Györfi András

Norbi videója a társkeresés piacáról nézve

2020. január 21. 21:17 - Györfi András szerk

people-2557411_960_720.jpg

Volt ma este szerencsém megnézni Norbi nagy port felvert videóját, az online társkeresés piacán eltöltött tíz év alapján azt kell mondjam, hogy ennyi féligazságot, és felületes hülyeséget rég hallottam. Persze az igazán hülye az az újságíró, beleértve engem is, aki foglalkozik az anyaggal, hiszen pontosan ez volt a cél, ez nem több, mint egy félig, vagy teljesen szándékolt, és nagyon sikeres médiahack.

De erről máskor, most pörgessük végig a videóban elhangzottakat:

A nőknek lelkiség, a férfinak testiség kell

Ezzel indít Norbi, tény és való: a férfiakat inkább a női test látványa, a nőket pedig egy sok tényezős vonzalom viszi rá arra, hogy valakivel lefeküdjenek, azonban ezek az állítások egyenértékűek azzal, mintha az időjárásról annyit mondanánk, hogy télen hideg van, nyáron meg meleg. 

Sokkal összetettebb ez az egész, bizony a nők szemében is meghatározó a külső, más kérdés, hogy teljesen más hangsúlyokkal, mint ahogy azt a férfiak hiszik. Mindemellett azt is látni kell, hogy Norbi állításaival szemben igenis a férfiakra is jellemző, hogy a személyiség, a nehezen megfogható összhatás tesz vonzóvá egy nőt, a fejükben és lelkükben ehhez formálódik a külsejének a megítélése.

A férfiakra is igaz lehet, hogy a személyiség ragadja meg, a külsőben pedig meglátja azt, ami számára vonzó. A férfiaknak a külső kell, ez tény, de ha nem onnan indul a vonzalom, akkor akár tudatosan, akár tudattalanul, de "kialakítják" a testi vonzalmat.

A nők a szülésnél cseszik el

Ez a mondat valóban jogosan veri ki a biztosítékot sok nőnél, nagyon szerencsétlen a megfogalmazás. Ezt követően azt állítja, hogy a szülés után elhízott nők a férfiaknak kínszenvedést jelentenek az ágyban, "egy darabig megy a pornófilmnézés", majd "nem tudja megkívánni, és itt mennek tönkre az emberi kapcsolatok".

Norbit nem a kommunikációs készségeiért szeretjük.

Az "emberi kapcsolatok" óriási halmaz, egyáltalán nem tartozik ide, de térjünk vissza a lényegre. Ez a kijelentés, mármint a férfiak "kínszenvedése" kapcsán mondottak nem a nőket, hanem a férfiakat sérti, bevételektől, iskolázottságtól, mindentől függetlenül nincs olyan szinten primitív férfi, aki ne fogná fel, hogy a szülés nagyon megviseli a nők szervezetét, ilyenkor segíteni kell a nőket mindenben, amiben csak lehet.

A gyermeket vállaló férfiak nem majmok, akik képtelenek pár hónapot szex nélkül eltölteni, egy átlagos férfi segíti a feleségét, barátnőjét, örül a gyereknek, segít amiben tud.

A bőröd is ocsmány lesz

Igen, bizonyára változik valamelyest a nők teste szülés után, de nettó hülyeségnek tartom azt, hogy az elhízás, és a bőr változása szabályszerű lenne. Arról nem is beszélve, hogy az "ocsmány" megfogalmazás minősíthetetlen. Szegény Norbi minden bizonnyal csak azt próbálta megfogalmazni, hogy szülés után jó, ha egy nő odafigyel, újra elkezd mozogni, tudatosan táplálkozik, és így tovább, de ezt egyszerűen képtelen volt tisztességesen, európai stílusban megfogalmazni.

Az pedig, hogy a videó végén megtudhatjuk, hogy a szénhidrát csökkentett kaják segíthetnek abban, hogy visszanyerjék a nők a lánykori, üde, fiatalos testüket, marketing és kommunikációs szempontból kritikán aluli. 

Ez az egész anyag nagyon mellément, annak ellenére is, hogy meggyőződésem szerint Norbi azt akarta kifejezni, hogy ugyanúgy, ahogy általában az elhízás, a piálás, cigizés kapcsán a béka segge alatt van ennek a társadalomnak a tudatossága, úgy a szülés után is fontos, hogy a nők foglalkozzanak önmagukkal. De NEM a férfiak kedvéért, hanem önmaguk, az egészségük miatt.

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hungryhorse 2020.01.31. 12:47:07

A három vitatni kívánt állításból - tízszer nagyobb terjedelemben, a hisztivonatra felülve - sikerült megállapítanod:
1. Igaza van, még ha le is egyszerüsít.
2. Igaza van, a gyermekén majomszeretettel csüngő, elhízott, önsajnálatba fulladt, kedvetlen, aszexuális nő komoly érv a továbblépésre annak a férfinak, aki nem szeretne megromlott szexualitásban, vagy anélkül tengődni az elkövetkezendő pártíz évben. Jobb később lépni, mint soha, ha már bepalizták és a rangsorban az másodikból harmadik, örökös utolsó lett a családban.
3. Igaza van. A 2. pontban leírt szimptómák valóban ocsmánnyá teszik a nőt - szőröstől, bőröstől.

Az pedig, hogy nem minden nő lesz ilyen, természetes.
Kivételek mindig vannak, de ha az utcán mész, láthatod a kivételek mennyiségét.
süti beállítások módosítása