Györfi András

Mennyit fizetne a biztosító Kevinéknek?

2018. december 24. 15:23 - Györfi András szerk

A Minner.hu szúrta ki a Biztosító Magazin cikkét, a K&H zseniális marketing fogásként kiszámolta, hogy mennyit fizetne a biztosító a McCallister családnak a történtek után. Alaposan utánajárhattak a kérdésnek, hiszen 400 négyzetméterre saccolják az ingatlan méretét, a pontos szám 4250 négyzetláb, vagyis 394,83792 négyzetméter.

Nem mellesleg egy rendkívül értékes épületről van szó, 2 400 000 dollárért került piacra 2011-ben, végül 1,58 millióért kelt el. Alaposan át lett alakítva a forgatás óta, az alábbi képeken látszik az örökzöld film néhány jelenete, illetve az eladáskori állapot. Az utolsó képen pedig olyasmit láthatunk, ami évtizedek óta mozgatja sokak fantáziáját: végre megvan a ház alaprajza, legalábbis a földszint.

Visszatérve a biztosításra, az első felmerülő kár ugyebár a leszakadó villanyvezeték, pontosabban az emiatt elmaradt ébresztés. Az ébresztő csődje miatt nem fizetne a biztosító, az áramkimaradásból adódó károkat viszont megtérítené.

Az úgynevezett "kényelmi csomag" lenne megfelelő megoldás, ennek keretében akár 50 000 forintig is megtérítik például a hűtőben megromlott ételek árát. A következő, egyben a legfontosabb tétel értelemszerűen a betöréses lopásból származik, bár a filmben Kevin elejét veszi annak, hogy bármit is elvihessenek a Vizes Banditák, tegyük fel, hogy sikerrel járnak.

Ebben az esetben úgynevezett "minimális mechanikai védelem", valószínűleg egy egyszerű ajtózár mellett legfeljebb 4,8 millió forintig térítene a biztosító. A filmbéli család szép berendezésű házában nem biztos, hogy ez elegendő lenne. Emellett a zárak, nyílászárók megrongálásából adódó kárt is megtérítette volna a biztosításunk. 

Kevin nélkül nincs karácsony, de a karácsonyfa körüli tűz nélkül még szebb az ünnep, figyeljünk erre oda, nehogy a biztosítóval való egyezkedés legyen az új év első feladata. Boldog karácsonyt kívánok minden kedves olvasómnak!

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása