Györfi András

Kriptopénzek a CNBC-n: "Add el a házat, a kocsit, a gyerekeket és vegyél litecoint!"

2019. május 30. 18:53 - Györfi András szerk

cnbc_hq_3280x1560_hr_1280x725_554376771718.jpg

A kriptopénzek ismét megjelentek a mainstream médiában, a CNBC Fast Money című adásában a bitcoin és a litecoin emelkedéséről volt szó az elmúlt hónapok során. A BTC-vel kezdődik a panel, kiemeli a műsorvezető, hogy nagyon kevés választja el attól, hogy ismét megüsse a tízezer dolláros értéket.

Említésre kerül az ETH emelkedése is, viszont a rövidke szegmens csúcspontjaként a litecoin kapja a legnagyobb figyelmet, örvendezve számolnak be a 400%-os, üstökösszerű emelkedéséről. Az egyik műsorvezető hozzá is teszi, hogy: "add el a házat, add el a kocsit, add el a gyerekeket és vegyél litecoint!".

Tény és való, a tavaly decemberi 22,93 USD-ről a litecoin idén májusra eljutott 118,15 USD-ig, szép teljesítmény bármilyen eszköztől. Ráadásul a litecoin blokkjutalom feleződés is közeledik, a "papírforma" szerint ez további árfolyamnövekedést hozhat.

Mindezek ellenére a kommentátor kijelentésével több komoly probléma is van:

Gyermekek értékesítése kimeríti az emberkereskedelem büntetőjogi kategóriáját, ez hosszas börtönbüntetést vonhat maga után. Arról nem is beszélve, hogy életünk legfontosabb befektetését a gyermekeink jelentik, hiszen idős, már munkaképtelen korunkban csak rájuk számíthatunk.

Azonban az előző pont diákcsínynek tűnik a második problémához képest. Óriási felelőtlenség és szakmai hiba vásárlásra ajánlai egy kriptopénzt, részvényt, bármi egyebet akkor, amikor magasan jár az árfolyama. Hiszen az árfolyam ideig-óráig emelkedhet még ugyan, viszont a korrekció óhatatlanul be fog következni.

A mainstream médiának akkor kellene beszélnie a kriptopénzekről, amikor a béka feneke alatt vannak az árfolyamok, ezzel segíthetnék nézőiket nyereséges befektetésekhez.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása