Györfi András

Magyarország a kriptopénz ATM-ek élvonalában

2020. január 20. 23:35 - Györfi András szerk

worldwide-crypto-atm-numbers-cross-6000-mark-more-to-be-installed-1170x725.jpg

Annak ellenére, hogy a mainstream érdeklődésből a 2017-es lufi kidurranása után kikerültek a kriptopénzek, a terület ütemesen fejlődik a maga útján, mit sem törődve azzal, hogy ki mit gondol a bitcoinról, és társairól. Olyan globális brandek, mint a Nike, vagy a Rakuten is nyitnak a terület felé, a fejlődés megmutatkozik a kriptopénz váltásra specializálódó gépek, vagyis az ATM-ek számában is.

A CoinATMRadar összefoglalója szerint toronymagasan az USA vezet a gépek számában, mintegy 4648 készüléknek otthont adva, második Kanada 757-el, harmadik az Egyesült Királyság 307-el. Hazánk az előkelő tizenhatodik helyen áll, már 41 helyszínen vásárolhatunk forintért kriptopénzeket, tipikusan Bitcoint, Ethereumot és Litecoint.

Összehasonlításképp Izraelben mindösszesen hat gép található.

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása