Györfi András

5 lépés a sikeres online társkereséshez

2018. július 01. 19:58 - Györfi András szerk

Ezt tedd és ezt ne, ha társat keresel az interneten

woman-2937207_960_720.jpg

2011-ben indítottam az első társkereső oldalamat, az azóta eltelt hosszú évek során láttam mindent, amit ezen a piacon látni lehet. Köztük sok olyasmit is, amit bár ne láttam volna, de ez egy másik poszt témája lehet egyszer. Sok tízezer felhasználó, több száz egymásra talált pár, a szerelmük gyümölcseként tucatnyi baba, nagyjából így néz ki az eddigi "mérlegem".

Hülye lennék, ha nem fedeztem volna fel bizonyos mintázatokat, típushibákat az elmúlt hét év során. Éppen ezért összeszedtem öt kulcs lépést és tennivalót amivel jóval sikeresebb lehet a párkeresésünk az internet tengerében. A tippek bárhol, bármilyen oldalon használhatóak, univerzális "titkokról" van szó.

1. Az a fránya adatlap

A klasszikus, újra és újra visszatérő hiba az adatlap hanyag kitöltése. Az interneten vagyunk emberek, itt aztán nem kell spórolni a hellyel, tessék rendesen kitölteni azt az adatlapot! Persze minden oldalon korlátozott a bemutatkozásra adott hely, de soha, senkit sem láttam még, aki arról panaszkodott volna, hogy nem kapott elég lehetőséget a bemutatkozásra.

Gondolkodjatok a regisztráció során arról, hogy milyenek vagytok, mi érdekel titeket, mutassatok egyéniséget, használjátok ki a lehetőséget, hogy megismerhessenek! Az adatlap kitöltése során az első és legfontosabb lépés az általános bemutatkozó tisztességes megírása. Ehhez érdemes a következőket követnünk:

  • Gondoljuk át, hogy mi érdekel minket igazán, ne szégyeljük a hobbijainkat, az érdeklődési körünket! Ha heti három madáretetőt barkácsolunk, netán a kínai sakk szerelmesei vagyunk, bátran írjuk le, ne féljünk az ítélkezéstől!
  • Ne akarjunk semmilyen íratlan szabálynak, trendnek, divatnak megfelelni, vállaljuk a személyiségünket a bemutatkozó megírásakor a stílus tekintetében is! Az egyetlen szabályrendszer, amit követnünk kell az természetesen a helyesírás.
  • Amikor arról kell beszélnünk, hogy milyen társra vágyunk, szintén legyünk maximálisan őszinték és hitelesek! Nem kell szégyellni a lelki szükségleteinket, akár férfiként, akár nőkét futunk neki az ismerkedésnek. Legyen kerek egész a vallomás arról, hogy kit is keresünk, néma gyereknek az anyja sem érti a szavát!
  • Ne spóroljuk meg a munkát, minden egyes mezőt töltsünk ki, azokat is, amiket nem kötelező megadni. Minél több információt adunk meg magunkról, annál jobb! Persze kulcs a hitelesség és a teljes őszinteség! Nem kötelező egy ültő helyünkben kitölteni a teljes adatlapot, több napra is eloszthatjuk a munkát.

2. Apropó munka...

Soha, senki sem mondta, hogy az online társkeresés könnyű! Ez bizony munka, ugyanúgy, mint az ismerkedés klasszikus formái. Természetesen óriási előnyt és kényelmet ad egy internetes társkereső, hiszen akkor is dolgozik helyettünk az adatlapunk, amikor alszunk vagy a munkahelyünkön vagyunk, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell megerőltetnünk magunkat!

Minden nap nézzünk rá az eszközre, válaszoljunk annak, aki szimpatikus, kezdeményezzünk ha valaki igazán tetszik! Ha úgy érezzük, hogy kezdünk kiégni akkor tartsunk szünetet, pár napig vagy akár egy-két hétig ne is nézzünk rá az oldalra!

3. Azok az üzenetek...

A vonatkozó szabályokat, előírásokat természetesen mindig, minden egyes társkeresőnk üzemeltetésekor betartottuk, viszont nem egy, nem két esetben kényszerültünk arra, hogy egy-egy panasz kapcsán belenézzünk egyes üzenetváltásokba.

A helyzet siralmas, főleg férfiak körében gyakori, hogy megírnak egy (hibákkal teli) rövidke üzenetet, majd azt küldözgetik nők tömegének a jó öreg kopi-pészt segítségével.

Ez így nem fog menni! Ismerjük meg a másikat, jobb híján az adatlapjának átbogarászásával, reagáljunk valamire, amit elárult magáról! Szimpátiát válthat ki a figyelmesség, a törődés! Használjuk az oldal adta lehetőségeket, tudjunk meg minél többet a másikról. A legfontosabb pedig a kreativitás! Tűnjünk ki a tömegből, ha például egy hölgy megjelölte a kedvenc szerzőjét, akkor járjunk egy kicsit utána a témának, ismerjük meg, kezdjünk beszélgetést ez alapján.

4. Képek, képek, képek

Az online társkeresés esszenciális eszköze a f o t ó! Muszáj fotót feltennünk, ha nem tesszük akkor szinte nullára csökkentettük a pártalálásunk esélyeit! Ne csak egy képet töltsünk fel hanem minél többet, ez elengedhetetlen! A képek legyen jó minőségűek, minél nagyobb a felbontás, annál jobb. 

Itt is vállaljuk a személyiségünket, nem baj ha egy bulin készült hülye fotót töltünk fel, természetesen erősen ittas állapotban készült képekkel nem célszerű próbálkozni. Legyünk annyira egyediek, amennyire csak lehet, az emberek szeretik az egyéniségeket, az eredeti embereket akik vállalják önmagukat!

5. Türelem!

Már említettem, viszont ez a gondolat annyira fontos, hogy önálló pontot érdemel. A társkeresés nem csak munka de egy óriási türelemjáték is egyben. A piaci statisztikák szerint átlagosan hat hónap, mire valaki megtalálja a párját, legyünk kitartóak!

Persze ez nem azt jelenti, hogy a regisztráció után hat hónappal már otthon vár vacsorával vagy a munkahelyünk előtt a másik! Dolgoznunk kell a cél érdekében, folyamatosan kezdeményezni kell, a közeledésekre pedig reagálni, bele kell tenni a munkát a válaszolgatásba is!

+1 "Ennél a nőnél / pasinál úgysem lenne esélyem..."

Ez a legnagyobb hülyeség, a legsúlyosabb hiba, amit csak elkövethetsz az online társkeresés során! Egy izgalmas kutatás szerint éppen a legszebb nők és a legsármosabb férfiak kapják a legkevesebb üzenetet.

Hogy miért? Azért mert szinte mindenki azt gondolja, hogy az illető annyira jól néz ki, hogy biztosan rengeteg üzenetet kap, sok lehetősége van, nem fog nekünk reagálni.

Éppen ezért ott árválkodnak, szinte senki sem meri megszólítani őket. Legyél ezzel tisztában és kezdeményezz bátran! Arról nem is beszélve, hogy a kishitűség cseppet sem szexi, legyen önbizalmad, lépj! Ha tetszett a poszt nézd meg a legújabb projektemet, teljesen ingyenes.

Sikeres ismerkedést kívánok mindenkinek, bármelyik oldalt használjatok! Kövess a Facebookon továbbiakért!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása