Györfi András

Nagyon menő minifig-el támad a Satoshi szobor

2022. március 09. 10:37 - Györfi András szerk

Ismét egy újrabb remek merch a Satoshi szobor csapatától, minifig formájában tér vissza Satoshi. Pontosabban el sem ment, a Graphisoft Parkban megtekinthetitek szobrát, amit az alábbi formában is megörökítettünk. Ráadásul játszható is, bekerült a szobor mellé a Bitcoin genezis blokk, amit elhelyezhetünk a belsejében, ahogy azt a valóságban is tettük.

274194067_680837306438655_4316235815611408394_n.jpeg

p1233503_ret.jpg

p1233514_ret.jpg

Szólj hozzá!

Iszonyú menő miniszobrokkal emlékeztünk meg a szeptemberi szoboravatóról

2021. december 09. 13:03 - Györfi András szerk

kepernyofoto_2021-11-15_11_24_23.png

Ahogy arról korábban itt, sok egyéb felületen is beszámoltunk, idén szeptember 16-án, a Graphisoft Parkban felavattuk a világ első Satoshi Nakamoto szobrát, így tisztelegve a Bitcoin alkotója előtt. Már az esemény estéjén, az afterparty-n is kioszottunk néhány "miniszobrot", most azonban ezeket meg is lehetett venni. Összeraktunk egy webshopot, azonban nem volt rá sokáig szükségünk, hiszen alig két nap alatt elkelt mind a 100 miniszobor. Köszönjük a bizalmat, köszönjük a sok támogatást, jövőre további termékekkel is jelentkezünk a szobor kapcsán!

Szólj hozzá!

Salvador után vajon melyik ország vezeti be a bitcoin elfogadást?

2021. október 27. 15:02 - Györfi András szerk

car-g5030f4724_1920.jpg

Ahogy arról még a mainstream média is beszámolt, a közép-amerikai Salvador a világ első országa, ami hivatalos fizetőeszközeként bevezette a bitcoint. Tény, nem a gazdasgi erejéről ismert a még latin amerikai mércével mérve is súlyos bűnözéssel súlytott ország, mégis nagy dolog, hogy elismerik a kriptopénzt.

Kár lenne tagadni azt is, hogy hasonló okokból vezették be a bitcoint, mint anno az amerikai dollárt, egyfajta kétségbeesett próbálkozásról van szó, aminek egyelőre megjósolhatatlan a kimenetele. A dollár bevezetésétől évekkel ezelőtt azt várták, hogy az USA-ból vonz majd befektetőket, turistákat az, hogy nem szüksgéges pénzt váltani.

Ez a remény nem vált valóra, a bitcoin kapcsán azonban még megtörténhet, hogy valóban egyfajta "kripto-központtá" válik az amerikai kontinensen Salvador. Még harminc dollárnyi bitcoint is kapott minden lakos, és saját, nemzeti kriptopénz tárcát is fejlesztettek Chivo néven. Sőt, számos kriptopénz ATM is helyet kapott a főváros, San Salvador utcáin, mindennek az a célja, hogy segítség az elterjedést, az elfogadást. 

Egyelőre azonban ez sem megy zökkenőmentesen, a lakosság meglehetőségen elégedetlen, tüntetéseket is szerveztek, mondván, a bitcoin bevezetésének nem lesz jó vége. Ami azt illeti, az IMF sincs jó véleménnyel Nayib Bukele elnök merész döntéséről, szerintük még mélyebb válságba taszítja majd az országot az új digitális eszköz.

Mindeközben sok elemző már azt találgatja, vajon melyik lesz a következő ország, ami bevezeti a bitcoint. Felerült Brazília melett Kuba is, a helyi híroldalak is pedzegették már ennek lehetőségét. Az mindenesetre biztos, hogy a mind a mai napig ismeretlen Satoshi Nakamoto számára óriási dolog, hogy már van egy ország, ami felkarulta alkotását.

Szólj hozzá!

Iszonyú menő Bitcoin pólók a Kryptoda.com-tól

2021. október 03. 17:56 - Györfi András szerk

Amint arról mostanra bizonyára értesültetek, a világ, tehát nem Magyarország, nem is Európa, és még csak nem is az északi félteke, hanem a világ első, legeslegeslegeslegelső Satoshi Nakamoto szobra Budapesten kapott helyet, méghozzá a Graphisoft Parkban. Az alapötlet az enyém, erre nagyon büszke vagyok, de egyedül nem tudtam volna végigvinni ezt a projektet.

Részt vett természetesen a Kripto Akadémia, hiszen nekik dolgozom, a MrCoin, hiszen jóban vagyunk, szerepet vállalt a Blockchain Hungary, a Blockchain Budapest is, a hazai piac nagyágyúi közösen hoztak létre valami világraszólót. Rengeteg felajánlást, ajándékot is kaptunk, gyönyörű összefogás bontakozott ki.

Az egyik legszebb gesztus a Kryptoda.com-tól érkezett, két gyönyörű, és baromi klassz póló, amik ráadásul egy-egy NFC chippel is el vannak látva, elég a mellkasához érinteni egy telefont, máris megnyílik az oldaluk, vagy bármilyen más oldal, amit csak szeretnénk. 

Ha szeretnétek egy ilyen pólót, látogassátok meg az oldalukat itt, ha pedig bármilyen más pólót szeretnétek, szintén érdemes felvenni velük a kapcsolatot, mert ez az NFC chipes megoldás remek lehetőség arra, hogy egyediév tegyetek egy ruhadarabot. We are all Satoshi!

unnamed_1.jpg

unnamed_1_1.jpg

Szólj hozzá!

