Györfi András

Magyarország a kriptopénz elfogadóhelyek térképén

2019. március 03. 21:55 - Györfi András szerk

Bár a 2017-es nagy felfutás óta a bitcoin és általában a kriptopénzek piaca sokak számára feledésbe merült, a terület fejlődik a maga útján. Az argentin tömegközlekedési vállalatnál már bitcoinnal is fizethetünk az utazásért, Svájc nagy múltú bankjai kezdenek el kriptopénz befektetési lehetőséget nyújtani ügyfeleiknek, a sor hosszan folytatható.

Egyre több az elfogadóhely, hamarosan hétköznapi fizetőeszközzé válnak a kriptopénzek, annak ellenére is, hogy lassan másfél éve tart az úgynevezett medvepiac, az árfolyamok lejtmenete. Nem lesz ez mindig így, vagy még ebben az évben, vagy 2020 során újra lesz egy jelentős felfutás.

A lehető legjobb szakmai tanács, amit bárkinek adhatok az az, hogy most fektessen kriptopénzekbe, amíg ilyen alacsonyak az árak.

Addig is nézzük meg hogy állunk mi az elfogadóhelyek tekintetében! Az egyik legnagyobb név a hazai elfogadóhelyek listáján a 220Volt, nemrég az Alza is csatlakozott, egyre több és több terméket, szolgáltatást vehetünk bitcoin ellenében. A Coinmap lesz segítégünkre a rövidke vizsgálathoz, lássuk! A fizikai elfogadóhelyekről, boltokról lesz szó, ezeknél jóval több webes vállalkozás fogad el itthon is bitcoint.

europa.png

Nyugat-Európa élen jár, de a franciák valamiért lassan zárkóznak fel.

mo_1.png

Magyarország teljes térképe, országosan durván 80 helyen fizethetünk bitcoinnal.

bp.png

Budapesten és vonzáskörzetében nagyjából 30 elfogadóhely van.

koz_europa.png

Régiós összevetésben megelőz minket Ausztria, Csehország, Szlovákiában nagyjából ugyanannyi elfogadóhely van, mint nálunk.

vilag.png

A világ bitcoin- és egyéb kriptopénz elfogadóhelyei.

A hazai elfogadóhelyek teljes listája itt látható, vehetünk már utazást, autóalkatrészt, ügyvédi szolgáltatást és sok egyebet kriptopénzek segítségével. Végezetül szavazzunk, arra vagyok kíváncsi, hogy tervezed-e, hogy kriptopénzt vásárolsz a következő időszakban!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása