Györfi András

Van pénz abban, ha két sort írunk egy macskára?

2018. március 09. 15:00 - Györfi András szerk

apple-maps-iphone-5-meme.jpg

Ki gondolta volna, hogy macskás, kutyás, lámás, Putinos és egyéb kis képekkel lehet pénzt keresni? A helyzet az, hogy lehet, egy új blokklánc projekt keretében legalábbis mindenképp. Okosszerződés, blokklánc, ICO, van itt minden, mi szemnek, szájnak ingere. Zseniális a projekt, érdemes befektetési lehetőségként is megfontolnunk. 

A Dopameme.io még nem indult el, a bemutatkozó oldalukon viszont már minden szükséges tudnivalót elolvashatunk. Néha ügyes vállalkozók rátalálhatnak egy-egy olyan területre, amire korábban még senki sem tekintett üzletként! Kevesen tudják, de a mémek évi százmillió dolláros nagyságrendű üzletet jelentenek.

A rendszerükben MTT-vel, azaz Meme Tip Token-el jutalmazhatják a látogatók az alkotásainkat. Sőt, egyetlen gombnyomással fiat-ra, USD-re válthatjuk, kivehetjük a nekünk járó tokeneket. A másik token pedig az DMT vagyis a Dopameme Token, ennek megvásárlásával magából a platformból veszünk magunknak egy aprócska részt.

Szerintem zse-ni-á-lis az egész elképzelés. Ugyanis a mémekben valóban van pénz, nem is kevés. A baj csak az, hogy a 9GAG, a Giphy és a Facebook ugyan rengeteget keres azzal, hogy mémeket tesz elérhetővé, maguk az akotók viszont nem látnak ebből a pénzből semmit.

Ethereum alapú projektről van szó, a blokklánc lényege az, hogy megkérdőjelezhetetlenül hozzánk tartozzon egy-egy mém, amit valóban mi alkottunk. Más kédés, hogy ha az oldalról valaki lementi, majd másutt felhasználja a mémet, amit mi csináltunk, azzal ők sem tudnak mit kezdeni. 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása