Györfi András

Sampon, városnéző applikáció, logikai játék, kölcsöntelefon

2018. május 30. 11:53 - Györfi András szerk

34032610_1973533775993096_1054756543838289920_n.jpg

Egy vállalkozás vagy egy termék elindulását és későbbi sikerességét nagyban befolyásolja a rendelkezésre álló tőke. Nem véletlen, hogy sokan egyetértenek a mondással, miszerint pénzből a legkönnyebb pénzt csinálni. Ki ne örülne annak, ha a régen dédelgetett üzleti ötletét felkarolná valaki, több tíz, vagy akár száz milliót befektetve elindulhatna a megvalósítás útján.

A Minner.hu pontosan ebben segít. A Befeketőkereső showjában 24 csapat, vállalkozó, leendő vállalkozó mutatkozhatott be a befektetők és szakértők előtt. A cél az, hogy befektetőt találjanak az ötletgazdáknak és a műsort a YouTube-ra feltegyék, ezzel inspirálva a nézőket a vállalkozásra.

33831285_1973533825993091_7369433293114048512_n.jpg

Az ötletgazdáknak 3-3 perc állt rendelkezésre, hogy meggyőzzék a befektetőket arról, érdemes az ő projektjükbe tőkét helyezni, ezután a zsűri 3-3 percig kérdésekkel bombázta a résztvevőket. A kérdések végén pedig az ötletgazdáknak jelezték, hogy szeretnék-e velük megkezdeni a befektetői tárgyalásokat.

A cél, hogy júliusig a lehető legtöbb vállalkozó tőkét tudjon szerezni, vagy a kapcsolatoknak köszönhetően még jobban beinduljon az adott ötlet, termék, szolgáltatás. A résztvevők bátran mondtak ki nagy összegeket is, volt olyan projekt, ami 70 milliót kért a befektetőktől. Az egész eseményen összértékben több száz millió forintnyi tőkét igényeltek az indulók.

Milyen projektek indultak?

Természetesen népszerűek voltak az applikációs ötletek, négy is indult a versenyen. Ezek közül a wooww, kedvezményeket gyűjtő applikáció ötlete tetszett legjobban a befektetőknek, de a turisták Pokemon Go-ját (BDPSTGO) is pozitívan fogadták.

Ezeken kívül olyan hagyományos, nem csak startup ötletek is bemutatkoztak, mint például egy újszerű samponnal foglalkozó cég, vagy a Testa’Snack, ami a nézőknek kifejezetten ízlett, meg is ették a helyszínen.

Élő eseményből YouTube műsor

Az április 7-i rendezvényt videóra vette a Minner.hu csapata és a pitcheket, vagyis a rövid prezentációkat és a zsűri kérdéseit elérhetővé teszi a YouTube csatornáján. A cikk megjelenésekor már az első két rész fel is került.

Befektetői megkeresések, szigorú zsűri

Az indulókkal már most elkezdték a befektetők a tárgyalásokat, sőt már újak is jelentkeztek olyan projekthez is, amelyekre az eseményen résztvevő befektetők elutasító választ adtak. A zsűri szigorú volt, de ebből mindenki profitált. Olyan kérdéseket tettek fel és plusz információkat mondtak az ötletekhez, amikből a projektgazda és a néző is sokat tanulhatott.

A műsort a Minner Youtube csatornáján lehet követni.

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása