Györfi András

Arcok, amiket mesterséges intelligencia alkotott

2018. december 18. 18:09 - Györfi András szerk

Az alábbi fotókon első ránézésre nincs semmi különös, látszólag egyszerű, átlagos emberi arcokról van szó. Középkorúak, szemükben az élet minden öröme és keserűsége, ahogy az lenni szokott. A helyzet viszont az, hogy ezek az emberek nem léteznek, soha nem is léteztek. A Verge cikke szerint egy 2014 óta fejlesztett mesterséges intelligencia rendszer alkotta az alábbi képeket, méghozzá nagyszámú minta, valós emberekről készült fotók elemzése után.

A linken látszik, az első próbálkozások még nem sikerültek túl jól, majd idővel egyre élethűbbek lettek az eredmények. Végül eljutottunk idáig. A tanulságokat mindenki vonja le maga, ki is fejtheted egy komment formájában! Szerintem ijesztő, ha nem egyenesen hátborzongató. De legjobb esetben is elgondolkodtató. Van képük még ehhez is a mai kutatóknak! Nemrég arról kaptunk hírt, hogy kínában már egy mesterséges intelligencia alkotta bemondó olvassa fel, hogy mit mondott aznap a népvezér.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása