Györfi András

A mai vérengzésnek egyszerű oka van

2018. január 16. 13:53 - Györfi András szerk

relax.jpg

Én sem voltam túl boldog, amikor ma ránéztem az árfolyamokra. Bár hiszek abban, hogy ezen a területen az óriási kilengések a "játék" részét képezik, nem kell kétségbe esni, ha csúnya visszaeséseket látunk. A mai viszont valóban egy erős nap, a szó rossz értelmében.

Viszont aggodalomra semmi ok, legalábbis egy Reddit felhasználó szerint pofonegyszerű a mai beszakadások magyarázata. A kriptopiaci befektetések óriási része Kínából származik. Az ázsiai ország kultúrájában pár hét múlva fontos eseményhez érkeznek, jön a Holdújév. 

Náluk ez az év legnagyobb ünnepe. Rengeteget költenek ajándékokra, utazásra, töviről-hegyire kitakarítják otthonaikat, családtagokat látogatnak, esznek, isznak, vígadnak. Ismerős? Igen, számukra ez olyan, mint nekünk a karácsony vagy a szilveszter. Összecsomagolva és kettővel szorozva.

Szóval FIAT-ba vándorol sok millió ember kirpto befektetése, hiszen valamiből finanszírozni kell a rendkívüli költekezéseket. A nagy nap Február 15.-e idén. Az ünnep ráadásul nem egyetlen egy nap hanem 15 egymást követő. Végül egy rövid idézet a vonatkozó Wikipédia cikkből, érdekességképp:

Az ünnepre való készülődés már hetekkel korábban elkezdődik. A legfontosabb – a szokásos előkészületeken, ajándékvásárláson, sütés-főzésen kívül – az, hogy a házat megtisztítsák az elmúlt év ártalmas hatásaitól. A házat kisöprik, s ha van rá mód, kimeszelik, az ajtókat-ablakokat újramázolják.

A kapcsolódó hiedelem szerint a szemetet mindig befelé, a szoba közepére kell söpörni, s onnan óvatosan kivinni, lehetőleg a hátsó ajtón, hogy a szerencsét ne söpörjék ki vele. Ennek a szabálynak a megsértése az egész családra nézve súlyos következményekkel járhat. A háznak újév előestéjén tisztának kell lennie, s ekkor az összes takarítóeszközt el kell rejteni, és újév napján már nem szabad takarítani.

Mivel az újév napja meghatározó az egész évre nézve, nagyon fontos, hogy ilyenkor minden jól alakuljon. Mindenki igyekszik új ruhát viselni, s megszabadulni a régiektől, és még a betegek is kikelnek ágyukból, nehogy egész évben betegek maradjanak. Az emberek az ünnep előtt megpróbálják behajtani adósságaikat, ha ugyanis újév napján valaki az adósuk, akkor úgy vélik, egész évben tartozni fog nekik.

Újév előestéje – amely hasonlít a keresztény szentestére és a szilveszterre is – az ünnepsorozat legfontosabb eleme. A családok összegyűlnek, s együtt ünneplik az óév végét. Hagyományos játékokat – kártyát, madzsongot – játszanak, beszélgetnek, illetve az utóbbi években leggyakrabban televíziót néznek.

Ha tetszett a poszt, kövess a Facebookon!

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brumm.a.tejbe 2018.01.16. 15:42:35

Ezt a logikát követve márciusig kell HODL-ozni?
süti beállítások módosítása