelelő egyedeket és párosíttatják őket? Hát, majdnem így történik :D

HUNGARIAN FIRST !!! 2018.03.24. 00:19:00

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: ": Mikor jut el az agyadig (agy???) hogy már a svéd rendőrség is vizsgálódik? ""

Ne csinalj ugy, mintha nem tudna mindenki, hogy ez az egesz egy nevetseges kamubotrany.

Mindenki tudja, hogy nem helikopterrol vadaszott.
Mindenki tudja, hogy minden a helyi torvenyeknek megfeleloen tortent.
Es a rendorsegi vizsgalt azert van, mert az egyik ott elo sorosbarmot ravettek, hogy tegyen feljelentest ebben a kamuugyben.
Az egesz egy nulla szazalekos igazsagtartalmu hazugsag, lejarato mubotrany, mint az ugynevezett eliosz ugy.
Amibol azota kiderult, hogy minden betu hazugsag volt amit az ellenzek mondott.

élhetetlen 2018.03.24. 00:19:36

@Kunhalmi Ágicát megdugnám de nem szavaznék rá: „A kovetkezo biztos a lesz, hogy megkeresik a kegyetlenul lemeszarolt szarvas rokonait, es kis siro szarvas gidakkal fognak majd riportot kesziteni. „.De szép páros vagytok bircával! Egyikőtök sem érti, hogy miről van szó, és így tökéletesen egyetértetek. Remélem, te is olyan büszke vagy magadra, mint birca, a hiteles. Te is biztosan az vagy, és csak az igazat, és a tiszta tudást szolgálod.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.24. 00:25:22

@felső határ nincs: Alapismeretek nélkül maradj csendben!

1996. évi LV. törvény

"A vad tulajdonjoga
9. § (1) A vad az állam tulajdonában van."

És a vad nem tenyésztett, a Magyar Állam pedig nem valaki.
De hát egy narancstálibtól nem is vártunk többet.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.24. 00:26:53

@HUNGARIAN FIRST !!!: Mi van cuncimókus? Ideges vagy? :-)) Megszopassalak? Attól megnyugodnál?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.24. 00:28:02

@HUNGARIAN FIRST !!!: "Amibol azota kiderult, hogy minden betu hazugsag volt amit az ellenzek mondott."

A betűket írni szokták, nem?

Orbánék Moszkva fele menekülnek! 2018.03.24. 00:56:37

Egyre közelebb már a nap, amikor ezt a keresztényszégyed Semmilyent fogják kilőni, nem a szarvasokat.

Boar. 2018.03.24. 01:14:39

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Akkor szép sorban...
Személyeskedj a jó kurva anyáddal te bérkommentelő fasz.
Pont leszarom, mit vizsgál a svéd rendőrség illetve mit ír róla a magyar sajtó. Én annyit írtam, hogy nem látok azonosítót a szarvason, se a magyar, se a svéd sajtóban megjelent képeken. Ugyanúgy ahogy Te sem látsz csak a pofádat járatod. Épp ezért furcsa számomra, hogy a derék farmer állítólag a sajtóban ismerte fel a szarvasát.
A magyar vadászati törvényt tök fölösleges a svéd vadászat kapcsán előszedni de leszek olyan rendes, hogy ingyen elárulom neked, nálunk sem csak állami tulajdonú vadra vadászunk, sok magántulajdonú van közte amelyeket vadászati hasznosításra neveltek. Ilyen a kibocsátott fácán, vadkacsa és ilyen a kertben nevelt gím, dán, disznó.

Boar. 2018.03.24. 01:16:35

@Boar.: "dám"
Köcsög telefon monnyonle.

HUNGARIAN FIRST !!! 2018.03.24. 01:46:11

@Boar.: ". Épp ezért furcsa számomra, hogy a derék farmer állítólag a sajtóban ismerte fel a szarvasát."

Arra fele bizonyara arcrol felismernek minden allatot az erdobol. ""Uristen az a szemet lelote a kis Turcsiorrut "

Varom a valasztas lezarasat, hogy utanna rajuk hanyjuk ezt a sok mocskot amit kitalaltak, mert errol beszelt az Orban.
Minden ocsmannysaggal szembesiteni kell oket, csak hogy rohoghesunk rajtuk.

2018.03.24. 01:57:12

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Eleve az vérlázító, hogy egy olyan ország minisztere jár luxusvadászatokra, ahol a dolgozó emberek többsége napról napra él és életében nem látott annyi pénzt egyben, amennyit Tömjén méltóságos úr egy útján elver. Persze nem a saját pénzét veri el, hanem a haverokét, akik cserébe nyernek pár közbeszerzést.
Az, hogy a szarvast helikopterrel szállíttatta el és hogy esetleg egy magántulajdonban lévő állatot öltek meg, az már csak hab a tortán.
A lényeg, hogy ez a vadászat egy szép vastag kenőpénzes borítéknak megfelelő vesztegetést jelent.

Hefe 2018.03.24. 05:16:50

1. tezsvirek, hat mar a magyar kis ovodasok is tudjak, hogy Svedorszagban nincsenek vad renszarvasok 100 eve. Minden allatnak megvan a tulajdonosa.
2. erdekes, hogy errol semjen es a kint elo rokonai nem tudtak, pedig mar tobb eve kijar rabsickodni.
3. azt is tudhatna, hogy Magyarorszagon sincs gazda nelkuli "vad" allat. Ha elindul hegynek-volgynek csak ugy az orra utan vadaszni, az orvvadaszat, nalunk is.
4. hat ennyit mara a tudomany es a technika ujdonsagaibol, tezsvirek.

Hefe 2018.03.24. 05:18:16

5. az mar nyilvan csak a bonusz a dologban, hogy egy ekkora pampalini nem tudja megkulonboztetni a javorszarvast a renszarvastol.

dr. mesterséges színezék 2018.03.24. 06:55:08

Aki megszokta, hogy idehaza természetvédelmi területeket lehet termőföldként magánkézbe konvertálni; hogy védett madarakat is le lehet lőni, ha az ő keresztyén galamblelke úgy kívánja; hogy a pápa álal kiebrudalt pedofilt dajkálhat, mert miért is ne; és általában, akinek a Polt Péter által megalapozott osztjónapotizmus jelenti a mindennapokat, amelyekben nincsenek határok és amelyekben egyszerűen nem lehet veszíteni: már mi a fenéért gondolna arra, hogy létezik bárhol bármi, ami nem az ő érdekét vagy kedvtelését szolgálja?

Elkényeztetett szociopata kölyök, aki átment egyedül a szomszédba, és ott is előadta a megszokott AKAROMAKAROMAKAROM! stílusát.

dr. mesterséges színezék 2018.03.24. 07:03:33

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Ahogy ment, az legális volt, legfeljebb ahogy és amit lőtt, az nem.

De nem úgy volt, hogy te a minap lebuktál a munka dandárjában, te báránybőrbe bújt veszett kutya?

arstechnica.com/tech-policy/2018/03/dnc-lone-hacker-guccifer-2-0-pegged-as-russian-spy-after-opsec-fail/

Hiába no, ahol LÉTEZIK szabad sajtó, ott a szabad sajtót ki lehet használni a szabad sajtót megtűrő és támogató rendszer ellen. Oroszország anyácska nem kell, hogy ilyesmitől tartson, igaz?

nu pagagyí 2018.03.24. 07:07:53

Semmilyen Zsolt elvtárs elfelejtette, hogy csak itthon lehet következmények nélkül lopni.

nu pagagyí 2018.03.24. 07:09:55

@HUNGARIAN FIRST !!!: A fülbélyeg alapján ismerte fel, a háziállatokat azzal jelölik.

Melee 2018.03.24. 07:12:46

Mindenki nyugodjon meg, ha lesz is büntetés, azt kifizetik közpénzből, és nemzetünk vadászának, aki más országok városait veszi be lóháton, míg a honiak az utakon fagynak meg (lásd 2013 március 15), nem lesz semmi baja.

torró 2018.03.24. 07:18:50

Bárhová megy valaki vadászni egy rakás papír kell hozzá. Azonkívül mindenki alaposan tájékozódik a területi lehetőségekről. Még ha szervezők intézik akkor is. Aki ezt nem teszi, könnyen bajba kerül. Ez az ügy valamiért nagyon nem tiszta. Vagy bepalizták Semlyént, vagy ő nem volt a körültekintő. Nekem az a gyanúm, hogy csőbe húzták.

Demokrata Hungarofil 2018.03.24. 07:31:16

"A politika nem véletlenszerű események láncolata, hanem súlyos gazdasági-politikai érdekek mentén megírt forgatókönyvek végrehajtása." - Külföldi titkosszolgálat, (Cia, Moszad, KGB, Secu, - lehet választani.) közel férkőzött hozzá és csapdát állított neki és most a választások előtt próbálja ezzel a poén konzervvel megetetni a választókat. - Kósát hasonló módon húzták csőbe és véletlenül pont most próbálják ezt is föltálalni nekünk. - A nagyhatalmak az emberek befolyásolását, manipulálását kutatóintézetekben kutatják és nemzetközi méretekben gyakorolják. - A kis népek elvesznek, ha nem látnak át a szitán, hogy mire is megy ki ez a játék - az ő bőrükre, nehogy megválasszák már a kis nép érdekeit képviselő pártot.

nu pagagyí 2018.03.24. 07:33:31

@torró: Semjénnek halvány gőze sincs, mit kell intézni egy vadászathoz, ő díszvendégként pufogtathat a vendéglátónak tett szolgálataiért.

Demokrata Hungarofil 2018.03.24. 07:40:34

Hogy kik is ezek a magyar ellenes erők? - Nem kell sokat találgatni, mert a Jewsweek, a Bloomberg csoport partnere már a lap mostani élesen magyarellenes címlapjával elárulja.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.24. 07:43:34

@taga20:

Ilyen egy ügyfélszolgálat, néha sok a munk,a, néha kevés.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.24. 07:51:48

@Colonel H. Stinkmeaner:

Soros ezerszer többet költ Semjénnel, de az persze demokratikus, nem?

Eleve Semjén nem nagyzolós típus, tulajdonképpen csak a vadászat a hobbija. Évente elmegy 2-szer vadászni. Jó a fizetése, telik belőle.

Ha meg ez rongyrázás, akkor mi Gyurcsány életvitele, aki évente millárdokat költ?

Jakab.gipsz 2018.03.24. 08:03:44

Semjén jó keresztény demokrata, viszont koca vadász, ez utóbbi bocsánatos bűn.

Aki pedig azt gondolja, hogy a keresztény Magyarország megváltozik, az keresse meg a Szovjetuniót, az aktuális térképeken, puska lövés nélkül győztük le, az ateista-zsidó filozófia, produktumát.

Ami azért nehezen érthető mert az orosz-népnek most kezd megjönni az esze. és ébredezik egy több évtizedes: rémálomból.

Punxsutawney Mormota 2018.03.24. 08:10:50

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Hol a tény? Hol a tény kgb proli, hogy a lárvafejű évi milliárdokat költ? Hm, hol a tény?

2018.03.24. 08:20:32

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "Jó a fizetése, telik belőle."

De hát pont ez az, hogy nem is telik rá a fizetéséből. Még akkor se ha fényevő lenne mellette. Az is kiderült, hogy a kormány egyik kegyeltje fizette az egész luxusvadászatot.
Soros a magánvagyonát költi, lehet, hogy nekünk nem szimpatikus célokra, Semjénnél meg sehogy se jön ki a matek, de mindegy is mennyit keres, hisz a csókosa fizette az egész rénszarvasölést, helikopterezést, nem Tömjén Zsóti.

A "Bezzeg a Soros!" az nem egy érv ebben az esetben.

nu pagagyí 2018.03.24. 08:28:52

Kósa és Semjén kampánytémája az lett, hogy versenyben bizonygatják, hogy ők csak hülyék.

bigdata 2018.03.24. 08:37:52

@torró: "Vagy bepalizták Semlyént, vagy ő nem volt a körültekintő. Nekem az a gyanúm, hogy csőbe húzták."
A testvére? Vagy a csókosa, aki a cehhet állta? Esetleg a rén?

jajdehülyevagyok 2018.03.24. 08:51:44

@torró: egyetértek, nem úgy van, hogy az ember kimegy az erdőbe, céloz és lő.

2018.03.24. 09:04:43

@torró: Semjén nem a legokosabb ember Magyarországon, de még a kormányban se. Akik régről ismerik, azok azt mondják róla, hogy egy elég egyszerű, mondhatni butuska ember. Teológiát végzett, semmihez se ért tehát, de a kis ájtatos manó helyezkedéssel sokra vitte, de esze nem lett több. Simán elképzelhető, hogy megbízott a csókosában, aki kifizette a luxusvadászatot. Ez van, ha ilyen nagy méltóságra emlekedik egy közepesen semmilyen képességű ember, akinek a környezetében nem merik azt mondani, hogy "figyelj már bazmeg, lehet, hogy ez így nem kóser". Ehelyett hajlonganak neki és megcsókolják a kezét, mert osztogatja a közpénzt, a kegyeit, a befolyását. Úgyhogy kireptették egy luxusvadászatra Svédországba, ahol a no-go zónákat sikerrel elkerülve egy nyomorult haziasított rénszarvast sikerült puskavégre kapni. Aztán hívták a helikoptert egymillió forintért, hogy azt az amúgy nem túl nagy rénszarvast ne darabokban kelljen kivinni, ott a helyszínen megnyúzva, hanem reptethessék.

BiG74 Bodri 2018.03.24. 09:12:46

Gyerekek, nem kezd már unalmassá válni a nyomorult fityisztrollok agitációs menetelése? Bármit is mondtok, ezek csak sorosozni, meg ballibezni tudnak. Bármi is történik a fityiszes potentátokkal, az bagatell, az csak lejáratás, nem igaz.
Meddig normális, hogy az idegegen beavatkozás ellen ágálók, meg sorosozók az orosz propagandát nyomathatják büntetlen?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.24. 09:18:03

@Boar.: Ideges vagy cuncimókus? Mi a baj? Nem bírod a kritikát? Megszopassalak, hátha megnyugszol? :-))

Melee 2018.03.24. 09:31:28

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Soros azt költi, amit a versenyszférában megkresett. Semjén abból amit munkával keresett a hideg vízre valót se tudná fedezni. Ezért demokratikus az, amit Soros költ, és pofátlan lopás az, amit Semjén.

a nemzet fogatlan provokátora 2018.03.24. 09:32:25

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ha feljelentelek pedofíliáért, akkor is vizsgálódni fog..

lac1 2018.03.24. 09:55:41

Nem értem én ezt.
Szegény szarvas brühühű. Kormánypárti képviselőről van szó, dögöljön meg, ezt értem. De egy ezer kilométerről érkező vadászt általában a helyi vadászok viszik el oda, ahol kedvére lövöldözhet. Ő nem tudja, nem ismerős ott ahol, honnét tudta volna, hogy az a szarvas nem az a szarvas amit ki lehet lőni.
Értem, hogy fogást kell keresni mindenhol, de ez már nem is a szánalmas kategória, hanem az, hogy aki eddig billegő szavazó volt, az mostanra tisztában lesz azzal, hogy a libsi buzikkal soha, sehol nem közösködünk, még a szavazó lapon sem.
Ja, hogy van aki elhiszi ezt a baromságot? Persze, nem is kevesen, azok azok, akikkel a munkaközvetítőben láthatóak,, mert torz személyiségük oda juttatja őket.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.24. 10:01:54

@Melee:

Nézd meg mennyi Semjén fizetése. Nme kevés. S legalább tisztességes összeg, ellentétben Soros loott pénzével.

2018.03.24. 10:17:09

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: van az a vadász, aki Jászkarajenő külterületén lő fácánt vagy nyulat és Lada Nivával jár. Meg van az a vadász, aki Svédországba jár tizenkétszer vadászni, alkalmanként 4-5 millióért és helikopterrel repteti a leölt rénszarvast. Utóbbival se lenne baj, ha saját jövedelme lehetővé tenné ezt a nagyzolást. De Semjénnél a jövedelme sincs arányban a költéseivel és bevallottan a csókosa fizette neki a bulit. Ez picit korrupciógyanús.

easy mango 2018.03.24. 10:29:24

Azt a kérdést, hogy Semjén, vagy Soros vagyona tisztességes forrásból származik-e, vagy sem, felesleges feszegetni, valószínűleg mindkettő, igen. Az, hogy Semjén nem engedhet meg magának egy ilyen vadászatot az is tény. Sorost emlegetni ebben az esetben populista, demagóg baromság. Ez az ügy a vadászatról (helikopterrel), a szarvasról (annak szabályos elejtéséről) és a magyar emberekről szól, akiknek miniszterelnök-helyettes úr hazudik. Hazudik, illetve arra nem képes, hogy a saját hobbijában ne vétsen szabályokat. És ez nem az első eset. Miatta módosítottak már környezetvédelmi szabályt, hogy ő és vadásztársai kikapcsolódása zökkenőmentes legyen. És, ha orbán viktorral bármi történik, akár egy vakbélgyulladás, akkor ez a kismókus válik az ország első vezetőjévé....na ez vet fel kételyeket sokunkban.

lac1 2018.03.24. 10:30:06

@Colonel H. Stinkmeaner:

Szerintem a fizetés és az életmód nem feltétlenül párhuzamos dolgok.
Persze a semjén nekem is visszatetsző, de azért próbáljunk meg nem hülyék módjára véleményezni.
Én sem a fizetésemből élek. Csak.

easy mango 2018.03.24. 10:36:34

@lac1: de te nem a kilencmillió-valamennyi magyart szolgálod az ország harmadik-negyedik embereként. Azonkívül nem arról van szó, hogy egy kirívóan magas összeget próbált elutalni egy szenegáli árvaház alapítványának, amit a könyvelője szabálytalanul csinált és most áll a bál. Nem. Vadászott. Svédországban. Helikopterrel. Amit más fizetett. Majd hazudozott. Aztán kiderült, hogy magántulajdont sértett.
Nem sok ez kicsit? Nem komoly az ügy, csak ez a kicsirigó mindig ilyen lolkabolka szitukba keveredik. Mert egy haszontalan bóbita, teliszájjal tapsoló, seggnyaló, gombnyomogató. Nem több.

2018.03.24. 10:40:22

Mindig lehet hallani vadászaton balesetekről, amikor a vadász véletlenül lelövi a hajtót vagy éppen a társát, mert vaddisznónak nézi. Hogy lehet, hogy Tömjén tisztelendőt még eddig egyik társa sem lőtte le, pedig megszólalásig hasonlit a vaddisznóra.

Ja, valaki szólt már a gyerekeknek, hogy Tömjén elvtárs lepuffantotta a Mikulás rénszarvasát? Csak mert a nem fideszes gyerekek más nem hoz ajándékot.

easy mango 2018.03.24. 10:44:13

És amikor egy ilyen pampalinit ízekre szed a sajtó, akkor soros.....neeem, ha hülye vagy, akkor bizony rajtad fog röhögni a nép pár napig.
De ezt sem értem, ilyenkor ki kell állni egy öt perces sajtótájékoztatóra: igen, egy barátom meghívására mentem, megüresedett egy hely, csütörtökön hívtak, szombaton mentünk. Nem tudtam, hogy lesz helikopter, nagyon meglepődtem, amikor megjelent. A többi vadásztársam is. A barátom helyi kollégája szervezte. Nem tudtam, hogy más szarvasát lövöm ki, nekem ott helyben azt mondták mehet, minden ok. Titkárnőm már felvette a kapcsolatot a svéd tulajdonosokkal és a rendőrséggel, mindenben együttműködünk velük, hogy tisztázzuk az ügyet, és ha kell alávetem magam a szabálysértés következményeinek. Köszönöm.

BiG74 Bodri 2018.03.24. 10:49:14

@lac1:
Én igen, csak a fizetésem van, teljesen tisztán, ellenőrízhetően, bevallottan. Furcsa, mi?

2018.03.24. 10:50:48

@lac1: " Ő nem tudja, nem ismerős ott ahol, honnét tudta volna, hogy az a szarvas nem az a szarvas amit ki lehet lőni."

Szánalmas fideszes gyökér vagy, ahogy itt próbálod a szerecsent mosdatni. Megértem, hogy neked a tolvajok előbbre vannak, mint a hazánk, de egy Orbán-komcsitól nem várhatok el mást. De hogy az ostoba feltevésedre válaszoljak: ennek a vakegérnek távcsöves puskája van: ha másképpen nem, de ennek a segítségével láthatta volna, hogy mire lő, és általában a vadászok felismerik az állatokat (még akkor is, amikor egymásra lőnek).
Szóval, azt akarod bemagyarázni nekünk, hogy Tömjén elvtárs idióta?

Boar. 2018.03.24. 10:51:18

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Már mondtam, a kurva anyáddal személyeskedsz.
Meg akartad mutatni, hogy ugyanolyan, mindenbe belepofázó sötét troll vagy mint jobber kollégáid, oké, sikerült, lehet tovább lépni

easy mango 2018.03.24. 10:52:09

@BiG74 Bodri: nem furcsa, de ha tudsz nézz más bevételi forrás jtán is, mert nyugdíjas korodban éhenhalsz majd. Örökség, befektetés, egy kiadó lakás, egy értékes könyvgyűjtemény, festmények, élszer, bitcoin, részvényosztalék, biztosítás, stb.

Boar. 2018.03.24. 10:53:01

@easy mango: "Miatta módosítottak már környezetvédelmi szabályt, hogy ő és vadásztársai kikapcsolódása zökkenőmentes legyen."
Konkrétan?

bigdata 2018.03.24. 10:55:30

@lac1: úgy értrd, téged is korrumpálnak? Semjénnek nem csak fizetése van, de vagyonnyilatkozata is, ha az a valóságot tükrözi, akkor nincs miből helikopteres rénvadászatot tartani.

lac1 2018.03.24. 10:56:05

@easy mango:

Mint hozzá képest kevéssé tehetőset természetesen engem is irritál, hogy ő olyanra tud költeni amire én nem, igaz, ha lenne ennyim akkor sem vadásznék hanem másra költenék.
Téged is arra kérlek, a véleményedből vond ki, hogy nem az általad favorizált politikai csoportból kerül ki az illető, és a maradékot tedd szóvá.
Én is elfogult vagyok, csak én ezt tudom magamról, illetve tudomásul veszem és nem próbálom eltitkolni sem, de megpróbálom magamat ezt elnyomni, amikor a kidoboltatom a kisbíróval, hogy mit gondolok a dologról. nem rossz dolog ez.
Az árvaházas példád árult el amúgy, ez pont az, amikor a tolvaj komcsik az általuk ellopottnak minősített pénzt inkubátorokban számolták meg. Így nem lehet vitatkozni.

BiG74 Bodri 2018.03.24. 10:57:56

@easy mango:
Hogy halnék éhen nyugdíjas koromban? Megmondta a fityiszes kurmány, meg a selmeczi, meg a fityisztrollok sokasága, hogy az állami nyugdíj az biztos, az garantált, nem kell más.

lac1 2018.03.24. 10:58:03

@BiG74 Bodri:

Ha nekem annyi lenne a fizetésem, mint amennyi a szerintem tisztességes élethez kell, akkor nekem is csak az lenne. Az külön szerencse, hogy nekem úgy sikeredett, hogy jól sikeredett. Persze vadászni még nem tudok belőle eljárni.

lac1 2018.03.24. 11:00:07

@kopasz barmok mindenhol:

Látszik, hogy te sohasem vadásztál.
De hiába tombolsz, a semjén pénze a teféle nyugger-komcsiknak épített ingyenes szot-üdülők eladásából van.
Bele kell nyugodnod ebbe.

lac1 2018.03.24. 11:00:42

@bigdata: @kopasz barmok mindenhol:

Látszik, hogy te sohasem vadásztál.
De hiába tombolsz, a semjén pénze a teféle nyugger-komcsiknak épített ingyenes szot-üdülők eladásából van.
Bele kell nyugodnod ebbe.

2018.03.24. 11:02:18

@easy mango: "Titkárnőm már felvette a kapcsolatot a svéd tulajdonosokkal és a rendőrséggel, mindenben együttműködünk velük, hogy tisztázzuk az ügyet, és ha kell alávetem magam a szabálysértés következményeinek. Köszönöm. "

Továbbá elnézést kérek honfitársaimtól és az egyház híveitől, amiért ilyen szégyenletes ügyben hoztam szégyent Magyarországra. Kérem, fogadják el azonnali lemondásom minden tisztségemről. Köszönöm!

Na ez az, amit egy fideszes kommunistától soha nem fogunk hallani. Ezek soha nem fognak bocsánatot kérni, a maffia nem ilyen.

easy mango 2018.03.24. 11:02:57

@lac1: majd beszélünk a komcsikról, amikor ők vadásznak helikopterről. Egyébként a politikai irányultság tisztázása végett javaslom az Osiris kiadó, Gyurgyák János által szerkesztett “Mi a politika” című könyvét. ISBN 963 389 593 6. Olvasmányos. Javaslom a kommunizmus, és a nemzetiszocializmus fejezeteket. Sokat lehet belőle okosodni, hogy mi is a jobb, mi is a bal.
Egyébként meg szerintem alap, hogy kampányban, nem posztolunk képeket a Maldív-szigetekről, a Barcelona focimeccsről, a Monte Carloi kaszinóból, a Balatonról 12 kurva gyűrűjéből, estébé.

2018.03.24. 11:05:39

@lac1: Tehát azt mondod, hogy a nagy fehér vadászod idióta. Köszi, mi is így gondoljuk. Csak hogy ne vergődj feleslegesen, úgysem fizetnek ki.

lac1 2018.03.24. 11:06:37

@bigdata:

Nem ismerem semjén, de amúgy más vagyonnyilatkozatát sem. De nem vagyok hülye, gondolom, hogy nem a kétkezi munkájával összerakott pénzből volt vadászni, ezt azért én is tudomásul veszem.
Engem ami zavar az az, hogy ha a semjén egy kiló kenyeret venne a boltban (vagy bárki az éppen regnáló kormányból, akkor is lenne sok elégedetlenkedő, akinek csak fél kilóra futná és kurvaanyázna.
De amíg a milliónyi alkesz, milliónyi dohányos, százezernyi drogos, milliónyi tolvaj rokinyugdíjas országa vagyunk, engem zavar az, hogy ezek a másikat csak basztatni tudja.
Nekem nagyon nem jön be, aki ötven évesen 3 évtizednyi dohányzás után (de akár csak 5 év) kezében a cigivel baszogatja a másikat, hogy "mibü tellik erre"?

easy mango 2018.03.24. 11:08:12

@lac1: nem zörög a haraszt ha nem fújja a szél. Nem dakota közmondás.

felső határ nincs 2018.03.24. 11:10:32

Egyaltalan nem erdeekel a korupcio. Az sem erdekel h Semjen helikopterre vadaszott-e szarvasisztanban.

A lenyeg h az ellenzek idejeben alacsony fizetes volt -ha volt munkahely- es magas ado, megis csodkozelben volt az allam. Most konnyebb, ha nem is mindenkinek, de sok mindenkinek. Az oktatásban, egészségügyben 8 év alatt pl. megduplázódott a bérszint.

Mifele csodat var itt barki? Ha lecserelik Orbant nem lesz lopas? Ugyan mar. De tegyuk fel hogy nem lesz lopas meg szarvas vadaszas csak allamcsod, tegyuk mar helyre a prioritasokat bakker.

2018.03.24. 11:21:09

@felső határ nincs: Miért vergődsz? Félsz?

"A múltat nem lehet megmásítani, de másképpen magyarázni mindig sikerül." (dakota közmondás)

Nem te mondod meg, hogy miről beszéljenek egy blogon. Ha nem tetszik, told el a bringát, különben el kell magyaráznod nekünk, hogy miért lopnak a fideszesek, amikor 2010-ben azt hazudták, hogy aki belenyúl a kasszába, annak levágják a kezét?

BiG74 Bodri 2018.03.24. 11:23:39

@lac1:
Te most szimplán hülye, irigykedőnek nézek mindenkit, aki szerint semlyén körül valami bűzlik?

lac1 2018.03.24. 11:25:19

@easy mango:

Ja, de az sem, hogy

Bolond lyukból bolond szél fúj.

Most nem rád gondolok,ezzel.

lac1 2018.03.24. 11:28:00

@BiG74 Bodri:

Nem, Csak megnézem kik mondják.
Tartalomhoz a forma.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.24. 11:31:02

@felső határ nincs: Tájékoztatlak, hogy az államadósság 7000 milliárd forinttal nőtt, eltűnt 3000 milliárd manyup, 3000 milliárd valutatartalék, a GDP arányos adóztatást gyakorlatilag ugyanannyi. Amivel te gazdagabb vagy, annyival szegényebbek mások, annyival jut kevesebb az oktatásra és egészségügyre.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.24. 11:32:23

@lac1: Hát igen! Mert volt egy olyan tolvaj, aki felnevelt téged és még mer is nyugdíjat kérni, ahelyett hogy belökött volna téged a Dunába.

BiG74 Bodri 2018.03.24. 11:36:10

@lac1:
Értem. Te mindenkit látsz. Így könnyű!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.24. 11:36:53

@Boar.: Elég baj az neked, hogy apád lerejszolta a gumicsizmijét majd picsán rúgta anyádat, én már nem rúgok beléd.

lac1 2018.03.24. 11:39:12

@BiG74 Bodri:

Nem látok mindenkit, csak a környezetemben lévőket pár évtizede. És abból azért tudok következtetni az egészre, mint amikor járom az országot néhanapján és sehol nem csalódom az értékítéletemben.

BiG74 Bodri 2018.03.24. 11:45:05

@lac1:
Hát van a következtetés, és van az általánosítás, meg persze a jól kicsiszolt tévedhetetlenség.

lac1 2018.03.24. 11:46:35

@BiG74 Bodri:

Azért a tapasztalatot ügyesen-szándékosan nem említetted meg.
Ügyes.

négyláb 2018.03.24. 11:51:15

Most vonatkozzunk el egy kicsit a politikától, mert a Semjén-storyra kéjes gyönyörűséggel csapnak le a ballib frecskendezők, pedig nem az a lényeg, hogy milyen pártállású a fő-fővadász úr(?) Alapvetően az a probléma, hogy amikor nem a túlélésről van szó, mint az ősember idejében, milyen lelkületű az az ember(szabású), akinek örömet okoz egy érző lényt, ráadásul egy szép, okos állatot csupán passzióból legyilkolni? Én azt hiszem, ezek az embernek kinéző torzult lelkivilágúak ugyanúgy nem alkalmasak emberi közösségek vezetésére, mint ahogy a gyerektelenek sem igazán képesek az emberiség jövőjét felelősséggel megítélni, mert a horizontjuk a kis tyúkszaros életükkel be is zárul és számukra mindegy, mi lesz 50-100 év múlva. Ráadásul aki így tud ok nélkül gyilkolni, azt csak a törvény elrettentő ereje tartja vissza, hogy ne ezt csinálja adott esetben a szomszédjával. (Láttuk a délszláv háborúban, ahol a 30 éven át egymással jó viszonyt ápoló szomszédok egyik pillanatról a másikra kiirtották a másik komplett családot)
A vadászok sokszor álszent vadgazdálkodási/fajnemesítési dumákkal indokolják a vadállati ösztöneik kiélését, amelyet a vadászatok közben történt bal- és halálesetek cáfolnak a legjobban, amelyek megmutatják, hogy mindenre lőnek, ami mozog, legyen az vad, hajtó, vagy (aminek kimondottan örülök) a vadásztársuk. Nem ártana egyszer fővadászunkat is meghajtani csak úgy helikopterről, nyílt téren......

BiG74 Bodri 2018.03.24. 12:02:33

@lac1:
Nem akarlak megsérteni, de a tapasztalatod láthatóan csak tolvaj bűnözök mentegetésére elég. Mielőtt felháborodnál, vedd figyelembe, hogy leolcsójánonosoztál, és élhetetlen irigynek minősítettél mindenkit, aki szerint semlyén körül gond van. Mindenkit aki szerint Magyarország miniszterelnök-helyetteséhez méltatlan mindaz amit eddig tapasztaltunk, csak azért mert te többet érintkezel olyanokkal akik irigyek, tolvajok, szarháziak, vagy te ezt gondolod valamiért róluk.

Részemről pont leszarnám a semlyén ügyet, ha a bevallásában azt olvastam volna, hogy a havi jövedelme innen-onnan 5 mFt, amiből finanszírozta a vadászatait, az életét.

Boar. 2018.03.24. 12:05:11

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Dicséretes ez az igyekezet amivel le akarsz jutni jobber barátaid szintjére.
Ne fáradj. Már ott vagy.
Ja, és hogy a te nyelveden is szóljak, csinálj magadnak kistesót...

BiG74 Bodri 2018.03.24. 12:05:33

@négyláb:
A vadászat ősi dolog, nem kell így kitekerni. Vadat öltek mindig is, meg fognak is, a nem mindegy, hogy miért, hol és hogyan.

Boar. 2018.03.24. 12:08:26

@Tatai Katalin: Van erre valami forrásod?
Nem sok értelmét látom de ez nem zárja ki, hogy valóban így van. Égetni a hátsó combon szokták a jószágot de a szarvasnál a vastag szőrzet miatt ez nem biztos, hogy működik. A fület meg kicsipkézik vagy krotáliát tesznek bele.
Erről a fül égetésről még nem hallottam.

Boar. 2018.03.24. 12:10:48

@négyláb: Fogalmad sincs a vadászat mivoltáról csak a közhelyszótárt lapozgatod.
Jogod van hozzá, egy szabad országban élünk ahol mindenkinek adott a lehetőség, hogy hülyét csináljon magából...

lac1 2018.03.24. 12:11:20

@BiG74 Bodri:

Dehogy háborodik fel.
Nem minősítettem konkrétan senkit, azt állítom, hogy leghangosabbak általában azok, akik semmirekellők.
Azt is írtam ha visszaolvasol engem, hogy amúgy én sem hiszem, hogy semjén a kétkezi munkával kereste meg a vadászatának a költségét.
De mivel tudom, hogy amikor a szot-üdülőt visszasíró, vagy mondhatnám a május 1-i ingyen sör-virsli bűvöletében élő faszkalapnak minden lopás amit ő nem engedhet meg magának, legyen az vadászat vagy fél kilóval több kenyér.
És igen, van a kormányban (vagy a kormányhoz közel álló) olyan, akit a közharag elé kellene vetni azonnali hatállyal mert jobb lenne a világ, de amit a zsindex blogjain olvasok egyre többször, az engem erre a véleményre kényszerít.

BiG74 Bodri 2018.03.24. 12:11:34

@Boar.:
Pedig a disznóknál is szokták, mondjuk akkor már döglöttek, de szokták!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2018.03.24. 12:18:48

És bazmeg vannak megint, akik védik ezt az orv-keresztényt. :-)

BiG74 Bodri 2018.03.24. 12:19:57

@lac1:
Ez már árnyaltabb, elfogadható vélemény.

négyláb 2018.03.24. 12:19:57

@Boar.: Nem volt kétségem, hogy néhányan találva fogják érezni magukat. Ketten már felszisszentek. Be lehet még jelentkezni Semjén mellé, akiket egyszer még meghajtunk és minden érzelgősség nélkül egy kis talpalávalót odapörkölünk nekik. Csak hogy félreértés ne legyen, mesterlövész szinten űzem ezt a sportot, de (eddig) csak táblára, lőtéren.

Boar. 2018.03.24. 12:22:42

@BiG74 Bodri: A levágott sertés forrázott, tisztított bőrfelületén minden látható. A szarvas sötét tónusú fülén szerintem semmi.

Boar. 2018.03.24. 12:24:40

@négyláb: Most se mondtál semmit csak a pofád nagy. Nem vagy te "mesterlövész" csak egy szaros kis szájhős.

lac1 2018.03.24. 12:25:45

@BiG74 Bodri:

Én mindig igyekszem vállalható véleményt alkotni.
Amikor elkezdenek anyázni mint itt is fentebb valahol, akkor tudom, hogy igazam van.

bigdata 2018.03.24. 12:28:38

@lac1: ócska régi trükk, hogy az elvtárs nem is korrupt, csak irigyei vannak. Tudod, épp azért van a vagyonnyilatkozat, hogy kiderüljön, a köz szolgája tényleg a közt szolgálja, vagy valaki más pénzén hűti a lét és más érdekeket tart szem előtt. Ráadásul az irigyezős szöveged adott esetben még röhejes is, Semjén barátunk a kenőpénzeivel sincs igazán eleresztve. Plusz egyébként sem erről szólt a poszt, de legalább ügyesen szétoffoltad a komment szekciót az óvodás jajdeirigyekvagytok flooddal.

lac1 2018.03.24. 12:31:07

@bigdata:

Ha többször nem írtam volna le, hogy én sem hiszem el, hogy a kétkezi munkájával jutott ki a semjén a vadászatra, akkor akár igazad is lehetne, így azonban pont most igazoltad az én álláspontomat amiben azt állítom, hogy a csak az irigy buzik keresnek a kákán is csomót.
Köszönöm neked.

BiG74 Bodri 2018.03.24. 12:31:31

@lac1:
Az anyázásnak sok oka lehet, és sok esetben érthető is, mint pl. itt.

Boar. 2018.03.24. 12:34:21

@BiG74 Bodri: Basszus, akkor azért nem tudtam megcáfolni.
Amúgy a levágott sertést pecsételik és baromi ronda tud lenni a bőrös sertéssültön a nagy rusnya pecsét...

bigdata 2018.03.24. 12:35:16

@lac1: tehát az vagy? Ez legalább őszinte volt.

lac1 2018.03.24. 12:37:42

@BiG74 Bodri:

Anyázni a gyenge jelleműek fegyvere.Hha ezzel egyet értesz, akkor te is az vagy.

négyláb 2018.03.24. 12:39:59

@Boar.: Meghozod a kedvem a mozgó célpontra lövésre....

bigdata 2018.03.24. 12:42:34

@kopasz barmok mindenhol: "Hogy lehet, hogy Tömjén tisztelendőt még eddig egyik társa sem lőtte le, pedig megszólalásig hasonlit a vaddisznóra."
Hülyeség. Megszólalás után is hasonlít egy vaddisznóra.

Boar. 2018.03.24. 12:52:54

@négyláb: Gyere és próbáld ki, szájhős faszkalap...

BiG74 Bodri 2018.03.24. 12:57:01

@Boar.:
Eh, csak arra céloztam, hogy disznó tisztításánál perzselik a fülét (is), bár nem jelölgetési célból. A pecsét tényleg elég gusztustalan tud lenni.

@négyláb:
Hány éves vagy gyerek?

@lac1:
Az anyázás egy megszokott dolog ott, ahol trollok basszák szét a normál beszélgetést.

lac1 2018.03.24. 12:59:10

@BiG74 Bodri:

Ez jó szöveg, amikor a vitapartner kellemtelen írt, de a témában kellemetlen, Ilyenkor rá kell csak fogni, hogy troll, ki lehet zárni meg ilyenek.
Láttam már ilyent,
Párszor csak persze.

torró 2018.03.24. 13:22:51

@Colonel H. Stinkmeaner:
De ahogy nézem a nyilatkozatait, nem nagyon izgatja az ügy! Amúgy nekem érthetetlen, tudják hogy kampány van, és mindenbe kapaszkodik az ellenzék, meg ők is, hogy ki tudja széket kirántani alóluk. És mégis csinálnak baromságot!

BiG74 Bodri 2018.03.24. 13:29:35

@lac1:
Kellemetlen? Mi a túró az, hogy kellemetlen? Figyelj, ha te idejössz és nem is veszed a fáradtságot, hogy összerakd a sztori sokak által kifogásolt részeit, és egyből jössz egy kicsit beteges, mindenki irigy, meg ingyenélő aki semlyént ekézi, ráadásul itt a "zsindexen", akkor már kissé troll gyanús vagy. Nem azért, mert mást mondasz, hanem mert, kapásból nem is foglalkozol az üggyel, egyből degradálsz, lealacsonyítasz mindenkit aki negatívan nyilatkozik a fővadàsz úrról. Kapásból úgy véded, hogy a kisember, na az a hülye, élhetetlen, irigy.
A normális felháborodott emberek anyázása viszont sérti a füled. Lehet nem vagy olyan troll, mint sok más itt lebzselő, de azon a szinten mozogsz. Na ez a kellemetlen, ha van hozzá agyad, hogy felfogd, esetleg rájöjj, hogy a forma kellő megválasztása, a tartalom kommunikációja talán megkülönböztethet a trolloktól. A normális embernek te itt nem tudsz kellemetlent mondani. Maximum megismétled húszadikként, valamelyik segghülye fityisztroll szövegét, és csodálkozhatsz, hogy leanyáztak, meg trolloztak.
Kellemetlent mondasz? Szerintem többet gondolsz magadról, mint kellene.

lac1 2018.03.24. 13:32:25

@BiG74 Bodri:

Ne is haragudj, de a semjén vadászatának vélt költségvetését kibeszélő topikban egy értetlenkedő anyázása, annak ellenállása esetén letrollozása lenne a normális menet?
Mert aztán itt semmilyen konkrétum le nem íródott, mégis, ezek után mire számít itt bárki?

easy mango 2018.03.24. 13:33:20

@torró: mert mára a jogot meghaladta a “népakarat”, az igazi tradíciókat a szokásjog, az alapvető erkölcsöt a saller meg a koki, a jóérzésű emberek meg beálltak a technokrata vezér mögé és inkább mosolyogva tapsolnak amikor kilóméteres baromságokat hazudik az emberek szemébe. Ebben a koordinátarendszerben semjén (rogán, kósa, matolcsy, stb.) mondhat bármit, csinálhat bármit, fel sem merül, hogy nem tisztelik a hagyományokat, nincs bennük erkölcs és szarnak a törvényességre. Ha az egyébként a demokrácia egyik pilléreként a médiában elhangzik egy olyan kérdés, hogy akkor most hogyis? no akkor az egységnyi kiterjedésű fidesz szavazó támadásra gyanakszik. Meg, hogy biztos így meg úgy, de választott kedvencük nem hibázott, ez támadás. Ne vadássz és nem ír a vadászatodról senki.

easy mango 2018.03.24. 13:38:31

A zsindex az zsidó index? Antiszemita vagy lac és beszűkült látókörű! Pont olyan attitüddel rendelkezel, amire harminc éve várok, hogy végre kikopjon a magyar társadalomból. Sajnos az elmúlt 8 évben ebben visszafelé haladtunk...

dr. mesterséges színezék 2018.03.24. 13:42:04

@torró: "Nekem az a gyanúm, hogy csőbe húzták."

Igen. Orbán Viktor, Szijjártó Péter és Polt Péter elhitette vele, hogy bárhol, bármikor, bármit, amihez csak kedve van.
Ugyanezzel kábítják az egész fideszes vízfejet selmeczigabustul, habonyérpistul, a fal meg nem jelez, csak kivilágítatlanul hajt feléjük, a piszkos szemét bolsevik tégláival.

dr. mesterséges színezék 2018.03.24. 13:43:47

@lac1: "Nem értem én ezt."

Vagytok vagy másfélmillióan így. Ez a dógotok.

lac1 2018.03.24. 13:51:09

@dr. mesterséges színezék:

Én mindig is a Jobbikra szavaztam, de nem vagyok "jobbikos". Ugyanis nemcsak valami mellett lehet szavazni, hanem ellene is.
Szóval gondold újra.

dr. mesterséges színezék 2018.03.24. 13:51:52

@torró: "És mégis csinálnak baromságot!"

Éveken át... nem a kampányra... csak megszokásból.
Hogy most tényleg van kampány, arra kevésbé számítottak; arra meg a legkevésbé, hogy még mindig létezik nem a NER-nek gazsuláló média... de ilyen többé nem fordulhat elő, ha Hindenburg kancellárrá nevezi ki Orbán Viktor az Árpád Goebbels által győzelemre vitt választás után.

dr. mesterséges színezék 2018.03.24. 13:52:54

@lac1: Ez mit változtat az önkéntes lobotómiátok következményein?

lac1 2018.03.24. 13:55:07

@easy mango:

Szerintem egy horn gábor és egy heller ágnes (meg még huszonnyolcezer másik) mellett ne is csodálkozz.
De amikor Semjént minden másnak átnevezik a fajtikáid, az ugye nem bántja pl. a szemed ebben a posztban is?
Mert hogy én nemecsek ernőre gondolva kisbetűvel írom, ezzel is jelezve a róla alkotott véleményemet, az nem tűnt fel senkinek, a sok olvasatlan barom között, de a zsindexre ugrottál.
Most látom, hogy amikor azt írtam és mondtam is az elmúlt 20+ év politizálásakor, hogy igazam is van.
Most is, Mindig is.

lac1 2018.03.24. 14:00:32

@dr. mesterséges színezék:

És veletek nem is jutottunk sehová.
Mint általában.

teéjesenmindegy 2018.03.24. 14:06:44

Már többen írták fent. Ha elmegy valaki egy ismeretlen helyen vadászni, akkor ott van valami szervező. Nem úgy van, hogy megy a Zsótti a puskával, aztán lő. Gondolom kellett engedély, meg helyi hajtók, vagy vezetők, vagy valami.

hol vagyunk pontosan? Svédországban Zsóti, Avarnoogeeenwelt tartományban
kié ez a terület, az államé vagy magántulajdon? Magántulajdonú erdő
ez egy vadásztársaság szervezése? Igen Zsótti, én vagyok a vadász, én hoztalak ide
az állatokat egy vadásztársaság menedzseli? - Nem. Az Abba volt menedzsere...
mik a helyi szabályozások? - Van ezer, mi érdekel.
mire kell figyelnem? - Hát, hogy mondjuk ne engem lőj le, hanem azt a szarvast ott. Nem azt, az a Bkeeergklasseeentooor úré. Azt ott amelyiken nincs rendszám.

easy mango 2018.03.24. 14:50:39

@lac1: a horn gábor és a heller ágnes sokszorosát tette le az asztalra, mint a posztban inkriminált semjén, úgyhogy szerintem ne emlegessük őket egy napon.
Hogy kinek a nevét írod kisbetűvel, vagy naggyal, az különösebben nem érdekel. Örülök, hogy legalább az alsós kötelezőket elolvastad, és az ott szerzett tudásod nem vagy rest kimutatni itt. HÁ és HG azonosítása zsidóként, majd összemosni őket és a zsidó vallásukat egy híroldallal az viszont antiszemita magatartás. Abból még nem sok baja származott senkinek, hogy valaki nevét kisbetűvel írják -bár a Pál utcai fiúk végén Boka kifejezett kérésére kijavítják Ernő nevét is- de a zsidózás azon kívül, hogy a negyvenes évek óta nem korszerű, nem túl pc, meg szerintem gagyi is. És igen sok pofon elcsattant miatta, meg egy két pisztolylövés. Ja és néhány ezer köbméter gyilkos gáz is. Ja és ha jól emlékszem nem a zsidók pofozkodtak és lövöldöztek Katyinban sem, meg a Dunaparton.
Azér írja a zindex mer zsidó. Ahha, akkor mindjárt más. Néztem, olvastam, forgattam. De nem értettem mi itt a baj, ezzel a cikkel. De ha zsidók írták, akkor már értem, csakis hazug támadás lehet.
Jobbikos fotelnáci. Szerintem légy kicsit szkeptikusabb a világ híreire vonatkozóan (nem, nem a tudjukkik irányítják az ellenzéki médiát, hanem az elégedetlenség), barátkozz sokféle emberekkel (igen zsidókkal is, meg anabaptistákkal is, meg értelmi fogyatékosokkal, meg melegekkel) és remélem a gyermeke(i)d más szemléletben nőnek föl!

morph on deer 2018.03.24. 14:58:23

@Boar.:
“Szóval nem úgy működik a dolog mintha itthon kimennél a legelőre és oldalba taszajtanál egy békésen legelésző magyartarkát a kilenchármassal...”

Nem mint itthon és nem a magyartarkát, valóban.

Viszont eléggé hasonlít a nagy ausztrál vagy argentin, de akát texasi szabadon tartott marhacsordák egyik önfeledt lakójának “vadászzsákmánnyá” avanzsálásához.
A rénszarvasok ott tenyésztett házi(asított)állatként vannak jelen, mint a szarvasmarha máshol.
Igaz, nem úgy néznek ki. ez téveszthette meg a villámkezű tiszteletest is, de még fejik is őket, terelik, szállítják, és még szánt is húznak, bár ezt ma már főleg a látogatók kedvéért.
Ugyanúgy lasszóval fogják be, mint a szarvasmarhákat, például.

Tehát a lappföldről nézve Semjén házállatot “vadászott”. Aztán, hogy ezt engedéllyel tette-e, vagy anélkül, ez már egy másik kérdés.

A jávorszarvasok viszont vadon élnek, nőnek, szaporodnak, stb., és nem valakinek a “tulajdonaként”. Ott nem az állat, hanem az erdő vagy földterület tulajdona számít, azzal jár(hat) vadászati jog, vagy éppen halászati jog bizonyos vízparti területekhez.
A tulajdon kérdése ugyancsak értelmezhetetlen ragadozók, mint pl róka vadászata esetén, a védettek kilövése, mint pl farkasé kvóta alapján, engedélyezett darabszámig lehetséges, indokoltnak ítélt esetben egyedi engedélyt adhatnak egy-egy veszélyes vagy ‘garázdálkodó’ medve vagy farkas halálos ítéletének végrehajtására.

Ebben a ‘rénes’ esetben az is felmerülhet, hogy az adott területen éppen ki(k)nek van vadászati joga a Semjén által látogatott területen, vagy éppen lehet-e akkor és ott bármire is vadászni?
Ami már azért is érdekes lenne, mivel Semjén Zsolt lépten-nyomon a vadász etikára hivatkozik, ha bármit is kérdeznek tőle, akkor pedig nyilván a kezében vannak a szükséges engedélyek, bizonylatok, stb, hiszen ő egy “etikus” vadász, nem?
Kiváncsi leszek, mikor fogja mindezt felmutatni, hogy még a gyanúját is el lehessen kerülni az illegális, illetéktelen és illiberális öldöklésnek!

Illiberális, mert a rénszarvasnak nem volt lehetősége visszalőni, ugyanis fegyvertelen volt...

morph on deer 2018.03.24. 15:06:12

@teéjesenmindegy:
“az állatokat egy vadásztársaság menedzseli? - Nem. Az Abba volt menedzsere...”

Ő kicsit több mint húsz éve meghalt, ez akkor most nem az volt.:)
Stig “Stikkan” Andersson néven megtalálod amúgy.

BiG74 Bodri 2018.03.24. 15:09:18

@lac1:
Te nem értetlenkedtél, hanem kifejtetted, hogy az egész semjén ügy a semjénre irigykedő ballibsi, zsidók szövege. Amúgy te sem gondolod, hogy a zsóti csak a fizetéséből él, hanem olyasmiből is amit valahogy nem sikerült feltüntetnie az amúgy csak kisembereknek fontos vagyonnyilatkozatában. Hogy tételesen az is bevétel amit a vadászatra költött volna, de tiszta barátságból egy vállalkozó fizetett neki az persze teljesen normális és erkölcsös, Pláne azon a jobb oldalon ahol ezen lopások tizedéért ugrottak, és ahol 2010- ben még kézlevágással jutalmazták volna a tolvajt. Ott a net megnézhetsz egy csomó tényt semjén úrral kapcsolatban, eldöntheted magadban, hogy hogyan kellene viselkedni egy ilyen magas pozícióban lévő, magát jobboldali konzervatív kereszténynek beállító politikusnak. Aztán kijöhetsz ide "értetlenkedni".
És te vagy jobbikos? Inkább hallgatnál, mert az ilyen idióta jobberek veszik el a kedvét sok embernek attól, hogy az esélyes jobbikosra átszavazzanak, és végre kibillenjen a fityiszes hatalom.

teéjesenmindegy 2018.03.24. 15:10:16

@morph on deer: "vagy éppen lehet-e akkor és ott bármire is vadászni?"
Ühüm. Biztos azért volt ott kéznél 10 ember meg egy helikopter, mert nem lehet vadászni.

élhetetlen 2018.03.24. 15:13:17

@lac1: „Nekem nagyon nem jön be, aki ötven évesen 3 évtizednyi dohányzás után (de akár csak 5 év) kezében a cigivel baszogatja a másikat, hogy "mibü tellik erre"?”. Nem erről van szó. Semjén világosan elmondta, hogy neki nem telik erre. A tény, egy üzletember fizette a több milliós útját (sőt évek óta többször), akihez neki semmi köze, csak egy vadásztársa. Tehát nincs másról szó, csak arról, hogy Semjén annyira elbűvölő, hogy megéri ennyit költeni rá, szó sincs arról, hogy nem csak a személyisége a vonzerő, hanem a pozíciója is? Évente több száz meghívást kap, és ezek szerint a jobbakat elfogadja, politikai prostitúció, és be nem vallott nagy értékű ajándék elfogadása. Ez bejön neked?

élhetetlen 2018.03.24. 15:22:09

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: „Semjén gazdagabb.„. Nem zavarja meg a nem létező agyadat, hogy nem Semjén fizette a saját útját? És ne gyere azzal, hogy egy csak feltételezés, ő maga mondta, sőt azt is megmondta, hogy ki fizette.

lac1 2018.03.24. 15:27:11

@easy mango:

Persze, sokszorosát a saját, beteges és belterjes értékrendjük szerint.

www.youtube.com/watch?v=y6LIBoNlQUA

Katyn? Hogy jön ez ide? Ahol a zsidó bolsik (-által vezetett) kivégezték a lengyel honvédő hadsereg tisztjeit, katonáit? Most én valahol le vagyok maradva az eszmefuttatásod szerint.
De hogy ne essek (amúgy én felvállalom ha mégis) az antiszemétizmus bűneibe, szerintem egy filoszemita ezerszer rosszabb az echte zsidónál is. Csak azt tudnám, hogy zsidók fitymátlantalanítása mellett a kozmopolita filoszemitákat mi hajtja a saját eltorzult és hamis lelkiismeretfurdalás okozta hazaárulásra?

élhetetlen 2018.03.24. 15:29:21

@lac1: „Mint hozzá képest kevéssé tehetőset természetesen engem is irritál, hogy ő olyanra tud költeni amire én nem„. Nem érted, hogy az a probléma, hogy nem költött rá, csak a pozíciójával járó imázzsal élt vissza?

lac1 2018.03.24. 15:32:37

@BiG74 Bodri:

Költői értetlenkedés volt, de hát én azt hittem, hogy érthetően írtam, aztán amikor kiderült, hogy mégsem, el is mondtam,, de ezek szerint ez sem volt teljesen nyilvánvaló. A zsidókat abszolúte nem is írtam ezzel kapcsolatban, te valaki másra gondolsz.
De te tényleg nem tudsz olvasni és/vagy direkt mutatod magadnak kevesebbnek mint ami vagy, mert én direktben leírtam pár sorral feljebb, hogy nem vagyok jobbikos.
Látod, te vagy a troll, de te az az igaz troll vagy, aki a saját maga személyének a megtiprása sem jelent semmit, csak hogy a másikat is az ingoványba rántsa a hazugságaival.

Én azért örülök, hogy ez így alakul, mert ezt nemcsak mi ketten vagy hárman olvassuk, hanem több százan, több ezren.

easy mango 2018.03.24. 15:34:22

@lac1: egyetlen heller ágnes publikációt sem tudnál mondani google nélkül (igen, ezt te is tudod), úgyhogy ezzel se most, se a jövőben ne érvelj kérlek, mert lejáratod magad. Lelkiismeretfurdalás? Hazaárulás? Katyin? Lengyel tisztek? Öblíts és ezt gondold újra! Ha gondolod hozok néhány példát rá, hogy kicsit megcsiklandozzuk a lelkiismereted.
Antiszemita, vagy filoszemita...melyik a jobb? Milyen kérdés ez, te agresszor? Melyik a jobb a tömeggyilkos, vagy a sorozatgyilkos? Vagy a lényeg mindegy? Csak valakit vágjunk nyakon? Már úgy viszket a tenyerem!

lac1 2018.03.24. 15:44:47

@élhetetlen:

Én vagyok annyira korrekt, hogy amíg nem ismerem a részleteket, addig nem állítom be úgy, mintha mindent tudnék erről.
Valóban a kirándulás sok félreértésre ad okot.
De ha te így kikövetkeztetve biztos vagy a dolgokban, akkor mond el nekem, hogy egy politikus esetében hol a határ, amire azt lehet mondani, hogy ez még belefér a költekezésbe de ez már nem. Mindig legyen tele a zsebe a blokkokkal amiknek a végösszege nem lehet több mint a bérpapírja bal alsó sarkában levő összeg? Bocsi, azon szöveg után, hogy: számlára utalt összeg.
A Budapesttől 150 km sugarú körön kívül mozdul ki, akkor már tolvaj mert hogyan jutott el olyan messze? A Renó Megán az belefér, de a Toyota Avensis már nem? ha veszett rókát vagy kutyát lő ki az jó a szarvas meg a fácán már nem?
Erről beszélek, hogy itt van ez a sok korlátolt, ezek tüzet okádnak mert nem tud annyit lopni mint a másik ezért akár van a semjénen sapka, akár nincs a bayernak megkötve a cipője, ezért azok rasszisták, tolvajok, hülyék, és minden.
persze ez nem ér engem váratlanul meg szerintem senkit, én pl. ezért is járok a zsindexre, hogy lássam, fordult-e a világ.
Nem fordult.

lac1 2018.03.24. 15:47:51

@élhetetlen:

Ebből a szempontból, hogy olyanja van, ami amúgy szerintem sem jár meg, de legalábbis nem ilyen töménységben, nem mindegy?
De ha költ akkor az a baj, hogy ellopja a közt és elkölti, ha nem költ hanem csak elfogad, akkor meg miért fogad el? Szóval egy aktuálisan regnáló kormánytag csinál valamit, úgy is rossz lesz.

GyMasa 2018.03.24. 15:52:55

@Poszt:

... hol vagyunk pontosan?
kié ez a terület, az államé vagy magántulajdon?
ez egy vadásztársaság szervezése?
az állatokat egy vadásztársaság menedzseli?...
Tudtommal Semjén VENDÉG volt ez mások által szervezett és fizetett vadászaton, tehát ezek a kérdések teljességgel lényegtelenek.
...mik a helyi szabályozások?
mire kell figyelnem?...
Ezt a vadászat ELŐTT el kellett, hogy mondják a vadászaton résztvevőknek, akiknek szerintem alá is kellett írni egy papírt, hogy ezeket tudomásul veszik. Azonban a fenti kérdések ezügyben teljességgel lényegtelenek.
AZ pedig, hogy ki tudott lőni egy magántulajdonban álló vadat, annak két módja lehetséges (de nyitott vagyok több lehetőséget is megismerni):
- Magánterületre tévedtek, és ott ejtették el a vadat - ezt szintén a vadászatot szevező HELYI személyzet felelőssége tudni/megakadályozni, ehhez a venégeknek semmi köze nincs. Ők szórakozni mentek oda és nem a térség tulajdonvszonyait felmérni.
- Ha a kilövés nem magánterületen történt, akkor viszont a vad tulajdonosa nem védte meg a vadat ettől a veszélytől, tehát részben ő is felelős az esetért. AZt pedig szinte kzártnak tartom, hoyg Semjénnek bármilyen módja lett volna eldönteni a tőle legalább 100m távolságban álló vadról, hogy az állami vad, vagy magán vad.
Végül pedig az egész eset csak vihar a biliben, mert egészen biztos vagyok banna, hogy ennek a vadászatnak az 50 000+ EUR-os kültségevetésébe bele fog még férni plusz 5000 EUR, amit az állat gazdájának még ki kell fizetni kárpótlásként.
Szóval, ha az ilyen jellegű "Hírek" Simicska "Atombombái" a fidesz ellen, akkor elég rossz hírem ven az ellenzéknek:
Ezekkel nem fogják a fidesz hívőket tömegesen otthon tartani, sem a bizonytalanokat tömegesen az ellenzékre szavazásra invitálni,
És, végül, arról, hogy ki- mit talál undorítónak, teljesen felesleges vitatkozni.

élhetetlen 2018.03.24. 15:59:46

@lac1: „Amikor elkezdenek anyázni mint itt is fentebb valahol, akkor tudom, hogy igazam van.„. Ez jó önigazolás, ha azt mondja bárki, hogy hülyeséget beszélsz, mikor hülyeséget beszélsz, akkor már tudod, hogy igazad van. Remek okfejtés.

lac1 2018.03.24. 16:02:58

@easy mango:

Valóban nem tudok, de miért kéne egy szellemi hazaárulótól is ismernem BÁRMIT?
kellene egy hazug, felforgatótól ismernem bármit is? Ismerni esetleg attól akit valamire is tartok de nem hellertől.
Te tudsz idézni mondjuk Arkagyij és Borisz Sztrugackijtól bármit? Stanislaw Lemtől?
Pedig ezek éppen ugyanolyan, "rétegírók" voltak, igaz, ők a sci-fi rajongók rétegét szolgálták.
És látod... az egyiket, az egyikeket azért jegyzik valahol a világban (mindenhol) míg a másikat meg a "még futottak" katógiriájában SEM.

Most nekiállhatsz veszekedni velem, de hidd el, semmi értelme, egy toprongy heller nem az a kaliber azon a pár fővárosi magukat értékadó balfaszokon kívül, akiket elér a hülyeségeivel.
Vagy beszéljünk a cimbikről, a faszkalap majsairól, iványiról, vagy a belterjes családból származó magyar bálintról? Akarod?
Pedig ez nem a szochnut, nem is a szabad kezdeményezések hálózata, és nem is az a belterjes társaság, ahol az egyik legutóbbi elnök (vagy mi) választáskor csak egy sikkasztó-tolvaj levitézlett bankelnök, egy pedofil buzi és egy szarrágó munkásőr közül lehetett választani.
Ugye tudjukkikről beszélünk?

lac1 2018.03.24. 16:05:59

@élhetetlen:

Csak hiszed. Az anyázás olyan, mint az egyre hangosabb, nyomatékosabb beszéd, le akarjátok győzni a másikat, nem akarjátok hallani a amit nem akartok hallani. A cigányoknál és az óvodásoknál ez jól tetten érhető, és ezt még csak nem is én mondom, az iskolapszichológusok ennek a megmondhatói.

lac1 2018.03.24. 16:08:08

@lac1: ...magukat értékadónak GONDOLT

Bocsi, ez kimaradt ez az egy szó.

BiG74 Bodri 2018.03.24. 16:09:13

@lac1:
Igazad van, mert az ilyet csak skizofrén egyén tudja értelmezni:

"Én mindig is a Jobbikra szavaztam, de nem vagyok "jobbikos"."

Hol hazudtam, mutasd már meg?

Hol is zsidóztál?
" de amit a zsindex blogjain olvasok egyre többször, az engem erre a véleményre kényszerít. "
Konkrétan vagy hülyének nézel, vagy te vagy az. Aki a zsindex kifejezést alkalmazza, aztán megkérdezi, hogy hol zsidózott, az nem komplett.

Hol tiportam én magam? Ez nagyon érdekelne!

Egyre inkább látszik, hogy te egy érzelmi alapon elkötelezett, tudás szempontjából hiányos, a meglévő tudásában pedig rendszerezetlen, kaotikus rasszista képzetlen jobber vagy.

Van egy ilyen munkatársam. Pont ilyen. Magáról nagyon korrekt dolgokat gondol, és pozitív az önértékelése, De egy korrekt vitát nem tudott még lefolytatni senkivel, mert nincs hozzá tudása, tartása, inkább besértődik, meg olyan irányokba viszi a beszélgetést ahol egy kis lehetőséget lát megszólalásra, függetlenül attól, hogy köze nincs az alap témához. A legszebb az amikor a full antiszemita, volt miépes, majd jobbikos beosztottja is lemossa a pályáról, mert annak komoly tárgyi tudása van a zsidóságról, meg a történelem történéseiről, és korrekt konzervatív értékrendje van.

easy mango 2018.03.24. 16:09:50

@GyMasa: magasló Masa? Ez nem atomboba. Ez lópikula. Szimplán hülye volt pampalíni. De évtizedek óta hülye. Szerintem az sem kérdés, hogy kinek az állatát lőtte le. Az már csak a cseresznye a torta habján, hogy a tulaj a helyi lapból látja (ami épp rajtunk magyarokon röhög, köszi zsolti) hogy ő erre nem adott engedélyt, és az ő szarvasát lőtték ki. Ilyesmi előfordul bárkivel. Tévedés. Fèlreértés. De többmilliós meghívást elfogadni luxusvadászatra egy olyan kormányközeli vállalkozótól, aki sokmilliót nyer közbeszerzéseken, az nem gömbölyű. Az én üzleti körömben pl a külföldi megrendelőim szigorúan tiltják, hogy bárkit is bármire meghívjak. Pedig nagyon távol vagyunk bármilyen politikától. Mégis. Még a látszatát is el szeretnék kerülni annak, hogy valami más befolyásolja az üzletet, mint a kivitelezés minősége, vagy ellenoldalon a fizetség mértéke. Ez ennyire egyszerű.

élhetetlen 2018.03.24. 16:22:11

@lac1: Csak olvasom tovább a kommenteket, most eddig jutottam. „Ne is haragudj, de a semjén vadászatának vélt költségvetését kibeszélő topikban egy értetlenkedő anyázása, annak ellenállása esetén letrollozása lenne a normális menet?”. Az értetlenkedésről. Semjén elfogadott többször drága meghívást, amit vagy nem kellett volna elfogadnia, vagy be kellett volna vallania. Ha ezt nem látod be, és véded, vagy csak értetlenkedsz, és mások irigységéről beszélsz, akkor választhatsz, hogy lehülyéznek, vagy letrolloznak. „Mert aztán itt semmilyen konkrétum le nem íródott”. Hát ha nem is itt, de már leíródott, hogy Farkas József fizette Semjén útját, többször.

lac1 2018.03.24. 16:22:49

@BiG74 Bodri:

A Jobbikra, mert azt szeretném, ha a Fidesznek egy lehetőleg jobboldali kontrollja legyen az országgyűlésben.
Én gondolnám,. hogy ilyesmit el kell magyaráznom egy politizáló topikban, de ezek szerint mégis. Elég kleskenynek érzem azt a sávot, amik mentén ti a saját értékrendjeiteket ki tudjátok alakítani, de ha ez van akkor ez van, látom, tökre egyértelműen kell ez után fogalmaznom,

De mondhatok még egy szavazati stratégiát. Azért szavazok az X pártra, mert a választási versenyben az X párt ígérte a legnagyobbat a győzelme esetére mondjuk a nyuggereknek akiket nem szeretek, az ígéretekből tisztán látszik, hogy nem teljesíthető, de kétlépéses a stratégia, ha az X párt nyer, vagy megbukik és akkor röhögök, vagy megpróbálja betartani az ígéretet és akkor előbb-utóbb az ígéretek ára úgy is úgy csődbe viszi az országot, hogy legelőször a nyuggerek szopnak egy nagyot.
Ja, a maszopról beszélek.
Érted már, hogy nem feltétlen jobbikos az, aki a Jobbikra szavaz? És még van ám ezen kívül is stratégia a választások esetére.

Ugorjunk.

Miért zsindex? Mert itt volt tömjén meg a többi, aztán itt-ott olvasom a fideSS, ha most talán ebben a topikban nem is, szóval érted.

Hol hazudtál? Itt:

BiG74 Bodri
2018.03.24. 15:09:18

És te vagy jobbikos? Inkább hallgatnál, mert az ilyen idióta jobberek veszik el a kedvét sok embernek attól, hogy az esélyes jobbikosra átszavazzanak, és végre kibillenjen a fityiszes hatalom.

Nekem is volt olyan munkatársam mint te. A kezében cigivel irigykedett a medencémre.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.24. 16:24:29

@lac1: "nem akarjátok hallani a amit nem akartok hallani" - fogalmazás gátlót szedsz?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.24. 16:26:31

@GyMasa: Lényegtelen. A népben egy marad meg, hogy Semjén a köz által fizetett politikus Svédországban vadászik.

lac1 2018.03.24. 16:27:25

@élhetetlen:

Nem kellett volna elfogadnia?
A telhetetlen tolvajok és és a megélhetési tolvaj megmondóemberek szerint nem kellett volna elfogadnia?
Ki mondja meg, hogy ki-mit fogadhat el?
Sőt, kérdezek jobbat, kik mondják meg, hogy ki legyen az, aki megmondja (mert nyilvánvaló a képviseleti demokráciában ez) hogy mi a jó és mi a rossz? Egy széll meg egy mondjuk heller mondja meg, hogy a semjén vagy akárki elfogadhat-e akármit is akárkitől?
Hát ilyen volt már (hasonló) nekem nem kell megint.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.24. 16:27:39

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Szövetségbe forrt szabad köztársaságok:
A Nagy Oroszország kovácsolta frigy,
A Szovjet hatalma és egysége éljen:
Sok nép így akarta s megalkotta így!
Szálljon szabad hazánk,
Dicsõség fénye rád,
Népek barátságát vívtad te ki!
Lenini párt vezet,
Láng, mely a népeket
Kommunizmus gyõztes útján viszi.

lac1 2018.03.24. 16:28:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Azt a felesleges a betűt ne olvasd.
Amúgy csak neked nem jött le a lényeg belőle, ezen elgondolkodhatnál.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.24. 16:28:45

@lac1: Nem fogadhatja el olyantól aki állami közbeszerzéseken indul.

lac1 2018.03.24. 16:32:15

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Attól fogadta el?
Ha így van, helytelen, de nálam lényegtelen, amúgy sem szÍNpatikus a faszi.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.24. 16:33:10

@lac1: Aha, mert ez szerinted így értelmes. "nem akarjátok hallani amit nem akartok hallani" Fogalmazásból hogy mentél át általános iskolában?

lac1 2018.03.24. 16:39:31

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Sajnálom, hogy egy újabb figura vagy, akinek magyaráznom kell.
Sajnos kénytelen vagyok a világ legegyszerűbb módjára fogalmazni, mert mint kiderült, soha nem tudok itt elég egyszerűen fogalmazni.

lac1 2018.03.24. 16:40:21

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Helytelen. Tökön kell rúgni, de még mindig nem látom a tényszerűt az állításról.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.24. 16:41:57

@lac1: Mellébeszélsz. Mit akartál ezzel mondani, ha szerinted értelmes? " "nem akarjátok hallani amit nem akartok hallani""

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.24. 16:43:31

@lac1: Ez az. Még az egyszerű fogalmazás sem megy neked. Nem kellene blogokon pötyögni!

élhetetlen 2018.03.24. 16:49:43

@lac1: Jajaj. „akkor mond el nekem, hogy egy politikus esetében hol a határ, amire azt lehet mondani, hogy ez még belefér a költekezésbe de ez már nem.„. És akkor jöhet a kérdés, hogy hülye vagy, vagy troll. Nem a költekezéséről volt szó, mert egy fillért sem költött, csak elfogadott valamit, amit vagy nem kellett volna elfogadni, vagy be kellett volna vallani. „itt van ez a sok korlátolt, ezek tüzet okádnak mert nem tud annyit lopni mint a másik”, esetleg nem is akarnak, mert van valamilyen erkölcsi érzékük, ami neked nincs? „hogy lássam, fordult-e a világ. Nem fordult.”. Nem is szeretném, hogy arra forduljon, ami neked tetszik. Én még mindig a tisztességes embereket szeretem, tisztelem.

lac1 2018.03.24. 16:52:27

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

A cigányoknál is és az óvodásoknál is megfigyelhető az a viselkedés (de nincs a kettő között összefüggés), hogy ha nincs olyan érv ami eldönthetné a vitát, illetve ha a személy számára kellemetlenség hangzik el, alacsony szocializáltsága, IQ-ja, esetleges érintettsége miatt kellemetlen érzéseket kelt, illetve szeretné, hogy a vitában az ő véleménye/akarata győzzön akár a logika vagy a tények ellenére, azt hangerővel próbálja meg érvényre juttatni.
Itt nem nagyon lehet kiabálni, ezért jön a személyeskedés, a vita tárgyában megjelenő személy nevének a kiforgatása, a netes kommunikációban a trollként való megjelölés, illetve a másik szavának kiforgatása, esetleges hibáinak nyelvtannáci módjára kinevetése. Itt a hangsúly a "nem akarom hallani, mert mit mondjak rá"-n van.

lac1 2018.03.24. 16:59:04

@élhetetlen:

De még mindig nem érted.
Ki a tisztességes? Én bízok a te korrekt megítélésedben csak éppen nem te vagy az, aki a mostani politikai helyzetben mértékadó véleménnyel bírnál. Én sem. Aki meg bír, mert mondjuk valami szennylapot igazgat, pl. a 168 tórát (hogy megmaradjunk a kliséknél) az meg a politikai irányultsága és a megélhetési kényszere miatt valószínűleg nem ilyen korrekt véleménnyel bír,
De én már nem tudom ennél is egyszerűbben megfogalmazni, elmegyek és csinálok egy jó kis csirkemájat magamnak jó csípősen.
Majd este elolvasom, hogyan nácziztok.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.24. 17:01:18

@lac1: Aha. Szóval csak egy picit kellett trollkodnom és bár egy darabig védted a hülyeségedet, most hosszas magyarázkodással átfogalmazod és visszavonulót fújsz. :-))
Pszichológusi megközelítéssel most kompenzálsz. Mellesleg eléggé könnyű volt téged összezavarni. Terjedelmes, ámde érvek nélküli okoskodásod csupán nárcizmusod és kisebbségi komplexusod konfliktusából adódó frusztrációdat domborítja ki.

élhetetlen 2018.03.24. 17:02:24

@lac1: „A telhetetlen tolvajok és és a megélhetési tolvaj megmondóemberek szerint nem kellett volna elfogadnia?”. Hát egyik sem vagyok, de értelek, csak nem értek egyet veled. Szerinted egy közpénzből fizetett politikus elfogadhat ilyen ajándékot, vagy akár 20 %-ot, akár többet akármiből zsebbe, mert megteheti? Na b@sz meg! Jó vagy, a magad nemében! De azért nem férnél bele a baráti körömbe, de én sem a tiédbe.

easy mango 2018.03.24. 17:07:06

@lac1: értsd meg végre, az SS, a Jobbik, a Ferencvárosi tornaclub, ezek ideológiai, egyéb társadalmi-, sport, stb. célok miatt jöttek létre. SS-ezni, fradistázni, stb. lehet, szabad, ok. Az alakulat, szervezet, club tagja maga dönti el, hogy csatlakozik, egyet ért-e velük, őket támogatja. Zsidózni nem szabad. Period. Az, hogy valaki zsidó, vagy hinduista, azt gondolom nem kell magyaráznom, hogy többnyire születéskor “szerzett örökség”. És nem, nincs olyan, hogy kicsit zsidózok nacionalizmusból, mert azt azért csak lehet. Nem lehet. A következő logikai bakugrás ott szokott bekövetkezni, amikor összemossuk a zsidó, nem zsidó, magyar, nem magyar lózungokat. És ez nem egy vékony választóvonal amit ilyenkor sokan átlépnek. Pontosabban a választóvonal vékony, talán, csak nagyon nagy a különbség az egyik oldalán és a másik oldalán. Totál ócska, fasiszta paraszt vagy, vagy korszerű 21. századi gondolkodó humanista ember.

GyMasa 2018.03.24. 17:10:59

@easy mango:
...magasló Masa?...
He? Itt valamit kihagyhattam...
...Ez nem atomboba...
Ebben egyetértünk. Csak akkor már ideje volna ledobni az a bombát, ert eddig még semmi nem tűnt annak...
...Ez lópikula. Szimplán hülye volt pampalíni....
Ebben sem vagyok biztos.
A vadászatnak a világ túlnyomó részén szigorú szabályai vannak.
Ez mindenki nagyon jól tudj, amég a nem vadászok is.
EBBEN az esetben Hol volt hülye?
Meghívták vadászni, elfogadta a meghívást.
Ha a vadászat legális volt, akkor minden olyanról tájékoztatniuk kellett a szervezőknek, ami az ő vadászatának a szempontjából releváns. És, egészen biztos vagyok benne, hogy minderről alá is írt egy papírt.
Nyiéván, ha vadorzani mentek oda, az egy más kérdés, de én megadnám neki az ártatlanság vélelmét.
Mert az mindenkit megillet.
...De évtizedek óta hülye...
És, ez mennyiben releváns ebben az egy esetben? vagy csak simán általánosítasz?
...Szerintem az sem kérdés, hogy kinek az állatát lőtte le...
Mondom, lényegtelen. Annak a biztosítása, hogy ez ne történjen meg a szervezők feladata.
Meglátja az állatot, kérdez, hoyg kilőheti-e, ha a válasz igen, kkor nem az őfelelőssége.
Ha meg mondták neki, hogy nem lőheti ki, és ,mégis megtette, akkor azért felelnie kell.
(Ezt viszont kevéssé látom életszerűnek, hoyg hirtelen bekattan, és llő egy állatot, amire azt mondják neki, hogy nem lehet.)
... Az már csak a cseresznye a torta habján, hogy a tulaj a helyi lapból látja (ami épp rajtunk magyarokon röhög, köszi zsolti) hogy ő erre nem adott engedélyt, és az ő szarvasát lőtték ki...
JELENLEG ez csak egy állítás.
Majd a svéd rendőrség nyomozása kideríti, hogy mi történt.
(és, ott még Polt péter sem tudja ezt eltusolni.)
... Ilyesmi előfordul bárkivel. Tévedés. Fèlreértés...
És, mi van akkor ha mégcsak nem is ő tévedett?
Meg kellen evárni amíg lesznek kézzelfogható bizonyítékok, hogy nehogy ez az eset is pont úgy végződjön, mint Lajosunk nigériai levele...
Ott is egyből lecsapott az egész ellenzéki sajtó a cuccra, mint gyöngytyúk a takonyra, azt' 2 napon belül kiderült, hogy a hír ugyan igaz, csak nem Moszkvában, meg nem Volgákat...
Csak nehogy megint egy ilyen vége legyen a dolognak.
...De többmilliós meghívást elfogadni luxusvadászatra egy olyan kormányközeli vállalkozótól, aki sokmilliót nyer közbeszerzéseken, az nem gömbölyű...
SZerinted. Természetesen ebben az esetben is fel tudsz mutatni legalább egy rendőrségi feljelentést az illetővel szemben, meg hozzátenni, hoyg polt elmeszelte a nyomozást?
Mert különben ez is csak ködszúrkálás...
...Az én üzleti körömben pl a külföldi megrendelőim szigorúan tiltják, hogy bárkit is bármire meghívjak...
Igen ÜZLETI körökben.
ÉS a BARÁTI köreidben is így van?
Mert, ha igen, akkor gyorsan cseréld le a fasiszta baráti körödet valami emberibbre.
...Pedig nagyon távol vagyunk bármilyen politikától...
Helyes!
...Mégis. Még a látszatát is el szeretnék kerülni annak, hogy valami más befolyásolja az üzletet, mint a kivitelezés minősége, vagy ellenoldalon a fizetség mértéke. Ez ennyire egyszerű...
ÍGy van!

GyMasa 2018.03.24. 17:16:43

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
...Lényegtelen. A népben egy marad meg, hogy Semjén a köz által fizetett politikus Svédországban vadászik. ..
Hát, akko a népnek súlyos szövegértelmezési problémái vannak.
Mondjuk, etikusnak én sem tartom semjén eljárását, dehát ez van! mindenkinél máshol húzódik a határ.
Például Bill Clintonnak sincsenek különösebb etikai aggályai, amikor beszédeket tart USa szerte, ilyen 150000USD/fél óra áron.
És, Hillary-nak sincs, pedig ő még ma is aktív politikus.

élhetetlen 2018.03.24. 17:17:17

@lac1: Nézd, én nem anyáztam, de mondd meg, mit lehet tenni egy ilyen emberrel, mint te vagy, akit a tények sem zavarnak, csak löki a süketet, És, ha valaki azt mondja, hogy vagy hülye, vagy troll, akkor a cigányokkal, és az óvodásokkal jössz. Bármelyik érvem is eljutott az agyadig? Nem, csak annyi van az agyadban, hogy igazad van, mindenki csak irigy, meg ne mondja meg, hogy ki mit tehet akár a törvény ellenében is, ha, aki szól, az nem tartozik a brancsba. Már csak ezt látom belőled.

easy mango 2018.03.24. 17:28:05

@GyMasa: igen masa nem mosom össze a baráti körömet és az üzletit. Ez így van. Fasiszta barátaim nem nagyon vannak, legalábbis én nem tudom egyikőjükről sem. Többnyire kedves, szeretetteljes, elnéző, rugalmas, kíváncsi emberek, nagy szívvel. Tudod: madarat tolláról.
Tévúton jársz: itt nem az a kérdés, hogy az ellenzék, vagy az ellenzéki média ködött szurkál-e, vagy sem. Nem az a kérdés, hogy semjén orvul vadász, vagy minden meg volt szervezve. Az a kérdés, ott lóg ki a lóláb, hogy Magyarország miniszterelnök-helyettese egy több milliós meghívásnak tett eleget egy olyan embertől aki 2010 óta több 10 millió Ft támogatást nyert el állami pályázatokon. Ezen nincs mit magyarázni. Minden amit csinálsz az szerecsenmosdatás.
Azt is akartam írni az elején, hogy anyád barátai a fasiszták, és összehoztak egy ilyen szép zabigyereket is, de ezt inkább nem írtam le végül az elején. Nem akartalak megsérteni.

élhetetlen 2018.03.24. 17:30:59

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: „Ha nem ő, akkor valami haverja fizette. Kit érdekel?”. Hát az azért érdekelhet pár embert, hogy miért is fizetett ennyit több éven keresztül a haver. Mert Semjén olyan szép? Vagy valahogy kamatoztatni tudta a Semjén önzetlen barátságát?

élhetetlen 2018.03.24. 17:41:33

@lac1: Jó! „Ki a tisztességes? Én bízok a te korrekt megítélésedben csak éppen nem te vagy az, aki a mostani politikai helyzetben mértékadó véleménnyel bírnál. Én sem.”. A különbség kettőnk között csak annyi, hogy én nem irtam x kommentet a tisztességtelenség védelmében, mint te.

élhetetlen 2018.03.24. 17:55:42

@lac1: P.S. „Ki a tisztességes?”. Ez nem politikai kérdés, hanem emberi, és sajnálom, hogy te ezt nem tudod.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.03.24. 18:32:09

@GyMasa: És? Ők nem a kormány tagjai. Kevered a szezont a fazonnal. Azért ennél több kell ahhoz hogy kicsit komolyabban vegyünk.

2018.03.24. 18:39:23

Nézzétek a dolgok jó oldalát: a rénszarvast akár el is lophatta volna, hiszen fideszes. Tömjén tisztelendő elvtárs inkább lepuffantotta. Merném javasolni, hogy vakoknak ne adjanak vadász engedélyt. Képzeljétek ezt a balfaszt, ha elmegy lóháton Erdélybe és lepuffantja valamelyik román gazda tehenét kint a legelőn. Nyilván megmagyarázná, hogy vadmarhának nézte, de hogy a székelyek szervezték ezt neki, ezért nem tehet róla. Annyi biztos, hogy a román gazda ráhajlítaná a puskát még mielőtt kiérkeznének a rendőrök. Aztán Szargyártó Papagáj hadat üzenne Romániának.

BiG74 Bodri 2018.03.24. 18:45:28

@lac1:
Aki nem jobbikos de MINDIG a jobbikra szavaz, az jobbikos. Pláne a jobboldali retorikával megspékelve, hogy aki nem fityiszes, vagy jobbikos, az ballibsi.
Ezt a hazugság dolgot még mindig nem értem, ha csak azt nem csavartad ki még jobban, hogy szerinted nem vagy jobbikos, én meg annak neveztelek.
Basszus tényleg ennyire nehéz a felfogásod? Véded a semjént, szembemenve alapvető jogi és erkölcsi szabályokkal ( nem, nem fogom még egyszer elmagyarázni mik ezek, már többen megtették), csak a jobbikra szavazol, mindig, erősen antiszemita vagy, zsindexezel és ballibsizel, de szerinted nem vagy jobbikos, mert nem léptél be?

Öcsém, valahol kiégtek az agysejtjeid. Én nem vagyok jobbikos, nem szavaztam a jobbikra soha, a fityiszre 2010-ben egyszer ( hogy tört volna el a kezem). Én azon gondolkodom, hogy helyben a jobbikosra fogok szavazni, mert fej-fej mellett áll a fideszessel, a következő utcahossznyira lemaradva a maszopos. Azért, hogy több hang jusson térhez, ne csak a fityiszes szavazógépek. Bár nagyon rühellem az átmentett idióta jobbikosokat, de most ezt kell tenni. Tudom, hogy nem fog győzni a jobbik, mert ha esélye lenne egyedül kormányt váltani, a büdös életben nem szavaznék rá. (mondjuk még történhetnek furcsa dolgok). Na én nem vagyok jobbikos. Soha nem voltam antiszemita, és rühellem a képmutató jobb? oldalt. Te, hogy mi vagy nem tudom. Mivel mindenkinek meg akarod magyarázni, hogy mit nem ért, valószínűleg helikopter lehetsz.

Ja, és a medencédet nagy ívben leszarom, mert kurvára nem érdekel. Akkor sem ha loptad a pénzt hozzá, az legyen a ti dolgotok a rendőrséggel, mert nem vagy közjogi méltóság. Egy ember vagy a sok közül, aki ha lebukik, hát lebukik, de nekem semmi dolgom veled. Nem érdekel az se ha loptad, az se ha keményen megdolgoztál érte. Egy semjénnek viszont nem véletlenül kell a vagyonát, vagyon gyarapodását bevallani. Az életének egy jelentős részét átláthatóan, transzparensen, jogilag és erkölcsileg példamutatóan élni.
Nyugodtan kiléphetsz ebből az erőltetett irigykedős állapotból, az sem érdekel ha aranybilibe szarsz minden nap, és maláj kurvákkal kényezteted magad a tengerparton. Nem számít, te nem számítasz, egy darab porbafingó élhetném polgár, amíg nem az én rovásomra nyerészkedsz, addig a te dolgod, meg a NAV-é.

BiG74 Bodri 2018.03.24. 18:59:07

@GyMasa:
Abban igazad van, hogy a rendőrségi nyomozást meg kell várni, mielőtt itt jogtalan vadászatról beszélnénk. Viszont egy miniszterelnök-helyettes a baráti körét tartsa meg úgy, hogy példamutatóan nem fogad el brutális ajándékokat, pláne úgy, hogy állítólag nincs rászorulva, illetve, hogy a korrumpálódásnak, összefonódásnak csak esélye is felmerülhessen. A barátság nem azt jelenti, hogy milliós nagyságrendű ajándékokat adogatunk. Ha náluk mégis ez a módi, tessék lemondani, és átlag magyar állampolgárként élni. Gondolom, ha olyan jó a barátság akkor is működni fog ez az ajándékozási láz, ami ma jelenleg körülveszi.

Szánalmas szerecsenmosdatás eddig amit csináltok.

GyMasa 2018.03.24. 19:29:56

@easy mango:
...igen masa nem mosom össze a baráti körömet és az üzletit...
Akkor nyilvánvalóan tudod, hogy semjén az üzletfeleivel ment el oda vadászni, és nem a barátaival?
... Fasiszta barátaim nem nagyon vannak, legalábbis én nem tudom egyikőjükről sem....
Én ezt írtam:
"Igen ÜZLETI körökben.
ÉS a BARÁTI köreidben is így van?
Mert, ha igen, akkor gyorsan cseréld le a fasiszta baráti körödet valami emberibbre."
Theát, nem állítottam, hoyg fasiszták lennének a barátaid, de ha történetesen az én barátaim próbálnák megszabni nekem, hoy kivel-hová menjek el, akkor az fasiszta dolog lenne, ugyanis semmi közük hozzá.
De ismét hozzáteszem: Amennyiben baráti meghívásra vett részt a vadászaton, úgy nem igazán látom, hogy mi kivetnivaló lenne benne. Ha pedig üzleti vadászat volt, akkor azt igen jkönnyű bizonyítani, hiszen egy cég- és annak partnerhálózata igen könnyen feldeíthető.
...Többnyire kedves, szeretetteljes, elnéző, rugalmas, kíváncsi emberek, nagy szívvel. Tudod: madarat tolláról...
Ó, ez igen szerény megfogalmazás volt, Értem már, mekkora nagy ember vagy!
Lehet valahol szavazni, hogy idén neked adják a Béke-noveldíjat?
...Tévúton jársz: itt nem az a kérdés, hogy az ellenzék, vagy az ellenzéki média ködött szurkál-e, vagy sem...
Már hogyne lenne az a kérdés?
Az elmúlt hetekben az ellenzéki, "úgynevezett" sajtó bődületes dilettanciáról adott tanúbizonyságot.
Tele volt olyan hírekkel, amiket kb 24 órányi utánajárással lehetett volna akár objektíven is tálalni, de ők inkább rámentek a mai verébre, és 24 órán belül bebizonyosodott, hogy hülyeséget írtak.
Ebben a partikuláris esetben sem történt semmiféle érdemi újságírói tényfeltárás, csak az innen-onnan összeollózott híreket tették egybe.
De, nekem indegy, nem én váltom a hitelességemet apróra ezzel.
Viszont ezek a "szenzációk az ellenzéket sem fogják segíteni, ugyanis a kemény hívőknek, akiket már nem kell megtéríteni nem fogja a számát növelni, de legalább a passzívak közül sem fog újabb szavazókat szerezni az ellenzéknek.
Pedig azokra a passzív szavazókra égetően nagy szüksége lenne az ellenzéknek, ha nyerni akar.
...Nem az a kérdés, hogy semjén orvul vadász, vagy minden meg volt szervezve...
AZ az EGYIK kérdés, ami éppen ezzel a hírrel áll szoros kapcsolatban.
...Az a kérdés, ott lóg ki a lóláb..,
AMi egy teljesen MÁSIK kérdés, és ha erre a különbségtételre nem vagy képes, akkor neked nagyon rossz lehet.
... hogy Magyarország miniszterelnök-helyettese egy több milliós meghívásnak tett eleget egy olyan embertől aki 2010 óta több 10 millió Ft támogatást nyert el állami pályázatokon...
8 év alatt több 10 millió?
Azta, haver, neked igen alacsonyan van a léc... 10 millió HUF egy jobban megfizetett SW MAGYARORSZÁGI fejlesztő ÉVES fizetése.
SZóval, országdöntő korrupciót lepleztél itt le!
... Ezen nincs mit magyarázni. Minden amit csinálsz az szerecsenmosdatás...
Nem, amit én csinálok, az a józan észre való apellálás, de nálad ez csúfos kudarcot vallott.
...Azt is akartam írni az elején, hogy anyád barátai a fasiszták, és összehoztak egy ilyen szép zabigyereket is, de ezt inkább nem írtam le végül az elején. Nem akartalak megsérteni....
Még, szerencse, hogy sikerült magad tűrtőztetni, és végül MÉSEM írtad le!
Nagy szerencse, mert ha leyrtad volna, akkor kénytelen lennék valami olyasmit feltételezni, hoyg egy aggresszív arrogáns kielégületlen fasz vagy.
DE mekkora szerencse, hogy tudtad tűrtőztetni magad!

GyMasa 2018.03.24. 19:31:21

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Mondjuk Bill 8 évig az USA elnöke volt, Hillary meg 2016-ban kicsi hijján azzá lett.

lac1 2018.03.24. 19:32:49

@élhetetlen:

Nem, egy másik véleményemben meg is fogalmaztam. Ki jelöli ki, mely értékrend szerint, hogy hol a határ egy politikusnak? Semmi nem fekete- és fehér. Egy politikus fia mondjuk ne dolgozzon állami cégnél mert felmerül a gyanú, hogy nem is odavaló de mégis...? Vagy ha éppen dolgozik, akkor ne tölthessen be vezető tisztséget, mert felmerül a gyanú, hogy nem is odavaló csak mégis...?
Egy politikus lehetőleg a szomszéd megyébe menjen ellátásra, mert felmerül a gyanú, hogy ő kapta a legnagyobb egyágyas kórtermet és legnagymellűbb nővért?
Érted?

BiG74 Bodri 2018.03.24. 19:40:22

@GyMasa:
Bocs, de nem tudom megállni:
"8 év alatt több 10 millió?
Azta, haver, neked igen alacsonyan van a léc... 10 millió HUF egy jobban megfizetett SW MAGYARORSZÁGI fejlesztő ÉVES fizetése."

Direkt nem gondolod át komplexen, hogyan működik a korrupció?

GyMasa 2018.03.24. 19:41:23

@BiG74 Bodri:
..hogy példamutatóan nem fogad el brutális ajándékokat, pláne úgy, hogy állítólag nincs rászorulva, illetve, hogy a korrumpálódásnak, összefonódásnak csak esélye is felmerülhessen...
Ezért írtam, hoyg nem tartom etikusnak a dolgot, de nyilván ezt semelyikőtök nem tudta értelmezni, mert nem vág gybe a narratívával.
Én megvárnám azt az n*4 évet, amíg kormánytag vagyok, és utána mnnék el egy ilyen túrára.
... A barátság nem azt jelenti, hogy milliós nagyságrendű ajándékokat adogatunk...
Neked nyilván nem, mert te valószínűleg még soha nem is láttál 1 millió HUF kp.-sem egy összegben, de ebből ne következtess arra, hogy másoknak nincs a spájzban, készpénzben 10 millió HUF (a bankbetétjén felül) mert "csak úgy érzi magát biztonságban".
Akinek pedig milliárdjai vannak, azok nem parizeres zsömlét fognak vacsizni, és nem a görög tengerpartra járnak nyaralni charterjárattal apartmanba.
Nem kell ezt megértened, de hasznos lenne egy kis empatiát növeszteni.
... Ha náluk mégis ez a módi, tessék lemondani, és átlag magyar állampolgárként élni...
Ne velem vitatkozz, már leírtam, hogy lén nem tartottam etikusnak!
...Gondolom, ha olyan jó a barátság akkor is működni fog ez az ajándékozási láz, ami ma jelenleg körülveszi...
Nem tudom, nem ismerem egyiküket sem, de akár működhet is.
Te is adsz az unokaöcsédnek karácsonyi ajándékot, nem?
...Szánalmas szerecsenmosdatás eddig amit csináltok...
Te is ugyanolyan szövegértelmezési nehézésgekkel küzdő alak lehetsz, mint mango.
Amivel nincsen baj, mert ez nem akadályoz meg senkit abban, hogy jó vízvezetékszerelő, vagy lakatos legyen.
SZóval, alapvetően nem akadályozza a normális életvitelt.
Az érdemi vitákat már annál inkább.

lac1 2018.03.24. 19:50:19

@easy mango:

Ez a klisé kissé klisészerűre sikeredett.
Ezzel engem nem hatsz meg, én már annyira nem szeretem ezt a témát, mert meghazudtolnak engem még úgy is, hogy amit láttam arra is azt mondják, hogy nem is, hogy én már úgy vagyok ezzel azon túl, hogy nem hiszem el a történelemben oktatott dolgokat, hanem egyenesen leszarom.
Én jól emlékezem a Lovas Véralgebra... c. írására, az ott megfogalmazottak szerintem egyszer és mindenkorra minden normális, nem megélhetési rettegőn kívül, emberben örökre lerendezte a kérdést egy több napig tartó nevetéssel.
Bennem is.

BiG74 Bodri 2018.03.24. 19:52:50

@GyMasa:
Az a baj, hogy nagyon gyenge ok-okozati rendszeretek van, illetve jogi és erkölcsi alapotok. Bár... Az hogy
"Én megvárnám azt az n*4 évet, amíg kormánytag vagyok, és utána mnnék el egy ilyen túrára." azt mutatja, hogy nem hülye vagy, csak direkt ködösítesz.
A barátság egy dolog, pont leszarom, hogy milliárdos, vagy milliomos, meg hogy szerinted egy milla az nekem sok, vagy kevés. Semjén elvtárs korrupt. Pénzt, szolgáltatásokat fogad el a "barátaitól"! Megjegyzem biztos sokan felkapják a fejüket erre a szövegre, mert pont a barátok nem szoktak ilyet csinálni. Segítenek egymáson ha kell, de nem ajándékozgatnak. A vállalkozásokat vezetők, pedig pláne nem, legalábbis nem barátságból, illetve náluk a barát az aki elintézi, hogy könnyű pénzhez jussanak. Ha olyantól kapott ajándékot aki nem lóg az állam csecsén akkor is aggályos, mert létezik a közvetítő használata és az előre biztosítás is. Tudom, engem is sokszor akartak már megkenni, amikor olyan munkakörben dolgoztam.

A szövegértelmezés meg érthetetlen egy olyantól aki azt hiszi, hogy a korrupciós kár annyi, amennyit a korrumpált egyénnek fizetnek.

easy mango 2018.03.24. 19:56:31

@GyMasa: egy fizetett korlátolt sötét bunkó vagy, aki pénzért, vagy a saját ideológiai érdekéből csalókat véd, és relativizál. Logikai bakugrásokkal próbálod magad hitelessé tenni, úgy, hogy közben a puszta tények nem is zavarnak. Általános igazságnak véled a saját téves és káros világlátásod. Azonkívül a Caps Lock túlzott használata -ami chatben a kiabálás- igen felesleges.
És akkor a személyes rovat után az érvek mentén.
Semjénnek van magánélete, meg politikai. Neki üzleti nincs, nem lehet. Soha nem volt üzletember, nem is lesz. Mivel eddig semmit nem tett le az asztalra, talán a vasárnapi bolt bezárást, rémesen sikeres volt, így ők nem az üzleti teljesítménye miatt szeretik, hanem azért mert igen erős befolyása van a kormányban, és bárki “üzletel” vele, vagy barátkozik vele, az el tud érni ezt-azt a kormánynál. Egyébként A politikai tisztsége miatt nem vállalhat semmilyen üzleti tisztséget. Nézz utána.
Amikor a barátaid szabnak meg dolgokat (???? Mről van szó???) az nem fasiszta cselekedet. Maximum önös, vagy önző. A fasizmus egész más, nézz utána.
Úgy hívják és írják Nobel-békedíj, te üsző. Nézz utána. Egyébként nem hiszem, hogy nagy ember vagyok, mert normális barátaim vannak, szerinted?
Ja értem, nem a semjénbácsi a furcsa, hogy svédországban nyalja a seggét egy nerlovag egy vadászaton. Neeem, ez tök normális. A sajtó. A gonosz, hát nem megírja? Ejj.
Mi keres hány milliót? Piaci alapon kutyus! Farkasúr cége biztos mindig a legjobb ajánlatokat adtak, a legjobb áron, sokkal jobbat mint a piacon bárki. Azért nyerte el az állami pénzeket. Nem azért mert vadászni viszi a miniszterelnök helyettest. Különben ha 1 Ft is hiányzik a költségvetésből az is bűn nem értem miért relativizálod a tízmilliókat.
Hány karakterig vagy megfizetve ma este? Nehogy túl szaladj, mert nem fizetik ki úgysem a központban!
Egy vicc vagy....

GyMasa 2018.03.24. 19:58:14

@BiG74 Bodri:
...Direkt nem gondolod át komplexen, hogyan működik a korrupció? ..

easy mango
2018.03.24. 17:28:05

...aki 2010 óta több 10 millió Ft támogatást nyert el állami pályázatokon...

Tehát:
- A Több 10 millió az ugye a számtani kifejezések alapján 20 és 90 millió HUF között van.
- Mindez elosztva 8 évre. az havi 937500 HUF. Tusom, ez neked egy olyan magas összeg, ami csak korrupció lehet, de nem csak a te szinteden vannak emberek.
- Az "állami támogatás" nem azt jelenti, hogy ezt a pénzt mind magára is költötte az illető.
Mit kell ezen "komplexen átgondolni"?
Jó lenne, ha végre elkezdenétek kicsit kozisztensebben érvelni, mert ez így elég harmatos.

lac1 2018.03.24. 20:03:28

@élhetetlen:

Nincsenek tények csak interpretációk.

F. Nietzsche

De úgy látom, te direkt nem akarod megérteni amit mondok. Vagyis írok. Én mindent elhiszek ha látom. vannak dolgok, amiket nem látok de hiszem, de amit látok, ott aztán mindent. Nem szeretem, ha valaki a világképét rám akarja erőltetni, nem szeretem, nem értem, hogy mi a baj azzal, ha én máshol húzom meg a mércét. Azt állítom, hogy átlagban én tutira magasabban mint te. Itt is, ebben a témában, de az nem tetszik, ahogy ezt itt teszitek, de jobban nem tetszik az, amikor a politikai ellenlábasok a múltra való tekintet nélkül a felmenőik ugyanilyen bűnét feledve a mostani ellenfelet tiporják a sárba. és ez igaz a Fideszre, Jobbikra, LMP-re, mindenkire.
Hogy érthető legyek, nem tetszik, hogy simicska által áttételesen tulajdonlott zsindex naponta ekézi semjént, hogy így a közpénz, meg úgy a tisztesség és amúgy a korrupció, miközben hát azért emlékezünk, vagy aki képtelen rá az megkeresheti a hajdani közgép viselt dolgait.
Hát erről ennyit.

lac1 2018.03.24. 20:06:04

@élhetetlen:

Én sem. Én azt írtam, hogy egyformán mérjünk minden politikust és lehetőleg tényszerű dolgok mentén ha lehet.

2018.03.24. 20:16:33

@lac1: "nem tetszik, hogy simicska által áttételesen tulajdonlott zsindex naponta ekézi semjént, hogy így a közpénz, meg úgy a tisztesség és amúgy a korrupció, miközben hát azért emlékezünk, vagy aki képtelen rá az megkeresheti a hajdani közgép viselt dolgait"

Pubi! Magasról leszarom a közgépet meg téged is. Sokat vergődtél itt, szánalmas szerecsen mosdatással, de nem értél vele semmit. Ugyanis itt arról beszélünk, hogy MOST mi van, hogy szabad-e engedni a fideszes gazembereknek további bűncslekményeket elkövetni vagy pedig el kell őket zavarni a hatalomból és utána bíróság elé állítani őket. Ez a szarvasvadász tapló csak az egyik szánalmas alakja ennek az egész korrupt bandának, gondolom valahol a sor végén meg te is. Ha nem lenne bunkó Tömjén elvtárs, legalább tisztességes temetést szervezhetne a meggyilkolt rénszarvasnak.

lac1 2018.03.24. 20:18:04

@BiG74 Bodri:

Mert neked csak és kizárólag a skatulyázásig jut el a tudatod.
Képtelen vagy felülemelkedni ezen, kétdimenziós vagy. Aki x-re szavaz az x.

Erősen antiszemita? mert nem fogadom el, hogy nincsenek érinthetetlen emberek és rasszok a Földön?
Én, kedves tesó vettem magamnak a fáradtságot és én bizony elautóztam Oswieczimbe pár éve, hogy ha csak ennyi, de akkor ennyivel több jogom legyen véleményt alkotni. Olyan pedig nincs, hogy ez a vélemény szabad az meg nem. Az van, hogy vannak akik ezt szeretnék, de azt lesajnálom. Szépen átcsámborogtam a Birkenaunak nevezett barakktáborba, volt kb. 10-20 perc kényelmesen sétálva. Az csak érdekes, hogy amikor hazajöttem, megkérdeztem pár filoszemitától mit gondolnak a halálmenetről amivel az agyunkat tömik a médiban? Döntő többsége irgalmatlan baromságot beszélt, hogy szerinte micsoda távolságon keresztül kínozták a meneteléssel, és amikor elmeséltem nekik a valóságot, baromi bután néztek és ez nekem megelégedés volt.
Ennyit az antiszemétségről, leszarom az egészet. Volt ahogy volt, én inkább motorozok.

easy mango 2018.03.24. 20:20:51

@GyMasa: masa kérlek, ne játszd a hülyét....nemár hogy van kis lopás, meg van nagy lopás! Keresztyén magyarok nem lopnak úgy tudom.
Szerinted a semjén barátsága, vagy a tökéletes pályázatok segítettek elnyerni állami pénzt? A mi pénzünket, a tiédet is, a gyerekeidét is, anyádét is. Nem hiszem, hogy a te gyereked óvodájában, vagy iskolájában, vagy a hozzád legközelebbi kórházban nem jött volna jól néhány millió, amennyivel ez nekünk így többe került.
Mennyivel számlázhatták túl, ha abból jópár, néhány milliós vadászat is még kifér? Meg a cég haszna, meg az alkalmazottak haszna, meg a tulajdonosok osztaléka, meg az egyéb költségek?
Masa kérlek mondd, hogy ilyen demagóg kreténségeket valaki kérésére írsz! Nehéz elhinni hogy tényleg ennyire hülye ez az ország!

lac1 2018.03.24. 20:25:34

@kopasz barmok mindenhol:

Értelek, a szokásos szöveg. Nem érdekes, hogy régen loptak-e, nem érdekes hogy a régi lopó esetleg most jártatja a száját, az a lényeg ma ki lop.
Értem.
Hát tulajdonképpen az a baj, erről beszélünk már fél napja.

GyMasa 2018.03.24. 20:27:19

@BiG74 Bodri:
...Az a baj, hogy nagyon gyenge ok-okozati rendszeretek van...
Nem, az a baj, hogy a te ok-okozat értelmezési képességed túl gyenge.
...illetve jogi és erkölcsi alapotok...
Látod, máris nem beszélsz tisztán.
... azt mutatja, hogy nem hülye vagy, csak direkt ködösítesz....
Vagy, azt mutatja, hogy képtelen vagy megértani, a leírt szöveget.
Tudom, hogy az ilyen jellegű mondatok súlyos kognitív disszonanciát okoznak a te túlegyszeűsített világodban, amit csak aggresszióval vagy képes kompenzálni.
Ami az oviban még működik is, de azért ahhaz feltehetőleg már túl idős vagy.
...A barátság egy dolog, pont leszarom, hogy milliárdos, vagy milliomos, meg hogy szerinted egy milla az nekem sok, vagy kevés....
Látom, ismét csak a lényegét nem értetted meg amondatnak, amit írtam.
... Semjén elvtárs korrupt..
Ez a te véleményed.
Igaz, hogy amíg nem ítélik el jogeősen korrupcióért, addig ez csak merő spekuláció marad.
De neked ennek ellenére is a "végső igazság"
Amivel nekem nincs gondom, csak akkor ne nevezd magadat mondjuk pártatlannak.
...Megjegyzem biztos sokan felkapják a fejüket erre a szövegre, mert pont a barátok nem szoktak ilyet csinálni. Segítenek egymáson ha kell, de nem ajándékozgatnak....
Miért, te még soha nem kaptál a haverjaidtól semmit születésnapodra????
Vagy nem adtak neked semmit, amire nekik mér nicns szükségük, és úgyis csak eldobnák?
Bazz, ne mondd már, hogy ennyire ingerszegény az életed...
...A vállalkozásokat vezetők, pedig pláne nem, legalábbis nem barátságból, illetve náluk a barát az aki elintézi, hogy könnyű pénzhez jussanak....
Vagy, úgy is hívják ezt a "nem létező" dolgot, hoyg "jótékonykodás"
Nézz, utána, elég nemes cselekedet.
(pontosan értem én, hogy szerinted, ha semjén kap egy doboz gyufát, akkor az is korrupció, csak akkor legyél szíves pontosan fogalmazni, és ne az összes vállakozóra , általánosan!)
...A szövegértelmezés meg érthetetlen egy olyantól aki azt hiszi, hogy a korrupciós kár annyi, amennyit a korrumpált egyénnek fizetnek...
EZt sem érted!
NEKED vannak szövegértelmezési problémáid.
Bár, így, másodikra, lehet, hoyg inkább az önkifejezéseddel van problémád, sé inkább egyértelműen fogalmazni nem tudsz.
És ez tűnik úgy, mintha nem értenéd, amit elolvasol.

easy mango 2018.03.24. 20:29:19

@GyMasa: és csak tényszerűen: én 530 millió forint csak eu-s támogatást tudok kibogarászni a közlönyből Farkasúr kapcsán. Lehet ezen felül volt még magyar is ezt most ne firtassuk. Azt lebontom évre és hónapra ahogyan te tetted , akkor az havi 5.520.833 ft/hónap.
Szerinted sok? Minden hónapban.
Masa...

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.24. 20:38:21

@élhetetlen:

Ez van, egy politikusnak is lehetnek barátai. Még akkor is, ha nem ballib politikus az illető...

kopasz barmok mindenhol (törölt) 2018.03.24. 20:39:15

@lac1: "Hát tulajdonképpen az a baj, erről beszélünk már fél napja."

Értem, és arra a következtetésre jutottál, hogy akkor a fideszesek lopjanak tovább, ez Magyarország érdeke. Gratulálok, csak kár volt fél napig vergődnöd ezen.

lac1 2018.03.24. 20:41:24

@kopasz barmok mindenhol:

Kár, hogy neked ez jött le belőle. Igaz, az eddigi megállapításaid alapján nem csodálkozom.

kopasz barmok mindenhol (törölt) 2018.03.24. 20:41:45

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Menj szépen vissza a klotyóra és húzd le magad után a vizet.

kopasz barmok mindenhol (törölt) 2018.03.24. 20:48:49

@lac1: Ne erőlködj, lopni nem szabad, még a fideszeseknek sem. Remélem, hogy ezt megérted a motoros agyaddal is, bár kétlem. Beteszed az ikszet a jobbikra, ezzel jóvá teheted, hogy előtte a rablóbandára szavaztál. Sok sikert!

GyMasa 2018.03.24. 20:54:11

@easy mango:
...egy fizetett korlátolt sötét bunkó vagy..,
IGEN, EZ EGY NAGYON JÓ KEZDET AHHOZ, HOGY VALAKIVEL ÉRDEMI VITÁT FOLYTASS LE!
MUTASD CSAK MEG NEKI, HOGY TE FENNÜLSZ AZ ERKÖLCSI MAGAS LOVON!!!
... aki pénzért, vagy a saját ideológiai érdekéből csalókat véd, és relativizál...
VAGY CSAK SZERETNÉ, HA MAGYARORSZÁG JOGÁLLAM LENNE, AHOL A BŰNÖSÖKET BÖRTÖNBE CSUKJÁK, AZ ÁRTATLANOKAT PEDIG NEM VEGZÁLJÁK.
...Logikai bakugrásokkal...
EGÉSZ JÓ LENNE, HA RÁVILÁGÍTANÁL ÁRRA, CSAK A HECC KEDVÉÉRT...
...a puszta tények nem is zavarnak...
LÁTOD, ITT A PROBLÉMA, BELŐLED TELJESEN HIÁNYZIK AZ A SZŰRŐ, AMI KÜLÖNBÉGET TESZ EGY (VAGY AKÁR TÖBB) ELÉGGÉ NEM PÁRTATLAN SAJTÓORGÁNUMBAN OLVASOTT HÍR, ÉS A VAÓSÁG KÖZÖTT.
... Általános igazságnak véled a saját téves és káros világlátásod...
ÉS, ÁLTALÁNAOS IGAZSSÁGNAK VÉLED A SAJÁT, TÉVES ÉS KÁRS VILÁGLÁTÁSOD...
...Azonkívül a Caps Lock túlzott használata -ami chatben a kiabálás- igen felesleges....
TÉNYLEG TÚL SOKAT HASZNÁLNÁM?
éN NEM HISZEM.
...És akkor a személyes rovat után az érvek mentén...
LÁTOD, EZT A ROVATOT MÁR AZ ELEJÉN IS TELJESEN HANYAGOLNOD KELLETT VOLNA, MERT EZZEL EVITTÉL A NEM-NEWTONI IRÁNYBA.
....Semjénnek van magánélete, meg politikai...
MICSODA MEGLEPETÉS!!!
...Neki üzleti nincs, nem lehet. Soha nem volt üzletember, nem is lesz...
AKKOR MIÉRT HOZTAD FEL A SAJÁT PÉLDÁDBAN AZ ÜZLETI VONALAT, HA AZ EBBEN AZ ESETBEN TELJESEN IRRELEVÁNS?
...Mivel eddig semmit nem tett le az asztalra,...
SZERINTED
...talán a vasárnapi bolt bezárást,..
AKKOR MOST CSAK TALÁLGATSZ? MERT HA IGEN, AKKOR AZ ELÉGGÉ HITELTELENNÉ TESZI AMONDATOD LEGELEJÉT "SEMMIT NEM TETT LE AZ ASZTALRA".
...rémesen sikeres volt...
A VILÁG SZÁMOS ORSZÁGÁBAN VAN VASÁRNAPI BOLTBEZÁRÁS, ÉS MÉGSEM HALNAK ÉHEN AZ EMBEREK.
mAGYARORSZÁGON LÁTHATÓAN NINCS ERRE IGÉNY.
ÉA A KORMÁNY, IGEN HELYESEN FELISMERTE, HOGY ÍGY VAN, ÉS VISSZAVONTA A TÖRVÉNYT.
MI IS AKKOR A PROBLÉMA?
...így ők nem az üzleti teljesítménye miatt...
SPEKULÁCIÓ.
... Egyébként A politikai tisztsége miatt nem vállalhat semmilyen üzleti tisztséget....
AZ ELŐBB ÍRTAD, HOGY NEM VOLT, NINCS, ÉS, SEZRINTED SOHA NEM IS LESZ NEKI.
AKKOR MI A BAJ, HISZEN EZT BETARTJA?
... Nézz utána...
HISZEK NEKED, MÁSRÉSZT MEG FELESLEGES IS LENNE, HISZEN TE MÁR UTÁNA NÉZTÉL, HISZEN:
"Neki üzleti nincs, nem lehet. Soha nem volt üzletember, nem is lesz"
...Amikor a barátaid szabnak meg dolgokat (???? Mről van szó???) az nem fasiszta cselekedet...
AZÉRT VAN EGY HATÁR... HA PL. NEKIÁLLNAK ITT MEGMONDANI, HOGY NEM BARÁTKOZHATOK @easy mango-VAL, MERT EGY ÉRTELMI FOGYATÉKOS, VAGY SZERINTÜK A fidesz TOLVAJOK ÉS PEDOFILEK GYÜLEKEZETE ÉS MEG IS FOGNAK VERNI, HA MÉGIS EZT TESZEM, AZ KIMERÍTI A FASIZMUS TÉNYÉT, AMI ZANZÁSÍTVA AZT JELENTI, HOGY MINDENKIRE ERŐSZAKKAL KÉNYSZERÍTED RÁ A SAJÁT AKARATODAT.
...Maximum önös, vagy önző. A fasizmus egész más, nézz utána...
TE IS MEGNÉZHETED ÚJBÓL, MERT IGEN GYANÚS, HOGY ELSŐRE NEM ÉRTETTED MEG.
TUDOD, LEÍRT SZÖVEG.
ESETLEG MEGKÉRHETSZ VALAKIT, HOGY OLVASSA FEL A WIKIPEDIA OLDALT, HÁTHA A HALLOTT SZÖVEGET JOBBAN ÉRTED.
...Úgy hívják és írják Nobel-békedíj, te üsző...
IGEN, ÉS HUMORÉRZÉKED SINCS, VALAMINT NEM ISMERED FEL AZ IRÓNIÁT SEM.
...Egyébként nem hiszem, hogy nagy ember vagyok...
ÉN EBBEN EGÉSZEN BIZTOS VAGYOK. EZ A FAJTA KÉPTELENSÉG AZ EMPÁTIÁRA EZT ELEVE KIZÁRJA.
..Ja értem, ...
NEM, NEM ÉRTED. NEM A SAJTÓ GONOSZ, NEKED NINCS MEG A SZÜKSÉGES SZŰRŐD.
...Mi keres hány milliót?...
NA, JÓ, ITT LEGEM LETT. NEM FOGOM A SZOMBAT ESTÉMET RÁD PAZAROLNI.
Inkább iszon még vodkát. Meg folytatom a Civ4 partimat.

easy mango 2018.03.24. 20:58:12

Tényleg egy nap kellett, hogy rávezessünk pár elvakultat, hogy lopni nem szabad?
És hazudni sem. Semjén az első reakciójában, amikor a sajtó leközölte a fotót, azt mondta, hogy a rokonai fizették az útját nem? Miért mondta ezt? És miért mondott utána mást, amikor Farkas neve előkerült másnap?
Hagyjuk. Vicc. Vasárnapi boltzár zsolti, ha legalább valaha, valamit letett volna az asztalra. A politikai karriere során, vagy a magánéletben. Akkor még azt mondhatnák páran, hogy jó-jó, tisztességes ember ez, csak most kicsit megbicsaklott a dolog. De így? Minek védeni? Már rég el kellene tűnnie a magyar közéletből!

easy mango 2018.03.24. 21:02:03

@GyMasa: öblíthetsz fiam, ügyes voltál!
Seggbelábat?

easy mango 2018.03.24. 21:05:15

@GyMasa: civ 4....könyvet olvass inkább! Vígaszágas kármánkolis kis kocka pöcs

GyMasa 2018.03.24. 21:05:47

@easy mango:
... masa kérlek, ne játszd a hülyét....nemár hogy van kis lopás, meg van nagy lopás! Keresztyén magyarok nem lopnak úgy tudom....
Olvasod te egyáltalán, miket leírok?
...Szerinted a semjén barátsága,...
AMiről a vadászat szólt. Mivel senki nincs jogerősen elítéléve semmi miatt, miért ne hihetnénk, hogy íg is van?
... vagy a tökéletes pályázatok segítettek elnyerni állami pénzt?...
Ez most megint csak spekuláció. tudod is ezt bizonyítani, vgay megint csak próbálkzol?
... A mi pénzünket,...
Mert hagyod
...a tiédet is,...
Az enyémet ugyan nem.
...a gyerekeidét is,...
Az övékét sem
...anyádét is....
Anyám nyudgdíjas, szóval, szerintem az övét sem...
És Apám már nem is számít?
Mi vagy te valami férfi feminista?
Vagy csak szimplán szexista?
... Nem hiszem, hogy a te gyereked óvodájában, vagy iskolájában, vagy a hozzád legközelebbi kórházban nem jött volna jól néhány millió, amennyivel ez nekünk így többe került...
Nem tudom, ahogy látom, a bajor oktatási rendszer elég jó, de azért konkrétan az iskolaigazgató itt is egy inkompetens hülye picsa, akivel nem lehet dűlőre jutni, szóval ne hidd, hogy ez magyar specialitás.
...Mennyivel számlázhatták túl, ha abból jópár, néhány milliós vadászat is még kifér?...
Mi a faszomért engem kérdezel?
Ha szerinted korrupció volt, akkor menjél el e legközelebbi rendőrségre, és tegyél feljelentést.
Majd ők kinyomozzák, hogy mi történt.
AMmíg ezt nem tetted meg, addig ne gyere itt nekem "Korrupcióval".
Értem?
.. Meg a cég haszna, meg az alkalmazottak haszna, meg a tulajdonosok osztaléka, meg az egyéb költségek?...
Bla-bla-bla.
...Masa kérlek mondd, hogy ilyen demagóg kreténségeket valaki kérésére írsz!...
Bazgdmeg, szerinted mióta demagóg elvárni egy állítólagos demokráciában, hogy az igazságszolgáltatás a római jog alapján működjön és ne valami staáráallis SS (vagy a kedvedért NKVD) kivégzőosztag szerint???
SZerintem neked sikerült teljesen elveszítened a kapcsolatot a valósággal.
Nem szívtál túl sok varázsgombát mostaában?
...Nehéz elhinni hogy tényleg ennyire hülye ez az ország! ...
Látod, ide vezet, ha a korlátozott szövegértési képességedet súlyosbítod drogfogyasztással.

easy mango 2018.03.24. 21:06:51

@GyMasa: ja, anyád meg ne érezze rajtad az alkoholszagot, mert kivág otthonról! A westendben meg szar a net, ott nem tudsz majd gémelni.

easy mango 2018.03.24. 21:08:16

@GyMasa: a varázsgombát enni kell.

lac1 2018.03.24. 21:09:27

@easy mango:

Erről beszélek, az alpári személyeskedés az anyázás.
És ti mondtok véleményt a másikról akár lelőtt egy szarvast vagy akár nem????
Eszem-faszom megáll.

easy mango 2018.03.24. 21:09:37

@GyMasa: légyszi ne dobj fel több magaslabdát, mert úgyis mind lecsapom. Lerohad a kezem ezen a szar iphone-on

easy mango 2018.03.24. 21:10:23

@lac1: olvass vissza cica, aztán mondj véleményt!

lac1 2018.03.24. 21:12:09

@easy mango:

Hát még én milyen szarul vagyok, amikor csipog ebben az aranyozott tokban az i7-es processzoros laptop és mindig meg kell állítanom a hadházytól kapott repgépet, hogy válaszoljak nektek valami okosat.

GyMasa 2018.03.24. 21:12:52

@easy mango:
...és csak tényszerűen: én 530 millió forint csak eu-s támogatást tudok kibogarászni a közlönyből Farkasúr kapcsán....
AKkor mi a faszomért írsz "több 10 milliót" az nóbazdmeg egy nagyságrend tévedés.
És, akkor te képzeled magadat vitaképesnek?
Ugyanazt a kibaszott hibát követed el, mint a komplett magyar ellenzéki sajtó kósával kapcsolatban!
Jönnek a "szenzációk".
Aztán egyesek kételkedni kezdenek a hihetetlen száamokabn, és másnapra kiderül, hoyg gyakorlatilag a kételkedőknek lett igaza.
Annyiszor kiabáltok farkast, hogy amikor végre, egyszer igazatok lenne, akkorra már mindenki csak legyint, hogy "ezek a hülyék már megint hallucinálnak"
.. Lehet ezen felül volt még magyar is ezt most ne firtassuk. Azt lebontom évre és hónapra ahogyan te tetted , akkor az havi 5.520.833 ft/hónap.
Szerinted sok? Minden hónapban...
Figyeljél már:
Te állítotál faszságot.
Utána sem néztél.
Én szimplán cáfolta ma faszságodat egyszerű matematikával.
Erre most jössz egy magasabb számmal, ami már alátámasztja azt, amit előre m ondtál.
Mi a rákért nem ezze kezdted?
Mostanra pedig pont nem érdekel a hülyeséged.
Elveszítetted a hitelességedet már az elején. Innen már sokkal nehezebb visszaszerezni
mano

easy mango 2018.03.24. 21:15:55

@GyMasa: masa! 530 millió az sok nem?megkövetem magam! Tudod mit, ha te ezt érzed sarokpontnak, akkor több tízmillió az nem 530. Nem. 530 az sokkal több! Igazad van, hibáztam!

GyMasa 2018.03.24. 21:16:08

@easy mango:
...civ 4....könyvet olvass inkább! ..
OLvastam egy kis Solzsenyicint is, de azért a Gulag szigetcsoport az eléggé fajsúlyos szombati mulatságnak.
...Vígaszágas kármánkolis kis kocka pöcs ....
mi abaj, kicscsikó, neked még ezt sem sikerült elérni, és irígykedsz?
Amúgy sch-s voltam, és nem vigaszágon...

lac1 2018.03.24. 21:16:13

@easy mango:

Olvasom, de nem is érdekel, hogy "ki kezdte" mert lényegtelen. Amit látok az a baj, az anyázósok - vagy visszaanyázósok basztatják a másikat a viselt dolgai miatt.

easy mango 2018.03.24. 21:17:30

@GyMasa: na csak kialakul itt egy kis személyiségkép hamarost.

easy mango 2018.03.24. 21:18:45

@GyMasa: de a műegyetemet eltaláltam?

GyMasa 2018.03.24. 21:21:46

@easy mango:
...ja, anyád meg ne érezze rajtad az alkoholszagot, mert kivág otthonról!...
Hát, ha sikerül neki 1000km-ről megéreznie, akkor igen ügyes, és kötve hiszem, hogy kivágna a saját házamból.
Meg azt sem hiszem, hogy érdemben törődne vele, hogy itttam-e...
...A westendben meg szar a net, ott nem tudsz majd gémelni. ..
Ja, hogy neked ez a választék?
Sajnálom...

GyMasa 2018.03.24. 21:22:21

@easy mango:
...a varázsgombát enni kell...
A csipába, hát nem lebuktam...
:-D

BiG74 Bodri 2018.03.24. 21:23:23

@lac1: @easy mango:

Foglaljuk össze, a reális világotok az, hogy egy politikus ajándékokat és pénzt fogad el, adakozó kedvű barátoktól. Egy politikus akinek befolyása van különböző anyagi források kiosztására. Csak az a lényeg, hogy éppen nem túl sokat lopnak, éppen néhány milliócskát itt-ott, na ne legyünk kicsinyesek milliárdocskát, ami bagatell. Néhány száz vállalkozóra és politikusra leosztva, meg persze hónapra ne legyen x forintnál több, és szerintetek bizony most teljesen oké és nagyon jó. Aztán, hogy persze a politikus a barátait nyugodtan helyezheti a hivatala és az állampolgárok akarata elé, meg persze a saját boldogulását, ha már olyan szarul fizetik. Aztán abban semmi negatívum nincs, hogy zsindexeztek, meg a lényeg, hogy amíg az ember meg nem hal, addig vajon mennyit gyalogoltatnak vele.
Az meg már mérhetetlen pofátlanság, hogy jótékonykodásról, meg baráti ajándékozásról beszéltek egy oda nem illő helyen.

Szimplán, vagy kapzsi mucsai fideszes köcsögök vagytok akiknek a lopás csak akkor lopás, ha nem ők lopnak, és ráadásul alja gondolkodásotokat kivetítitek másokra, hogy egy kicsit jobban érezzétek magatokat, és megerősödjetek hitetekben : mindenki lop, tehát ti nem vagytok bűnözők.
Vagy egyszerű szarfaszú max 30 éves takony kis trollok, akiknek ez a legkomolyabb szórakozása, hogy hordószónoknak képzelve magukat osztják az észt.

Folytassátok csak, ilyen trágya népséggel nem foglalkozom.

GyMasa 2018.03.24. 21:25:06

@lac1:
Ugyan hagyjad már!
Én roppantúl jól szórakozom a kiscsávón :-)
Azt még nem filóztam ki, hogy értelmi fogyatékos (na, jó, az látszik, hogy a szövegértelmezése az nem túl fényes,) vagy csak naív, de majd az is meglesz hamarosan...
Persze, az is lehet, hogy csak _ENNYIRE_ kell a pénz, hogy bevállalja a szombatesti trollműszakot.

GyMasa 2018.03.24. 21:28:34

@easy mango:
...légyszi ne dobj fel több magaslabdát, mert úgyis mind lecsapom...
AZ abaj, hogy ez a mondatod feleslegessé tette a következőt.
Magaslabda, mi?
...Lerohad a kezem ezen a szar iphone-on ...
Az iPhone tényleg szar.
Miért nem veszel valami értelmes telefont?
Vagy rendes PC-t?
De ha meg éppen a Westendben vagy, akkor mi lenne, ha inkább csajoznál egyet?

GyMasa 2018.03.24. 21:31:21

@easy mango:
Bazdmeg, még mindig nem érted, ugye?
Véleményed az lehet mindenféle érvek nélkül is.
Da ahhoz, hogy másokat meggyőzzél az igazadról, ahhoz tények, és érvelési technika kell.
Ja, és nem árt, ha képes vagy értelmezni a másik fél hozzászólását, ha érdemi vitátá szeretnél és nem az a szánalmas személyeskedést, amit eddig előadtál.

GyMasa 2018.03.24. 21:32:21

@easy mango:
...na csak kialakul itt egy kis személyiségkép hamarost. ..
Meséljél, SHerlock!!!

GyMasa 2018.03.24. 21:33:07

@easy mango:
...de a műegyetemet eltaláltam? ...
RÁd bízom.
Én elég infót adtam meg.

lac1 2018.03.24. 21:33:55

@GyMasa:

Ez öngerjesztő és egyben önromboló folyamat.
Rossz vége lesz. Beviszi a munkahelyére a problémáit és nem mindenhol kezelik ezt jól.
most nem konkretizálom a véleményemet, vannak itt többen is így. Tudom, szerintük én vagyok az amiről beszélek, de hát mégsem én személyeskedem...

GyMasa 2018.03.24. 21:42:17

@lac1:
...Beviszi a munkahelyére a problémáit és nem mindenhol kezelik ezt jól...
1., Szerinted van munkahelye?
2., Ha beviszi, az ismét csak azt bizonyítja, hogy nem profi a lelkem.
A munkehyl az a MUNKA helye.
Ott az ember dolgozik.
AZ, hogy _esetleg_ baráságokatl köt, meg hogy jó a légkör, azok mind csak olyan extrák, amiknek a megléte jó dolog...

2bk 2018.03.24. 21:45:20

Egy biztos : a narancselvtársaknak rohadt kényelmetlen lehet a dolog , mert szépen mozgósították a trolljaikat ...

Szerintem kezd kontraproduktív lenni ....

easy mango 2018.03.24. 21:46:58

@2bk: azt hiszem igazad lehet...

élhetetlen 2018.03.24. 21:53:36

@lac1: „Nincsenek tények csak interpretációk.” Ne akarj okosabbnak látszani, mint amilyen vagy. Vannak tények. Ha leesett egy tégla, az a lent van, és ez tény. Akkor is, ha elvont elméletet állítasz fel, hogy a föld középpontjából nézve az még fent van. Mással szórakozz, ne velem.
„én máshol húzom meg a mércét. Azt állítom, hogy átlagban én tutira magasabban mint te.”. Jaj, ne repítsd már magadat éteri magasságokba. Csak arról volt szó, hogy Semjén elfogadott olyan drága „ajándékot”, amit nem lehet azzal magyarázni, hogy annyira kedveli a barátja, vagy, ha igen, ezt már be kellett volna vallania. Ennyi. „Én mindent elhiszek ha látom”, csak azt nem hiszed el, mikor egy videón látod, hogy Semjén elmondja, hogy ja, kapta, és csak azért, mert ő olyan kellemes partner. Egyébként teszek a világképedre, nem akarok rád erőszakolni semmit.
A magas mércédbe simán belefér, hogy Matolcsy friss diplomás barátnője (már a felesége) sok százezres fizetéssel kezdjen a szeretőjénél. Az meg abszurd lenne, hogy egy politikus azt mondja a fiának, hogy szerezz egy kis tapasztaltaot az üzleti életben (még akkor is segíthetné, tehát nem igazán jó a megoldás, de jobb, mint a semmi, mert legalább a kollégái, akik nem kiszolgáltatottak a politikus papának, valami tükröt tartanának). „Egy politikus lehetőleg a szomszéd megyébe menjen ellátásra, mert felmerül a gyanú, hogy ő kapta a legnagyobb egyágyas kórtermet és legnagymellűbb nővért?”. Mi az, hogy felmerül a gyanú? Nem kapják a VIP ellátást, igen a legnagyobb szobával, (a nővérek mellméretét nem tudom) ahol nem is találkoznak a többi beteggel? És ez miért is jár? „Én azt írtam, hogy egyformán mérjünk minden politikust és lehetőleg tényszerű dolgok mentén ha lehet.”. Én meg csak a tényekről beszéltem. Most akkor mi van?

lac1 2018.03.24. 21:56:24

@GyMasa:

Gondolom valami van azért neki. A munkahely az valóban a munka helye, de a mai világban azért sok ember elég jól ellébecol, ez csak az igényekről szól. Ha anyunál és zsíroskenyér, akkor közfoglalkoztatási bérből is elvan valaki.
De én nem bántom, nem bántok senkit, az ő életét sem ismerem, mindenki lehet mélyponton amikor előjön belőle az ami.
Tudnék mesélni, hogy nálunk a közfogis miért dohányzik? Víz-központi fűtés szerelő a szakmája, miért közfogis?
Furák az emberek, akár közfogis vagy akár állatra lövöldöző miniszter, én már meg sem próbálom megérteni őket. Sokan próbálták, de valahogyan ők sem jöttek rá, hogy nem érdemes megpróbálni sem, olyan sok az eltérés, a mozgatórugó, az ok, az indok.

lac1 2018.03.24. 22:10:29

@élhetetlen:

Te nem olvastad, hogy kitől idéztem?
Leesett a tégla? Szerintem csak helyet változtatott, a leesett az csak egy nézőpont a sok közül, pl. az egyik az, amit írtál. Amúgy ha leesik én is azt mondom, hogy leesett, de csak azért mert erre szocializáltak, ha előveszem az eszemet, akkor rájövök, hogy van több nézőpont.
A mérce meghúzást én abszolúte nem a semjénnel kapcsolatban mondom, hanem az erkölcsiséggel kapcsolatban. Szerintem sem erkölcsös a alá-fölérendelt viszonyban az ajándék adása-elfogadása, de amíg én legalábbis nem tudom, hogy ez konkrétan hogyan volt, addig én nem vonok le messzemenő következtetéseket, vagy eléteszem a mondandómnak azt, hogy szerintem, mintegy jelezve, hogy vélemény következik és nem tényközlés.
De még dél óta sem kaptam választ, hogy ki szabja meg határt, hogy mi az erkölcsös és mi nem, mert nyilvánvalóan máshol húzódik meg az én esetemben és egy miniszter esetében. Sőt, arra sem adta meg senki a nagyokosok, köztük tőled sem, hogy a főpolgármester fia elmehet-e dolgozni egy fővárosi céghez, pláne mondjuk vezető beosztásban. Esetleg egy régebb óta üzemelő vállalkozás tulajdonosának apja/fia miniszter lesz, adhat-e be pályázatot az a vállalkozás a minisztériumhoz, félve attól hátha nyer?
Nincsenek lefektetve a játékszabályok, sőt a korábbi tolvajok most ekézik a jelenlegi tolvajokat, és ezt most nem konkretizálom hanem csak úgy általánosságban írom, és ti, felültük ennek a sok hülyének csak azért, mert az ingyen sör-virsli hiányzik és elhiszitek, hogy a gaz Orbán zabálta meg az összeset előletek.
Mondjuk biztosan evett belőle, de biztosan nem mindent ő. Ti is többet ettetek mint a nektek megjáró egy pár és az egy üveg Kinizsi pasztőrözött sör. De még ez se lenne olyan nagy baj, pedig az, de az már az, hogy ha valaki ezt szóvá teszi, az fidesznyik, fideSS, náczi, turbómagyar, és kezdődik az anyázás meg a trollozás.
Na, ez már tényleg baj.
hagy válaszoljak erre egy örökbecsűvel:

Tetszettek volna forradalmat csinálni!

GyMasa 2018.03.24. 22:43:18

@lac1:
...Gondolom valami van azért neki....
OK, ahogy gondolod, de arefelxiói (anyád észreveszi, hogy ittál, meg, a Westendbeli Internet)
olyan tapaszatalatokra utalnak, ami általában a nem túl skeres, de igen önérzetes, nem túl jó szakmával rendelkező emberekre jellenzőek.
- Ha 30+-os lenne, akkor már volna családja, és saját lakásban lakna
- Ha jó diplomája lenne, akkor jól fizető szakmája volna (fenntartva a jogot arra, hogy nyilván lehet emberileg egy selejt, aki bárhonnan kitesznek 3 hnapon belül)
- Az nyilvánvaló, hogy Magyarországon él, mert a legcsekélyebb fogalma sincs róla, hogy megy nyugaton.
- Gyanúsan progresszív balos értékrendeje van, mert nem az esélyegyenlőséget tartja a legnagyobb érdemnek, hanem az eredményegyenlődséget (bár, ez csak előítélet a részemről, mivel ennek EDDIG nem adta egyértelmű jelét)
- balliberális (a magyar mércével mérve, mert objektíven nem az) hiszen szerinte a fidesz egy általános métely az ország testén.
- enyhén fasisztoid, hiszen, annak ellneére, hogy a "demokratikus" eszmékkel takarózik, egyértelmű, hogy az ellenségeit kíméletenül kivégzőosztag elé küldené, ha lehetősége nyílna rá.
- képtelen az empátiára, azaz megérteni, és beleképzelin magát mások helyzetébe.
...A munkahely az valóban a munka helye, de a mai világban azért sok ember elég jól ellébecol, ez csak az igényekről szól...
Ami ismét egy újabb jele annak, hoyg mennyire rosszul áll az egész ország a dologhoz.
...Ha anyunál és zsíroskenyér, akkor közfoglalkoztatási bérből is elvan valaki...
De, akkor ne kívánjon authentikusan mérvadó véleményformáló alak lenni, mert ez egy cseppet sem hiteles.
...De én nem bántom, nem bántok senkit, az ő életét sem ismerem, mindenki lehet mélyponton amikor előjön belőle az ami..
AZ a baj, hogy ez a szelíd hozzááállás nem fogja őt abban megakadélyozni, hogy egy kibaszott taplóként bánjon veled!
Ben Shapiro igen találóan megmondta, hogy egy balossal mekkora esély van éredemi vitát lefolytatni.
NULLA.
Egy balossal, konzervatívként, (vagy akár liberálisként is) kizárólag egy sikeres kimenetele lehet egy vitának, ha minél gyorsabban, minél jobban, minél nagyobb nyilvánosság előtt minél jobban megalázod az illetőt...
...Tudnék mesélni, hogy nálunk a közfogis miért dohányzik?...
Találgathatok: Több szünet?
...Víz-központi fűtés szerelő a szakmája, miért közfogis?...
- Túl dzsuvás a meló, és neki különben se' mondja meg senki, hohymit csináljon?
...Furák az emberek, akár közfogis vagy akár állatra lövöldöző miniszter, én már meg sem próbálom megérteni őket....
Pedig, sokat segít, ha látod, mi motíválja őket.
...Sokan próbálták, de valahogyan ők sem jöttek rá, hogy nem érdemes megpróbálni sem, olyan sok az eltérés, a mozgatórugó, az ok, az indok...
Pedig, amit érdemes látni, az a motíváció.
Az segít a legtöbbet!
AZ egyének meg olyanok, amilyenek...

lac1 2018.03.24. 23:07:58

@GyMasa:

Lehetne vele, velük máshogyan, pl. agresszívabban beszélni, de nem látom értelmét.
Ahogyan a bajaira egy külső okot vizionál, úgy egy ilyen verbális zaklatás, külső impulzus csak megerősíti ebben.
Én régen megtanultam, hogy az érzelmeket nem szabad elnyomni, de azért gátat kell szabni, a főnök jelenlétében nem örülök tapsikolva a év végi jutalomnak, de tudomásul kell venni, ha a belső feszültséget elnyomom, legyen az pozitív vagy negatív, az egyszer robban. Ezt általában minden pszichoterapeuta tudja és állítja is, és mivel ők jellemzően beteg emberekkel foglalkoznak, ebben figyelni kell amit mondanak.
A motivációról:

ez genetikai a férfiaknál a vadászat. A férfiakban a vadászat kódolva van ősidőktől fogva éppen úgy, ahogy a nőkben az önmaguk kelletése. Ezért, pontosabban ilyen indokok miatt keresik a nők a macsót vagy a gazdagot, mind a kettő, igaz más megközelítésben de az eredményes fajfenntartás záloga.
Miért játszanak a fiúk lövöldözős játékkal míg a lányok a Sims-el, azért mennek a fiúk/férfiak, köztük én is airsoftozni? Ezért. A semjén viselkedése teljesen normális már ami a vadászatot illeti. A kivitelezés már más tészta meg a körítés is. Pláne a körítés.
De van, akit az ölés visz ki a vadászatra. Van aki sportnak nézi. van aki... bármi. Szóval a motiváció sokféle lehet, akár megélhetés is. Semjén esetében az utóbbi aligha.
Persze a pszichoterapeutákkal vigyázni kell, hiszen nagy részük, vagyis mind szinte bizonyosan tanult lukács györgytől valamit a tanulmányai során, de az egy zsidó kommunista tömeggyilkos volt és mégis... Tananyag.
Vagy nézzük Rousseau-t? A modern gyereknevelést tőle eredeztetik miközben ő az összes gyerekét lelencházba adta és mégis. Ez az a liberális felfogás, ez az a liberális demokrácia, világkép, amitől a világot óvni kell, ezért kell akárhogyan is, de mindent elpusztítani, ami innét eredeztethető, és erre hivatkozik. Ezért kell a szemétdombra kerülni hellernek és társainak, de már most is késő.

élhetetlen 2018.03.25. 18:55:21

@lac1: De, olvastam, hogy kitől idéztél. De nem elég megtalálni egy mondatot, értelmezni is tudni kell. Vele válaszolok, bár kár beléd. „óh, bölcsesség köve! Magasra dobtad magad, de minden földobott kőnek - esnie kell!”. Az hiszem neked ez már magas, az általad idézett mondat nem a tények tagadása, csak az, hogy magyarázhatjuk sokféle képpen a tények körüli dolgokat. Sőt, néha sehogy, mert magamnak nem tudom megmagyarázni, hogy miért válaszolok valakinek, aki képes azt írni, amit te, „én máshol húzom meg a mércét. Azt állítom, hogy átlagban én tutira magasabban mint te.”, mindezt az „erkölcsiséggel kapcsolatban”. Mi a kijelentésed tuti alapja? Egyébként most kezdjük előről? „de amíg én legalábbis nem tudom, hogy ez konkrétan hogyan volt, addig én nem vonok le messzemenő következtetéseket”. Most akkor, tény, hogy Semjén elfogadott többször több milliós „baráti meghívást”, ha neki magának sem hiszed el, akkor konyec filma. Ha neki legalább elhiszed, akkor jönnek az interpretációk. Ő azt mondja, hogy csak azért hívták meg, mert ő olyan kedves ember, és mindenki boldog, aki pár milláért a közelébe kerülhet, a másik az, hogy a vállalkozó nem a kedves mosolyáért költ rá ennyit. „ki szabja meg határt, hogy mi az erkölcsös és mi nem, mert nyilvánvalóan máshol húzódik meg az én esetemben és egy miniszter esetében.” Hát nem. Függetlenül attól, hogy milyen kapcsolati rendszerem van, az erkölcsbe belefér, hogy élek a kapcsolataimmal (csak hogy értsd, ha egy ismerősöm azt mondja, hogy tud egy jó burkolót, és azt hívom), ha visszaélek vele, az erkölcstelen (az általam megbízott önkormányzat által fizetett burkolóval dolgoztatok ingyen, vagy féláron a saját lakásomban, és megcsinálja, hogy legközelebb is ő kapja az önkoris munkát). Ennyi.
„és ti, felültük ennek a sok hülyének csak azért, mert az ingyen sör-virsli hiányzik és elhiszitek, hogy a gaz Orbán zabálta meg az összeset előletek.„. Hát, ezzel a szöveggel meg elmehetsz a francba. Na, elég sok mindent leírtam már korábbi válaszaimban is, de, ha ezek után itt tartasz, akkor nem tudok mást mondani, hogy vagy troll vagy, vagy hülye. Befejeztem.
süti beállítások módosítása