Óriási siker a világ első Satoshi Nakamoto szobra

2021. szeptember 26. 14:04 - Györfi András szerk

 ke_pernyo_foto_2021-09-26_13_59_27.png

Nincsenek szavak, amik kifejezhetnék a büszkeségemet. Hat hónappal ezelőtt támadt egy ötletem, elkezdtük megvalósítani, megverekedtünk az összes hétfejű sárkánnyal, túljutottunk minden nehézségen, most pedig a szobor áll, és szó szerint csodájára jár a világ.

Szerepeltünk a CNBC-n, a Bloombergen, a New York Post, a Business Insider hasábjain, amerikai, illetve nemzetközi médiafelületek egész során, körbejártuk a Telex-Index-444-Forbes-HVG szentötösséget itthon. Valahányszor kimegyünk a Graphisoft Parba, mindig látunk selife-készítőket, fotózkodókat, érdeklődőket, a következő hetekben sokan érkeznek külföldről Budapestre a szobor miatt.

A projekt él és működik, a szobor üzenete eljutott oda, ahova szántuk. A mellszobor arca tükröződik, ezáltal mindenki a saját arcát láthatja benne, hiszen mi mindannyian vagyunk Satoshi. Megmozgattuk a globális kriptopénz-közösséget is, a Twitteren posztolta a munkánkat többek között Tyler Winklevoss, az egyik vezető kriptopénztőzsde alapítója. 

Ő az, akit a Social Network című filmből ismerhetünk, a Facebook alapötletét tőle és fivérétől "kölcsönözte" Mark Zuckerberg. A feldolgozás folyamatosan zajlik, mindenen egyes nap találunk újabb cikkeket Vietnámtól Brazíliáig, szó szerint jamaikai cikkek is előkerülnek.

Köszönöm a MrCoin, a Blockchain Hungary és a Blockchain Budapest csapatának, hogy hittek az ötletemben, és persze a Kripto Akadémiának is a rengeteg támogatást. Köszönet illeti a hazai közösséget is, akik számos jókívánsággal, illetve adománnyal segítették a munkánkat.

We are all Satoshi!

 Borítóképünkön Szilágyi Katalin, a Digital Hungary újságírója, aki szintén tiszteletét tette a szobornál, illetve kedvese.

Szólj hozzá!

Az Adótervezés.hu kriptopénz konferenciáján találkozhattok velem

2021. szeptember 01. 18:49 - Györfi András szerk

meeting-594091_1920.jpg

Az Adótervezés.hu csapata arra kért, adjak elő kriptopénz tematikájú konferenciájukon szeptemer 23-án, természetesen igent mondtam. A Kripto Akadémia egész szerkesztőségét képviselem majd, remélem sikerül tartalmas, izgalmas előadást tartanom. Részletek és jegyvásárlási lehetőség itt. Gyertek el, találkozzunk ott, tanuljunk együtt a kriptopénzekről!

Szólj hozzá!

A világ első Satoshi Nakamoto szobra hamarosan érkezik

2021. augusztus 31. 14:52 - Györfi András szerk

drinks-1283608_1920.jpg

Szeptember 16-án, a budapesti Graphisoft Parkban felavatjuk a világ első szobrát, mely a Bitcoin alkotójának állít emléket. Bő fél éve tartó intenzív munkánk ér véget hamarosan, a nonprofit esemény reményeink szerint világraszóló lesz. Nem csupán a globális kriptopénz-közösségnek, de általában az IT világának is nagy dolog ez, hiszen bármi lesz is a bitcoin, és a kriptopénz-piac sorsa, az biztos, hogy a mögöttes technológia, a blokklánc még sokáig velünk marad.

Az elosztott adatbázisnak is nevezett megoldás ugyanis forradalmi változást hozhat nem csupán a pénzügyekben, de a logisztikába, egészségügyben, tudományos kutatásban, és egy sor egyéb területen egyaránt.

Biztosak vagyunk abban, hogy Satoshi szobra felteszi hazánkat a kriptopénzek térképére, az innováció iránt érdeklődők a világ minden tájáról felkeresik majd az alkotást. Különösen büszke vagyok erre a projektre, hiszen az alapötlet tőlem származik, a megvalósításban természetesen részt vett a Kripto Akadémia, a MrCoin, a Blockchain Budapest, és a Blockchain Hungary csapata is.

Várunk mindenkit szeretettel ingyenes eseményünkre, szeptember 16-án, 17:00-kor, a Graphisoft Parkba! Ha szeretnél részt venni, kérlek jelezz vissza a Facebook eventre. Találkozunk ott!

Szólj hozzá!

Mulatóstechnorappel vált halhatatlanná a hazai kriptopénz-szcéna

2021. augusztus 23. 18:34 - Györfi András szerk

Bitcointos Jankó megtette azt, amire már régóta vártunk: megírta a Magyar Kripto Himnuszt. Nagy megtiszteltetés nekem és a Kripto Akadémia szerkesztőségének, hogy külön nekünk is szól ez a nóta. Fogadjátok szeretettel!

Szólj hozzá!

Megjelent a második könyvem!

2021. június 29. 18:53 - Györfi András szerk

gyo_rfi_andra_s_a_me_diahack_mu_ve_szete.jpg

Bár a járvány majdnem elmosta, de visszarántottuk a halál torkából második könyvemet. Köszönöm a HOLNAP Kiadónak, hogy bizalmat szavaztak a munkámnak, ami ma végre megjelenhetett. Ha szeretnéd elsajátítani a módszertant, amivel akár bármiféle költség nélkül bekerülhetsz a mainstream médiába, akkor a  Médiahack Művészete neked szól!

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása