Györfi András

A blokklánc a zeneipart is szétszedi

2018. január 09. 22:07 - Györfi András szerk

trumpet-1431592_960_720.jpg

Nemrég írtam arról, hogy végre, valahára kezdenek megjelenni olyan blokkánc projektek, amik a meggazdagodás reményén túl valami mást is ígérnek. Olyasmit, ami egy adott ipart jobbá, igazságosabbá, tisztességesébbé tesz. Ez volt az Ambrosus, a blokklánc ami az élelmiszer és gyógyszeripart teszi hatékonyabbá és biztonságosabbá.

Ma viszont nem kajáról vagy Aspirinről lesz szó. Sokkal inkább olyasmiről, ami mindannyiunknak kedves, ez nem más, mint a zene. A MUSICOIN egy Ethereum fork, a token neve egész egyszerűen MUSIC. Zseniális ötlet, zsarnoki kiadók és központosított online mammutok helyett teljes egyenlőség és testvériség. Minden egyes alkalommal amikor meghallgatunk egy számot a MUSICOIN platformján, az adott szerző automatikusan MUSIC tokeneket kap a mukájáért.

Az okosszerződések egyik felhasználása pontosan az, hogy egy szám meghallgatása után tokeneket kap az együttes.

Ráadásul a tokenek szét is oszthatóak, pontosabban meghatározható, hogy a zenekar egyes tagjai pontosan mennyi tokent kapjanak egy-egy alkalom után, amikor valaki meghallgatja az egyik alkotásukat. A token a zenehallgatáson kívül a tervek szerint másra is használható lesz, koncertjegyeket, kapcsolódó print termékeket, a kedvenc zenekarunkhoz kötődő emléktárgyakat is vehetünk vele.

Az oldaluk nagyon jól néz ki, a Facebook oldalon ezres nagyságrendű követőbázisuk van már a tavaly márciusi indulás óta. Természetesen még bőven megéri MUSIC-ot bányászni, én magam is ezt teszem jelenleg. Természetesen maguk a szerzői jogok is a blokkláncon kerülnek tárolásra. Remek ötlet, a maga nemében egyedi, valós problémára ad praktikus megoldást, jó eséllyel komoly siker lesz belőle.

Ha tetszett a poszt, kövess a Facebookon!

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása