Györfi András

Ha már félrelépsz, így csináld

2017. október 26. 11:01 - Györfi András szerk

istock_000018320036medium.jpg

A félrelépés az egyik legsúlyosabb bűn, amit egy kapcsolatban elkövethetünk a másik ellen. Megalázó, végtelenül bántó és legfőképp alapjaiban rázza meg minden kapcsolat legfontosabb építőelemét, a bizalmat. Ne lépj félre. Ellenben ha nem bírsz magaddal, nem tudsz megálljt parancsolni a vágyaidnak, akkor legalább csináld úgy, hogy a másik erről ne szerezzen tudomást. Szörnyű kimondani, de sajnos igaz: amit nem tudsz, az nem fáj.

A mai világban a kapcsolattartás legfontosabb eszköze a telefonunk. A kedvesünkkel, a munkatársainkkal és bizony az alkalmi partnerünkkel vagy szeretőnkkel is ezen keresztül kommunikálunk. Ha telefonon beszélsz a bűntársaddal akkor gondosan ügyelj a híváslistád kozmetikázására, a legtöbben ugyanis egy gyanúsan gyakran és indokolatlannak tűnő időpontokban hívott szám miatt buknak le.

A különböző chat applikációk jelentik a második bástyát amire ügyelned kell. Messenger, Viber és társaik, elég egyetlen pillantás valamelyikbe és máris kész a baj. Töröld a kompromittáló üzeneteid. Illetve léteznek olyan alkalmazások, melyek kifejezetten tilosban járóknak vagy kényes adatokat megosztó üzletembereknek szólnak, az elküldésük után néhány órával végleges törlésre kerülnek az üzeneteid. Ilyen az Amerikában is népszerű Cyberdust.

Természetesen az SMS is egy kényes pont, erre is ügyelned kell. Illetve a közösségi média a másik sarkalatos elem, az Isten szerelmére, ne légy kapcsolatban a szeretőddel! Ha pedig egy régi ismerőssel bújsz ágyba, akkor legyen annyi eszed, hogy a másik posztjainak, főleg képeinek like-olásával nem hívod fel a figyelmet a titkos románcra.

A következő kérdéskör a viselkedésed. Ha férfi vagy akkor különösen nehéz a helyzeted, a nők ugyanis általában még egy titkosügynök felkészültségével rejtőzködő elkövető esetében is egyszerűen megérzik, hogy valami nincs rendben. Viszont sokat tehetsz azért, hogy észrevétlen maradjon az, hogy valami változott körülötted. A szokásaidon ne változtass, ne kezdj el hirtelen “edzésre járni” úgy, hogy a legtávolabbi ismerősök is tudják rólad, a cigin és sörösüvegen kívül nem sok minden mást emelgettél eddigi életedben.

Akár nő vagy, akár férfi, az újdonsült szerető okozta izgalom hevében ne változtasd meg jelentősen a külsőd, ne válts frizurát, ne kezdj el másképp, jobban öltözködni, maradj olyan, amilyennek megismertek. Az aurádon érzékelhető lesz, hogy valami feldob, ezzel nem tudsz mit kezdeni.

A legfontosabb pont pedig szintén pszichológia. Főleg férfiakra jellemző, hogy amikor elkezdenek félrelépni, abszurd módon a párjukkal szemben válnak gyanakvóvá. A magyarázat egyszerű, minden lélek a saját működéséből következtet, ha én megteszem, jó eséllyel a másik is, legalábbis ez az ösztönös feltételezés. Ne gyanúsítgasd a másikat, ne kezdj el hirtelen féltékenykedni, ne rój fel olyasmit, amit el sem követett. Ezek ugyanis mind-mind árulkodó jelek.

Férfiakat lényegesen egyszerűbb félrevezetni, de a nőket sem lehetetlen. Elemezd a kapcsolatodat, ha a barátnődet elhanyagoltad, időnként sejtelmes mosollyal néz rád és hallgat amikor sokadszorra is kitoltál vele, akkor szinte biztos lehetsz abban, hogy a saját igényei kielégítése érdekében és akár a bosszúszomjtól vezérelve félrelép. Vagy rövidesen el fog hagyni.

Ha nőként a pasidon azt látod, hogy néha látszólag ok nélkül zavartan viselkedik, kisebb-nagyobb furcsaságok jelennek meg az életvitelében, szokásaiban, akkor könnyen lehet, hogy adott egy harmadik fél. Végezetül ismét azt kell mondanom, hogy félrelépés helyett próbáld meg rendbetenni a kapcsolatodat, ha ez semmiképp sem megy, akkor pedig szakíts, válj el! Légy tisztességes, gerinces, akkor is inkább zárd le a kapcsolatod hűtlenkedés helyett, ha ez nagyon nehéz és fájdalmas.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása