Györfi András

Szoborállítás a Bitcoin alkotójának

2021. április 15. 08:37 - Györfi András szerk

satoshi_szobor_1.jpg

Néhány hete jött egy ötletem: miért nincs szobra Satoshi Nakamotonak, a bitcoint megálmodó zseniális fejlesztőnek? Hiszen a vezető kriptopénz jelentősége megkérdőjelezhetetlen, megszületett egy komplett piac, ma már több ezer coin és token várja az érdeklődőket. Ráadásul a mögöttes technológia, a blokklánc felbecsülhetetlen jelentőségű, gyökeres változást hoz a logisztikában, az ellátási láncokban, az egészségügyben és még számos egyéb területen.

Beszéltem egy szobrásszal, már készül is a szobor, ráadásul mellém álltak a hazai kripto-piac legfontosabb szereplői, a Mr. Coin, a Blockchain Budapest, a Blockchain Hungary, és persze a Kripto Akadémia is. A szobor már készül, már csak egy igazán jó helyszínre, és egy kis támogatásra van szükségünk! Ha szeretnél némi BTC-vel, vagy akár BNB-vel hozzájárulni a projekthez, az alábbi címeken teheted meg:

BTC: 1JbFGZx65cehJN8tS22BFhCJmJQHrjaU3f

BNB: 0x12e493B4Fb4Ea1939b1c06d337ea291fB4D0e658

Minden hozzájárulást köszönünk, de a legnagyobb segítség, ha egy helyszínnel hozzá tudsz járulni a szoborhoz, egyelőre nem tudjuk, hogy hol fogjuk elhelyezni. A fenti rajz pedig természetesen a látványterv, egy kapucnis alakról lesz szó stilizált arcvonásokkal, erősen felpolírozott arccal, így minden látogató a saját arcát láthatja benne, hiszen mi mindannyian vagyunk Satoshi!

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása