Györfi András

450 tonnát húzott el az elektromos pickup

2019. július 25. 23:43 - Györfi András szerk

electric-ford-f150-pickup-tows-rail-cars-1200x630.jpg

Hiába, a marketing szinte bármire képes, feltéve, hogy jól csinálják. A "bármi" esetünkben természetesen "csak" az emberek fejében élő szterotípiák, általában a berögzült gondolatok, netán előítéletek megsemmisítését jelenti. Az elektromos autók kapcsán sokak úgy gondolják, hogy szép-szép, talán még valóban környezetkímélő is, viszont valahol egy vizibicikli, és egy angoloknak szánt guruló sörpad között van az erejük.

Márpedig egy autótól pontosan azt várjuk, hogy vigyen el bárhova, és legyen bivalyerős, hiszen az életünk is múlhat azon, hogy milyen helyzetből tud kihúzni minket a kocsink, és milyenből nem. A nagy távolságú utazások kapcsán jó eséllyel nem változtatja meg sokak véleményét a Ford alábbi kisfilmje, az erő kapcsán viszont minden bizonnyal sokan másképp gondolkodnak ezentúl.

Egymmilió font súlyú vasúti szerelvényt húzott el egy elektromos pickup, ez bizony komoly teljesítmény. Egy font 0,5 kg-ként van meghatározva, a pontos érték: 0,453592. Ennek megfelelően egymillió font egész pontosan 453 592,37 kg. A videóból úgy tűnik, hogy ez semmilyen problémát nem okozott a járműnek, azt persze nem tudjuk, hogy mi lett a sorsa a kísérlet után.

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása