Györfi András

Coinok helyett kaját a blokkláncra

2018. január 06. 16:10 - Györfi András szerk

aaeaaqaaaaaaaanbaaaajdm4nmuxyznjltqxm2itngu4mc1hzta0ltvlyjiymmm4zthizq.jpg

Hol végződnek az altcoinok és hol kezdődnek a shitcoinok? Ezt én nem tudom megmondani, az viszont biztos, hogy Binance-en kaphatunk egy igen érdekes tokent. Végre nem egy újabb anonimitást ígérő projekt amivel már sem a rendőrök, sem a CIA, sem az UFO-k nem fogják megtudni, hogy pontosan mit veszel a pénzedből. A blokklánc "ipar" helyes iránya az, hogy értelmes, hasznos, jó célt szolgáló use case-ek lepik el a világot.

Persze a kriptovalutákban is hiszek, de kicsit sok már a meggazdagodási kísérlet, fókuszáljunk egy picit valami másra. Az Ambrosus nem mást ígér, mintsem, hogy az élelmiszer és a gyógyszer fogyasztást teszi átláthatóbbá, biztonságosabbá mindenkinek.

Az élelmiszerek és sokszor a gyógyszerek is teljesen átláthatatlan úton jutnak el a tányérunkra és a patikáinkba, ezt korábbi munkáim miatt biztosan tudom. Az Ethereum rendszerén fut az Ambrosus, okosszerződéseket köthetnek az ipari szereplők, illetve állításuk szerint bioszenzorokkkal és egyéb technológiákkal kerülnek ellenőrzésre a világban mozgó élelmiszerek és alapanyagok.

 

A fenti videón láthatjuk, hogy hogyan írhatunk meg egy okosszerződést és még néhány részletet az Ambrosus-ból. A következő videóban pedig egy sematikus bemutatása a folyamatnak. Nyomon követhetjük például egy haltermék útját a kiindulástól a feldolgozáson át egészen a célállomásra való megérkezésééig. 

A projekt Svájcban székel, az oldaluk alapján elég komoly emberek vezetik az egészet. Jó nagy a csapat és mindenkinek van releváns tapasztalata ezeken a területeken. Én vettem belőle, nem csak a levegőbe beszélek. A médiamegjelenéseik is tekintélyesek, persze ez önmagában még nem jelent semmit.

Elmondásuk szerint éles ügyfeleik is vannak már, sőt, még versenytársaik is akik hagyományos technológiákkal dolgoznak. Értelmes, komoly projekt, érdemes megnézni és érdemes venni. Persze kérdés, hogy a hétköznapi embereknek mennyire lesz hajlandósága azt nézegetni, hogy éppen hol jár a tonhal, amit holnap fognak megvenni a CBA-ban, de ez a szolgáltatásuknak csak az egyik fele.

Rendszeresen fogok alig ismert projektekről, ICO-król beszámolni, kövess a Facebookon!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása