Györfi András

Hogyan vegyünk Bitcoin-t?

2017. december 17. 16:12 - Györfi András szerk

11a840bbafdde77a60961668ab1a5f72260872762b13ff244481098ec8cc211e_3954003.jpg

A mai nap ismét történelmi csúcs a Bitcoin életében, megközelíti, jó eséllyel át is lépi a 20 000 Dolláros értéket. Pedig a 10 000 USD-t is csak pár érte el, egyre gyorsabban emelkedik az árfolyama. Nem semmi egy olyan digitális fizetőeszköztől, amit pár éve, sőt még pár hónapja is viccnek gondoltak sokan. Azt, hogy mit hoz a jövő, én nem tudom megmondani, ebben a rövid posztban viszont bemutatok néhány olyan oldalt, amiken te is vehetsz némi BTC-t.

Coinbase

A Coinbase az egyik legnagyobb, mindenképp a legkönnyebben használható kriptovaluta vásárló felület. Október környékén már tízmillió felhasználójuk volt, mára ez a szám meghaladja a tizenhárom milliót is. Nem rossz, viszont sajnos az oldal nem bírja a terhelést, szinte folyamatosan áll, két napig megy, három napig haldoklik a nagy roham súlya alatt. Ha szerencséd van és éppen megy, akkor pár kattintással vásárolhatsz. Az autentikációhoz személyi igazolványra lesz szülséged.

BitPanda

Ez egy osztrák oldal, ezt én magam még nem használtam, de rosszat nem hallottam róla. Azt mondják, hogy megbízható és könnyen használható. A szokásosnál összetettebb autentikációra a regisztráció során itt is bizton számíthatsz. Személyire, adott esetben útlevélre és a lakcímedet igazoló dokumentumra lesz szükséged. Igen, a lakcímkártyára.

Kraken

A Kraken szintén nagyon népszerű a kripto valuta őrültek és beszállni vágyakozók körében. Bár ez egy összetettebb oldal kereskedéshez, de akinek van egy kis érzéke az trade-hez, netán valamilyen "klasszikus" tőzsdézésben már részt vett, annak nem okoz majd problémát. Megbízható, bár néha ez is meghal a mostani káoszban.

Cointessa

Ez az oldal nemrég indult Romániában, kifejezetten SEPA utalásokra, tehát webbankból indítható vásárlásokra van kihegyezve jelenleg. Megadod a címoldalukon, hogy mennyi BTC-t akarsz venni, illetve beírod a Bitcoin tárcád címét és máris megy egy email az utalási adatokkal. Miután utaltál, 1-2 napon belül meg fog érkezi a várva várt BTC mennyiség hozzád. Kipróbáltam, megbízható, működik. 

Hogy mi az a Bitcoin tárca? Más néven Bitcoin Wallet, minden kriptovaluta rendelkezik digitális pénztárcákkal amikben biztonságosan tárolhatod a coinokat, amiket megvettél. Vannak online és offline tárcák is, utóbbiak egy pendrive-ra hasonlítanak.

Ebben érdemes elmélyedned, mielőtt belekezdesz. A Blockchain.info az egyik legrégebbi és legmegbízhatóbb online tárca. BTC mellett Ethereumot is tarthatsz benne, most már további kriptovalutákat is. Minden vásárlásod (vagy valakitől érkező utalás) során kapsz egy egyedi címet amire érkeznie kell az adott kriptovaluta összegnek. A tárcád pontos címe mindig ugyan az, az utalásokhoz viszont egyedi címet generál számodra. Ez is egy fontos biztonsági lépés.

Jó sok további oldal áll rendelkezésre, a Cex.iom a Bitstamp, CoinMama és egyebek. Fontos tudni, hogy szinte mindegyik oldalon van egy napi vásárlási limit, ennek is biztonsági okai vannak. A regisztrációd életkorának előrehaladtával növekedni fog a napi limited. Ha komolyan gondolod, hogy veszel, akkor minél előbb kell regisztrálnod. Itt láthatsz egy 40+ releváns oldalt bemutató listát, a vásárlást segítő videóval együtt.

Az biztos, hogy nagy dolog a Bitcoin, bár tény és való, beleállhat a földbe, kiderülhet, hogy hatalmas lufi az egész. Van aki szerint meg sem állunk egymillió USD-ig, mások szerint már most is többszörösen túl van értékelve. Ha érdekel ez a világ, akkor olvass minél többet, nézz meg más kriptovalutákat is, van bőven élet a BTC-n túl is! Ha tetszett a poszt, kövess a Facebookon!

Illetve ne gondold, hogy muszáj egy egész Bitcoin-t venned, ez csupán pszichológia! Nyugodtan vegyél például 0,01-et vagy akár egy tizedet ha jónak látod. Lehet, hogy annak is nagy értéke lesz a közeli jövőben.

A fenti írás a személyes véleményem, semmiképp sem tekinthető befektetési tanácsadásnak! Mindenkinek saját belátására, felelősségére kell cselekednie.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása