Györfi András

Már a papucsod és a széked is lehet önjáró

2018. április 01. 22:43 - Györfi András szerk

amazing-2412614_960_720.jpg

Nálam nagyobb tech és innováció őrült kevés van, mégis egyre gyakrabban látok olyan újdonságokat, amiken csak nevetni, vagy éppen méltatlankodni tudok. Remek dolog egy önvezető teherautó, amíg viszi a gumikacsákat egyik országból a másikba, a korábbi sofőr tanulhat, vagy éppen más munkát végezhet.

Még az önvezető személyautóknak is lehet komoly haszna, amennyi szerencsétlen ül autóba, jelentősen lehet csökkenteni a balesetek számát, ha inkább egy szoftverre bízzuk magunkat. Az alábbi videó viszont szép példája a végtelenül lusta, satnya emberek világa felé vezető hosszú út aprócska lépéseinek.

Bizony, már a papucsunk (igen, a papucsunk) is önjáró lehet, miután levettük, apró kerekeken gurulva szépen leparkol a maga kis helyére. Ugyanerre képesek már székek is, miután jól felálltunk belőlük, szépen visszagurulnak a megfelelő pontra a tárgyalóban vagy a tanteremben. Nehogy meg kelljen tenni egy-két métert!

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kage kyōi 2018.04.02. 11:41:47

Az hogy könnyebbé tegyük az életet az ókor óta zajlik. Már most küszöbén vagyunk a robotikai váltásnak, ami óhatatlanul ahhoz vezet hogy előbb utóbb robotok fognak vezetni. Kérdés az hogy viszonyul nak az érzelmekhez, mint olyanhoz.

Mária HenGau 2018.04.02. 13:53:49

@Kage kyōi:
A ember vezetők sem kapaszkodnak az érzelmeikbe. Ha volna bennük empátia, nem bírnának kizsákmányolni.
süti beállítások módosítása