Györfi András

Már 27 bitcoin ATM van hazánkban

2019. szeptember 15. 14:23 - Györfi András szerk

rsz_atm-990x660_width-800.jpg

Ütemesen fejlődik a kriptopénzek piaca itthon is, már 3 különböző cég, összesen 27 kriptopénz ATM-et üzemeltet Magyarországon. Mindhárom cég magyar tulajdonú, a gépek természetesen elsősorban Budapestre koncentrálódnak, lassan, de biztosan fejlődik azonban a vidéki ATM-ek száma is.

Ezekkel a gépekkel bitcoint, és egyéb kriptopénzeket, például litecoint, és ethereumot vásárolhatunk, illetve adhatunk el. De vannak olyan gépek is pesten, amik kevésbé ismert kriptopénzeket árulnak, például DAI-t, ez egy úgynevezett stablecoin, vagyis egy olyan kriptopénz, aminek az értéket egy klasszikus valutához, vagy például egy nemesfémhez kötik.

Egy összefoglaló oldal, a Coin ATM Radar követi nyomon az ATM-ek számát világszerte, Magyarország, illetve Budapest kriptopénz ATM térképe alább.

Ezek a gépek mind könnyen használhatóak, sőt, a működésük nagyban hasonló a klasszikus ATM-ek működéséhez. Fontos különbség azonban, hogy többnyire úgynevezett kétirányú szolgáltatásról van szó, tehát nem csak vásárolhatunk kriptopénzeket, de akár el is adhatunk.

ddd.png

budapesti-kriptopenz-atm-ek-gyorfi.png

 

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása