Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Györfi András

A szexrobotok megjöttek, de ez jó?

2017. július 07. 13:46 - Györfi András szerk

shveycarskoe-seks-kafe-zamenit-prostitutok-robotami.jpg

A szemünk előtt zajlik a mesterséges intelligencia és a robotika forradalma, legalábbis ütemesen számol be előrelépésekről a világsajtó szinte hetente. A két terület közül egyelőre főként a robotika rendelkezik egy technológiai szempontból valószínűleg nem túl jelentős, a hétköznapjainkban azonban annál döbbenetesebb részterülettel, ezek a szexrobotok. Igen, olyan robotok, amikkel nemi életet élhetünk.

A már piacon lévő vagy hamarosan kapható eszközök még többnyire igencsak gyerekcipőben járnak, azonban az előrevetített jövő, sőt már egy-egy kész megoldás hátborzongató. A kérdés nem az, hogy lesznek e, vagy akár vannak e már az emberi bőr érintésére emlékeztető "kültakaróval" rendelező robotok valósághű arccal, testtel. Az sem kérdés, hogy mennyire lesz jó élmény ágyba bújni egy ilyen alkotással, valószínűleg egy idő után nagyonis.

Sajnos az is szinte biztos, hogy a beteges emberi vágyak, mint például a pedofília is kaphat megoldásokat egyes cégektől. A kérdés az, hogy hogyan kezeli majd a jelenséget a jog és maga a társadalom. A legkézenfekvőbb felhasználás nyilván szexrobot bordélyházak üzemeltetése lesz, de e mellet felmerül egy fontos probléma.

Ha gyermekmolesztálók, nemi erőszak elkövetők számára szexrobotokat bocsájtunk rendelkezésre terápiás céllal, akkor ez elejét veszi annak, hogy embertársaikon éljék ki vágyaikat? Vagy ez a lehetőség kifejezetten kontraproduktív lesz? 

Orális örömöket kínáló robot, azért van rajta meglepően sok ruha, mert az alkotók nem vették a fáradtságot ahhoz, hogy a testét is elkészítsék, rudak és lemezek láthatóak a kabát alatt.

De nem is kell a büntetendő, extrém vágyakra gondolnunk, sokan sajnos nyitottak a nőkkel szembeni erőszak "enyhébb" formáira is, mint például megütni vagy más módon megalázni egy nőt. Egy robotnak nyilván nincsenek jogai, így azt tehetünk vele, amit csak akarunk.

Feljelenteni nem fog, maximum a szervízben súgnak össze a hátunk mögött ha rendszeresen visszük vissza a babánkat mondván, hogy már megint legurult a lépcsőn szegény vagy beleszaladt az ajtófélfába fejjel, háromszor. A kölcsönös tiszteleten alapuló szex lényege a beleeggyezés.

Márpedig egy gyártó cég célja nem az, hogy etikát, tiszteletet, szexuális kultúrát tanítson a vásárlóinak, hanem a lehető legnagyobb eladásszám. Ha nincs szabályozás, ez biztosan így lesz. De ne legyünk ennyire borúlátóak, özvegyek, szorongó, a társkeresésben sikertelen emberek számára biztosan olyan értéket jelent majd egy robot, ami a társadalomnak is jót tesz, a kiegyensúlyozott egyének sokasága jelent stabil társadalmat.

Megint más kérdés, hogy az intim együttléteken túl egy "kapcsolat" lelki vonatkozása hogyan épülhet fel ember és robot között. Nekem nincs túl jó humorom, de ha valaki belehabarodik a szexrobotjába akkor mit vesz neki melgepetésként? Egy új akkut? Olajcserét? Kutatók szerint súlyosbíthatja a szociális izolációt ha egy robottal osztjuk meg magánéletünket.

 Gigolo Joe az A.I. című Spielberg filmben, a jövő szexrobotja már nem csupán testi örömeket kínál, humorával, empátiájával, legalábbis annak hitelesnek ható mimikálásával a női lelket is megnyeri.

Áttekintve a fejlődés útját, minden a szexbabákkal, a guminőkkel kezdődött. A rossznyelvek szerint az első guminőt a német hadsereg alkalmazta, nem más, mint Hitler kezdeményezésére. Részben azért, mert jól tudta, hogy a kihézett, frusztrált férfi nem túl hasznos, másrészt azért, mert aggasztó méreteket öltött a szifilisz fertőzöttség a francia falvakban dolgozó prostituáltaknak köszönhetően.

A mai guminők persze már jóval szofisztikáltabbak, szilikon bőrt kapnak, a testükben fémváz van aminek hála több különböző pozícióba hajtogathatóak az aktuális igényeknek megfelelően. A modern guminőtől sok apró lépés vezet, vezetett el a szexrobotokig, minimális majd egyre több mozgásra való képesség, hangfelismerés, chatbot integrálás. Az Abyss Creations az egyik piacvezető, 5 000-től 15 000 dollárig terjed a termékek ára. 

fpsyg-05-01488-g001.jpg

Ahogy közeledünk az "emberszerűséghez" hasonlóságban, úgy válik egyre szimpatikusabbá, vonzóbbá egy animált alak vagy robot, egy ponton túl hirtelen zuhanás, ez a "halál völgye", erős visszautasítást vált ki az ijesztő hasonlóság, majd tovább közeledve a valóság hihető visszadásában, újra gyors emelkedés.

De ki akar egy robottal szexelni? Meglepően sokan. A jelen poszt alapjául is szolgáló kutatás szerint a férfiak kétharmada ágyba menne egy robottal, a nők kétharmada nem, bő nyolcvan százaléka az embereknek elképzelhetőnek tartja, hogy egy robot szexuális örömöt adhat.

Folyamatban van az a fejlesztés is, ami kifejezetten egymástól távol élő pároknak szól, a férfi a nő pontos robotmásával szeretkezhet és fordítva. Szex közben beszélni nem szerencsés, de ha mégis fontos mondanivaló akad, azt megteheti a valós személy, a robot máris közli partnerével, hogy siessünk, mert vár a munka vagy fáj a fejem, most ne.

 

Rövid riport egy szexrobotokat gyártó cégről, gyárlátogatással, robot interjúval együtt. 

Bízva a technológiai újdonságok után mindig kullogó, de azokat rendre utolérő jogalkotókban, összességében nem hiszem, hogy igazán komoly problémát jelentene a közeljövő, mindenesetre fel kell kötni a gatyát, legalább miután levettük. 34 évesen én csak azt remélem, hogy mire már nem lesznek sikereim a nőknél (vagy házas leszek) és könnyen hozzáférhető lesz egy szexrobot, nem is fog érdekelni az egész. 

Györfi András

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Girhes Joe 2017.07.08. 17:56:24

Amíg a vibrátor nem számít aggályosnak, addig a szexrobot sem. És nem, nem gondolom bűncselekménynek, ha valaki egy olyan tárggyal élvezkedik, ami hasonló egy emberi gyerekhez. Jobb. ha azzal teszi. Na, most lehet megkövezni.

Györfi András szerk 2017.07.08. 18:06:40

@Girhes Joe: Szerintem az is gáz.

Illetve ahogy a kutatás is felveti amiből született a poszt:

nem tudhatjuk, h ez jót tesz vagy kifejezetten elharapódzik a dolog az illető agyában...

Girhes Joe 2017.07.08. 18:16:18

@Györfi András blog:

Akkor meg kutatni kéne, nem helyből lesöpörni.

De amitől én jobban tartok, hogy elkezdenek visítani a feminista körök, mint mindig, hogy jááááj, nőket aláznak. De milyen nőket? Maximum rájuk hasonlító tárgyakat.

Györfi András szerk 2017.07.08. 18:23:15

@Girhes Joe: Hja, remléljük jó sül ki belőle.

Ja, a feministáknak lehet, hogy nem fog tetszeni.

Számomra beteges az egész, akármit is mintázzon egy robot.
süti beállítások módosítása