Györfi András

Kollektív intelligencia a blokkláncon

2018. január 18. 22:43 - Györfi András blog

Az arbitrázs lehetőségek, amikre mindig is vágytál

cindicator-1200x628-38.jpg

Beszámoltam már néhány blokklánc projektről, volt zene, élelmiszer és gyógyszeripar, kaszinó, kriptovaluta fedezetű hitelezés és így tovább. Egyikben sem láttam azonban akkora potenciált és zsenialitást mint a ma terítékre kerülő munkában.

Sok éve egy ki tudja milyen területen dolgozó cég szlogenje így szólt: "ennyi ember nem tévedhet", most meglátjuk, ez valóban így van e. Valóban érték a sokaság véleménye egy részvényről vagy piaci folyamatokról? Erről majd később, előbb lássuk, mit is ígér a Cindicator.

A rendszer kiindulópontja egy okostelefon applikáció, az egyszerű regisztráció során meghatározzuk az országot, melyben élünk és még néhány paraméterünket. A napi használat során különböző kérdésekre kell válaszolnunk, Forex, ilyen részvény, olyan árfolyam, jelentős társadalmi események, például egy választás hatása a gazdaságra.

Természetesen az egyes kriptovaluták sorsának alakulása is szerepel a megválaszolandó kérdések között. Remélhetőleg a közeljövőben már nagyszámú ember válaszaiból Mesterséges Intelligencia és Machine Learning segítségével határozott válaszok születnek a nagy átlagok alapján, ha hiszünk az információknak, legalábbis figyelembe vesszük, akkor belátásunk szerint akár szerepet is játszhatnak a befektetési döntéseinkben.

Sőt, az eszköz azt a lehetőséget is nyújtja, hogy botok kereskedjenek helyettünk, a kollektíva véleményei alapján. Fő a testvériesség és az igazságosság, ha helyes előrejelzéseket tettünk, nyereséget termelt a véleményünk alapján hozott döntés, pontosabban a mi véleményünk alapján is meghozott döntés, akkor arányosan részesülünk a bevételből.

A szükséges lépések könnyen átláthatóak, töltsük le az applikációt, kezdjünk el válaszolni a felmerülő kérdésekre, végül részesüljünk a bevételekből. Feltéve, hogy azok megjelennek. A platform természetesen saját tokennel is rendelkezik, ebben kapjuk a kifizetéseinket. Jelenleg még csak ötezer token tulajdonos van, bizonyára rohamosan bővülni fog a kör. 

A csapat is impozáns, a websitejuk gyönyörű, az egész elképzelés viszont felvet néhány fontos kérdést. A piacokat mindig az embertömegek véleményei mozgatják, ha kellően sok ember úgy gondolja vagy éppenséggel hiszi, hogy egy részvény árfolyama zuhanni fog, akkor bizony tömegesen kiszállnak.

Az árfolyam zuhan, ha egyszerre nagyszámú részvénnyel történik meg ugyan ez, akkor akár az egész gazdaság is bajba kerülhet, láttunk már nem egy, nem két pánikot. Tulajdonképpen mit ad a Cindicator? Egyszerű leképezése az amúgy is rutinszerűen működő folyamatoknak?

Pozitív hatást gyakorolhat? Hiszen csak úgy termelhet az egyén saját magának bevételt, ha egy-egy részvény, kriptovaluta, bármi egyéb nyereséget produkál. Ha ez így van, akkor pozitív véleményeket kell adnunk az érkező kérdésekre, másképp nem nyerhetünk.

Ennek megfelelően egyfajta önbeteljesítő jóslatként a sok pozitív vélemény az adott árfolyamra jótékony hatást gyakorol? Miért mondanának őszinte, negatív véleményt az emberek valamiről, ha azzal áttételesen eleshetnek a bevételtől? Jó eséllyel a válasz az, hogy a tömegekben meghúzódó egyének egymástól szeparáltan léteznek, ha valamiben nem hisznek, akkor őszintén adnak negatív visszajelzést.

Illetve az egész nyilván ésszel van összerakva, ha azzal járunk jól, hogy kiszállunk valamiből, ez a döntés is bizonyára díjazva van, ha helyesnek bizonyul.

Ezek nehéz kérdések, meglátjuk, hogy mi sül ki ebből. Az viszont biztos, hogy a rendszerben hab a tortán, hogy a kriptovaluta piac vadnyugat jellegéből adódó arbitrázs (két tőzsde árfolyam különbözetének kihasználása) lehetőségekről is értesülhetünk az applikációban. Ha másért nem is, ezért mindenképp megéri letölteni.

Mindenki, aki kriptovalutákkal kereskedik, árgus szemekkel kutatja az arbitrázs lehetőségeket. Nem kell tovább keresni, ez az app beszámol mindenről, amire mindig is kíváncsiak voltunk. Egy szó, mint száz, nekem nagyon tetszik ez a projekt, sok sikert kívánok az alkotóknak, illetve én is biztosan részt veszek!

Ha tetszett a poszt, kövess a Facebookon!

Szólj hozzá!

Küldj rohadó virágokat vagy vegyél műherét a kutyának

2018. január 17. 00:41 - Györfi András blog

cow-face-j0sufok7.jpg

A vállalkozói munkában az a szép, hogy sose tudhatod, hogy mi fog működni és mi nem. Néha egy gondosan megtervezett, komoly tőkével támogatott, profi csapat által menedzselt projekt csúnyán beleáll a földbe. Máskor pedig egy óriási baromság közepesen megvalósítva sikert ér el.

Egyszerűen a jövőt senki sem látja előre, csak találgatni tudunk, hogy mi fog működni és mi nem. Lássunk néhány extrém, szokatlan vállalkozási ötletet, ami bejött, vagy nem jött be, de legalább megpróbálták.

Küldj üzenetet burgonyán!

Bizony, van egy cég ami nem mást kínál, mintsem, hogy burgonyára írott üzenetet küldhetünk valakinek. Még mindig szeretlek, utállak, várlak az ünnep alkalmával, amit csak akarsz, ők ráírják egy krimplira és elpostázzák. Hülyeség? Az. De bejött? Bejött.

newpotato4_large.png

Küldj rohadó virágokat!

Virágot küldeni és virágot kapni jó, kifejezi a szeretetünket, együttérzésünket, szép gesztus. Különösen a nők szeretik. Valaki viszont úgy gondolta, ha már annyi szemétbe kerülő, elrohadó virág van, akkor miért ne lehetne ebből is pénzt csinálni? Bizony, egy "virág" küldőszolgálat ami nem friss, csinos csokrokat küld hanem szinte már erősen rohadó kórókat. Remek ötlet. Bejött? A Facebook oldaluk eléggé halott, úgy tűnik ez az üzlet rohadásra van ítélve.

Vegyél részt egy öleléspartin!

A swinger klubbokról régóta tudunk, ismeretlen emberek találkoznak egy nagy teremben és egymásnak esnek. Azért ennyire nem lehet állatias a dolog, de mégis fura. Viszont ha nem akarunk egy vad orgián részt venni, mégis vágyunk egy kis emberi érintésre, részt vehetünk egy ölelés partin, sokan összejönnek és egymáshoz bújnak. Szeretethiány a köbön, remek ötlet. Állítólag még tanácsokkal is segítenek azt illetően, hogy hogyan kell intim érzelmi kapcsolatot kialakítanunk valakivel. Zseniális! Legalábbis működik.

Vegyél műherét a kutyádnak!

Sok kutyát ivartalanítanak, jó okkal. Betegségeket kerülhet így el, tovább él, nyuogodtabb, nem mászik rá minden nőstényre, mindenkinek jobb így. De vajon nem árt ez az önbizalmának? Ki tudja. Az viszont biztos, hogy egy cég műherét, egy implantátumot kínál kutyatulajdonsoknak. Szerintem ez óriási hülyeség, viszont mint üzlet sikeres.

maxresdefault_3.jpg

Bérelj helyet a Mennyek Országában!

Senki sem szeretne meghalni, az élet tele van csodálatos dolgokkal. Lehetünk szerelmesek, szeretkezhetünk, sikereket érhetünk el, tanulhatunk, utazhatunk, ihatunk sört! Előbb vagy utóbb viszont mindenkinél lepereg az utolsó homokszem is. Nincs mese, biztosra kell mennünk. Mivel mindenki szeretne belépni a Mennyek kapuján, értelemszerűen nagy lehet ott a tolongás. De aggodalomra semmi ok, van egy cég, aki bérelt helyet kínál számunkra. Azt nem tudom, hogy Szent Péter jóváhagyása szükséges e ehhez, de az biztos, hogy én befizetek!

nature_clouds_heaven_019281.jpeg

1 komment

A mai vérengzésnek egyszerű oka van

2018. január 16. 13:53 - Györfi András blog

relax.jpg

Én sem voltam túl boldog, amikor ma ránéztem az árfolyamokra. Bár hiszek abban, hogy ezen a területen az óriási kilengések a "játék" részét képezik, nem kell kétségbe esni, ha csúnya visszaeséseket látunk. A mai viszont valóban egy erős nap, a szó rossz értelmében.

Viszont aggodalomra semmi ok, legalábbis egy Reddit felhasználó szerint pofonegyszerű a mai beszakadások magyarázata. A kriptopiaci befektetések óriási része Kínából származik. Az ázsiai ország kultúrájában pár hét múlva fontos eseményhez érkeznek, jön a Holdújév. 

Náluk ez az év legnagyobb ünnepe. Rengeteget költenek ajándékokra, utazásra, töviről-hegyire kitakarítják otthonaikat, családtagokat látogatnak, esznek, isznak, vígadnak. Ismerős? Igen, számukra ez olyan, mint nekünk a karácsony vagy a szilveszter. Összecsomagolva és kettővel szorozva.

Szóval FIAT-ba vándorol sok millió ember kirpto befektetése, hiszen valamiből finanszírozni kell a rendkívüli költekezéseket. A nagy nap Február 15.-e idén. Az ünnep ráadásul nem egyetlen egy nap hanem 15 egymást követő. Végül egy rövid idézet a vonatkozó Wikipédia cikkből, érdekességképp:

Az ünnepre való készülődés már hetekkel korábban elkezdődik. A legfontosabb – a szokásos előkészületeken, ajándékvásárláson, sütés-főzésen kívül – az, hogy a házat megtisztítsák az elmúlt év ártalmas hatásaitól. A házat kisöprik, s ha van rá mód, kimeszelik, az ajtókat-ablakokat újramázolják.

A kapcsolódó hiedelem szerint a szemetet mindig befelé, a szoba közepére kell söpörni, s onnan óvatosan kivinni, lehetőleg a hátsó ajtón, hogy a szerencsét ne söpörjék ki vele. Ennek a szabálynak a megsértése az egész családra nézve súlyos következményekkel járhat. A háznak újév előestéjén tisztának kell lennie, s ekkor az összes takarítóeszközt el kell rejteni, és újév napján már nem szabad takarítani.

Mivel az újév napja meghatározó az egész évre nézve, nagyon fontos, hogy ilyenkor minden jól alakuljon. Mindenki igyekszik új ruhát viselni, s megszabadulni a régiektől, és még a betegek is kikelnek ágyukból, nehogy egész évben betegek maradjanak. Az emberek az ünnep előtt megpróbálják behajtani adósságaikat, ha ugyanis újév napján valaki az adósuk, akkor úgy vélik, egész évben tartozni fog nekik.

Újév előestéje – amely hasonlít a keresztény szentestére és a szilveszterre is – az ünnepsorozat legfontosabb eleme. A családok összegyűlnek, s együtt ünneplik az óév végét. Hagyományos játékokat – kártyát, madzsongot – játszanak, beszélgetnek, illetve az utóbbi években leggyakrabban televíziót néznek.

Ha tetszett a poszt, kövess a Facebookon!

1 komment

Már sétálással, futással is kereshetünk pénzt

2018. január 16. 10:30 - Györfi András blog

bigstock-runner-man-feet-running-on-roa-82929971.jpg

Tovább folyik a kripto őrület, nincs is annyi időm a blogolásra, mint ahány új projektről szívem szerint beszámolnék. A ma terítékre kerülő coin kilóg a sorból, sőt, új dimenziót teremt a területen belül. Az ötlet üzletileg kissé bizarr, de meglátjuk, hogy mi lesz belőle.

A SweatCoin (magyarul talán "izzadtságérme") azt ígéri, hogy a lépteiddel, sétálással, futással kereshetsz pénzt vagyis némi SweatCoin-t. A telefon vagy az okosóra gyorsulásmérője az eszköz alapja, egész egyszerűen figyeli, hogy hány lépést tettél meg az adott napon, arányosan jutalmaz a saját coinjaival a rendszer.

Az összehordott, pontosabban összesétált és összefutott coinok egyből fel is használhatóak, jóga órákat, különféle edzéseket, sőt, akár iPhone-t is vehetünk belőlük. Illetve jótékony szervezeteknek is adományozhatjuk. Az alkotók (önkényes) meghatározása szerint jelenleg 95 dollár centet ér egy coin.

Na most ez az egész felvet pár fontos kérdést. Ez valóban egy kriptovaluta? Erre utaló jelek nincsenek az oldalukon, nem tudom, hogy lehet e ezt egyáltalán bányászni. Mi határozza meg az értékét? Erre könnyebb válaszolni, ahogy a kriptovaluták esetében mindig, itt is a kereslet-kínálat fogja belőni az aktuális értékét.

Feltéve, hogy tőzsdékre kerül valaha. Sokkal fontosabb kérdés, hogy miért jelentene értéket bárkinek is az, hogy valaki más sétál, netán fut. Persze ha az embertársaim jó egészségnek örvendenek, az nekem is jó, hiszen az állam egészségügyi kiadásai csökkennek, több jut rám, ha esetleg én megbetegednék.

De ezen túlmenően számomra abszurd az egész elképzelés. Nem vagyok biztos abban, hogy jót tesz a világnak az, ha hasraütés szerűen szinte bármire rámondhatjuk, hogy mostantól ez vagy az bizony egy újabb pénznem, tessék elfogadni. Persze a kriptovalutákkal pontosan ez történik, de azok mögött azért van egy jól átgondolt technológia.

1 komment

Ezért fektess sóba!

2018. január 16. 00:41 - Györfi András blog

Tartsd a kriptovalutád és juss pénzhez egyszerre

sea-salt-on-spoon_1600.jpg

Folytatódik a remek blokklánc projekteket bemutató sorozatom, a mai poszt egy különleges ötletről szól. A SALT nem más, mint egy hitelezési rendszer. A koncepció zseniális. Ugye mi új vagy régi kripto mániások szeretjük tartani a kripto befektetéseinket, hiszen ki tudja melyik lesz az, amelyik a következő 10,000%-os növekedsét produkálja.

Tényleg, melyik lesz az? Az már sajnos szinte biztos, hogy nem a TRX. De akkor mégis melyik? A Ripple? Sokak szerint meg vannak számlálva a napjai. Talán az Ethereum? Ez már jobban hangzik. Esetleg a Litecoin? Nagyon remélem, hogy igen.

Lényeg, a lényeg, több mint 1,300 coin várja a befektetőket, legalábbis a tavalyi évben ez volt az irányszám, ma már könnyen lehet, hogy kétezernél is több coin és token keresi a maga útját a nagyvilágban. Szóval nem könnyű kiválasztani a nyerő lovat, éppen ezért aki hisz a területben az (ész nélkül) önti bele a nehezen megkeresett pénzét.

Igen ám, de ha szinte minden pénzünk kirptovalutákban áll, akkor mégis miből élünk meg a hétköznapokban? Miből megyünk nyaralni, bulizni, miből veszünk új cipőt a gyereknek? Persze, hogy erre való a SALT! Zseniális az alapötlet. Egy hitelezési rendszer amiben a fedezet, ha úgy tetszik letét, akár zálog nem más, mint kriptovaluta.

A hitel pedig FIAT-ban kerül folyósításra. Ha elmaradunk a törlesztőrészletekkel, akkor bizony levonásra kerül a bitcoinunkból, éterünkből vagy bármilyen más coinunkból. A platform természetesen saját tokennel is rendelkezik, ez a SALT. Remek alapötlet, komoly csapat, mindenképp érdemes megnézni!

Ha tetszett a poszt, kövess a Facebookon!

1 komment

Miért van egyre több társkereső oldal?

2018. január 15. 21:59 - Györfi András blog

Szólógámia és MGTOW

23-single-ladies-feature_w750_h560_2x.jpg

Ahogy a legtöbb közhely, az is megállja a helyét, hogy mindenki vágyik egy társra. A praktikus motivációk minden jóérzésű ember fejében másodlagosak, egyszerűen "belülről" jön az indíttatás, hogy ne egyedül, hanem egy kapcsolatban éljük az életünket. Szeretni és szeretve lenni jó, valami manapság mégsem stimmel.

Jól szemlélteti a helyzetet, hogy már szinte egy gombostűt sem ejthetünk el az interneteken a nélkül, hogy ne egy társkreső oldalt találjunk el. Az oldalakról majd később, előbb lássuk a mai világ szokatlan vagy egyenesen döbbenetes jelenségeit és a feltételezett okokat.

Szólógámia - Saját magukkal házasodó nők

Bizony, nem tévedés, egyre nagyobb divat a világban az, hogy saját magukkal házasodnak össze nők. A logikát én sem értem, gondolom a lényeg az, hogy ha már nem találsz magadnak (vagy nem akarsz találni magadnak) egy férfit, akkor nosza, rajta vedd el saját magad. Nem amerikai hülyeség, Európában is terjed.

Bizony, szertartás is van, a nők ráhúznak egy gyűrűt egyik kezükkel a másikra, megköttetik a frigy. A rossz hírem az, hogy veszekedésektől ez a kapcsolat sem lesz mentes...

MGTOW - Men Going There Own Way

Férfiak, akiknek nem kell kapcsolat, nem akarnak egy nőt az életükben. Élik a maguk világát, dolgoznak a céljaikért, nincs szükségük sem egy kapcsolatra, sem a házasságra. Ha egy nőre vágynak, akkor a rengeteg szórakozóhely egyikén vagy adott esetben egy örömlány karjaiban meglelik a megoldást. Egyre népszerűbb a "mozgalom", tengernyi vonatkozó videó van a YouTube-on

Gyilkosságra buzdító feministák

Nemrég írtam arról, hogy mivé vált mára a feminizmus, nem tévedés, léteznek ma már olyan extrém nézeteket valló feministák is, akik szerint férfiakra semmi szükség, a legjobb lenne megölni mindet. Itt látható az egyik gyilkosságra buzdító videó. Szerintük tovább kell vinnünk az emberi fajt, de már férfiak nélkül. Ne kérdezd hogyan.

Hetven nem létezik

Bizony, a mai világban egyre többen gondolják úgy, hogy hetven különböző nem létezik, a Facebook is felkínálja már a lehetőséget Angilában, hogy mi magunk, egy szövegmező kitöltésével határozzuk meg, hogy mi a pontos nemünk.

Az elképzelés szerint létezik például "cendgender", ennek lényege, hogy egyik, majd az azzal ellentétes a neme valakinek, időről-időre váltakozva. De lehet valaki "exgender" is, ebben az esetben megtagadja, hogy őt elhelyezzék a nemiség spektrumán. 

Mi folyik itt Gyöngyösön?!

Jól látszik, nem kevés őrülettel terhelt a mai világ, nem csoda, hogy egyre több a magányos lélek. A szociológusok a fentieknél racionálisabb okokat emlegetnek, a házasság jelentette kötöttségeket egyre kevesebb férfi akarja vállalni, illetve egy válás során a férfiak rendre rosszul járnak anyagilag és sok egyéb szempontból is, a törvények általában a nőknek kedveznek.

A nők mindeközben egyre magsabban iskolázottak és egyre kevésbé érzik úgy, hogy csak egy férfi mellett biztosíthatják a jövőjüket. Sőt, sok nő szerint egy házasság, egy férfi egyenesen teher lenne az életükben. Lelkük rajta, szerintem nagyon meg fogják bánni akkor, amikor már késő gyereket vállalni.

Nem csoda ezek után, hogy a társkereső ipar virágzik, hiába gondolják sokan, hogy egy kapcsolatra semmi szükség, a legtöbb ember nem tud nemet mondani a természetes lelki igényeinek. A nagy társkereső oldalak (Randivonal, Parom.hu, Love.hu) uralják az itthoni piac jelentős részét, ráadásul számos nagy külföldi oldal is jelen van Magyarországon (Elittárs, Badoo), így nem csoda, hogy egyre többen próbálkoznak szűkebb köröknek szóló oldalakkal.

Ilyen az egyedülálló szülőknek szóló nemzetközi oldal is, ami nemrég érkezett meg hozzánk, ez a piac nagyobb, mint hinnénk. De van oldal kifejezeten azoknak is, akik egyenruhásokkal szeretnének megismerkedni. Lényeg a lényeg, a társkereső ipar dübörög, egyre több a szingli, viszont a természet jó mélyen kódolta belénk, hogy társas lények vagyunk, hiába bolondult meg a világ, a lelkünk mélyén mégis a legtöbben szeretnénk valakivel együtt élni.

Ha tetszett a poszt, kövess a Facebookon!

Szólj hozzá!

Ugyanaz tarthatja életben a kriptopiacot, mint ami megölheti

2018. január 14. 23:25 - Györfi András blog

own_belief_hands-949x534.jpg

Hosszú hónapok óta azon vitatkozik a fél világ, hogy van e jövője a bitcoinnak, általában a kriptovalutáknak. Mikor megy nullára az ára? Mikor éri el az egymillió dollárt az árfolyama? Mikor durran a lufi? A bitcoin a lufi vagy a tű? Ez utóbbi egy magyar cég valóban elmés szlogenje.

Van azonban egy nagyon fontos eleme az egész jelenségnek amiről viszonylag kevés szó esik. Ez nem más, mint az embertömegek hite. Rendre alulértékelt tényező. Persze, azért tesznek sokan pénzt egy adott coinba, amikor elkezd emelkedni, mert hisznek abban, hogy még tovább megy felfelé az ára.

Azért szállnak ki egy coiból, mert már nem hisznek abban, hogy fel fog menni az ára. Ez a mindennapi kereskedelem vagy a hosszútávú befektetések logikája. De a hit az egész technológia sorsát meghatározza. Nincs olyan nagy jelentősége az egész blokklánc technológiának, mint hisszük. Zseniális az alapötlet, a megvalósításnak lehetnek problémái, de tök jó az egész, fogadjuk el.

Viszont csak és kizárólag a hit mozgatja az egész terület hosszútávú életét. Ahogy az aranydarabkáknak is a hit adta az értékét, ugyan úgy a papírpénzeknek is a hit, a közös megegyezés az esszenciája. Hiszünk abban, hogy a közösség, aminek mi is tagjai vagyunk, holnap és az után is el fogják fogadni az adott valamit mint pénz, hiszen ebben állapodtunk meg.

Hiszünk egymásban, az egyességben, amit mindannyian aláírtunk egy nemlétező papírdarabon. Tök mindegy, hogy milyen tranzakciós időkkel tud működni a Litecoin és milyen okosszerződéseket tudunk kötni az Ethereum rendszerében. Egymásban és egymásnak hiszünk, a technológia másodlagos.

Pontosan ez az, ami meg is ölheti az egészet, ha tömegesen megkérdőjelezzünk az egymásnak tett ígéretünket, nem hisszük már el, hogy ez a valami a mi közös pénzünk, akkor vége a dalnak. Viszont ha a hit túléli adott esetben a lufi kidurranását is kellően sok ember fejében, akkor a terület életben marad. 

Szólj hozzá!

Mit jelent az, hogy liberális?

2018. január 14. 18:35 - Györfi András blog

psychgearheads.jpg

Amióta világ a világ, az egyes ideákat úgy használják az emberek, mint kóbor kutya a kidobott bútort, kitépkedi ami számára kényelmes majd beviszi a biztonságot jelentő vackába. Ezzel nem is lenne semmi baj, nem várhatjuk el mindenkitől, hogy akár nagy összetettségű gondolatrendszereket rutinosan és jól kezeljen. Az viszont már nem szerencsés, amikor egyenesen meggyalázunk egy szép és fontos gondolatot mert nekünk éppen úgy hasznos, vagy egész egyszerűen azért, mert teljesen hülyék vagyunk.

Igen, én magam is liberális vagyok, de a világban kiabáló tengernyi elvtársammal szemben én nem vesztettem el a józan eszemet és nem árulom ki azt, amiben hiszek némi pénzért. Szólás, vallás, gazdasági szabadság, nemek közötti egyenlőség, a hit, miszerint minden ember úgy élhet és azt tehet, ahogy, ami számára jó, egészen addig, amíg azzal másoknak nem veszélyezteti a testi, lelki, egzisztenciális egészségét.

Nemzetek közötti együttműködés, más kultúrák elfogadása és elismerése. Megtagadása annak, hogy az állam bármilyen vallási kérdésbe beleszólhasson, állam és egyház szétválasztása. Jól látszik, hogy a liberalizmus központi gondolataival minden jóérzésű, épelméjű ember egyetérthet, ahogyan ma használjuk, az viszont valami egészen más. A politikai korrektség agyrémével karöltve, liberálisnak hazudott torz gondolatok sora mérgezi a mai világot. 

Bárkit beengedni egy adott országba

Nem, ha szinte bárkit, bármiféle kontroll nélkül beengedsz az országodba, hogy ott éljen, családot alapítson és a maga kultúráját meghonosítsa, akkor nem liberális vagy. Ebben az esetben egész egyszerűen teljesen hülye vagy és megérdemled a beláthatatlan következményeket.

Eltitkolni egy bűnelkövető származását

Nem, ha eltitkolod a médiában, hogy milyen származású, bőrszínű, vallású egy bűnelkövető, akkor nem liberális vagy hanem egész egyszerűen zsarnokként gyakorolsz cenzúrát amivel arcul köpöd az egyik legfontosabb liberális gondolatot, a sajtószabadságot.

A cenzúra általában

A liberális gondolkodásmódnak az egyik legfontosabb sarokköve az, hogy még akkor is megvédem a másik jogát ahhoz, hogy elmondja a véleményét, ha nem értek vele egyet. Ezzel szemben a mai világban a liberálisnak hazudott körök durva cenzúrát gyakorolnak a médiában, mindent úgy tálalnak vagy kozmetikáznak, ahogy az az ő szájízüknek megfelel. Persze ez nem csak az álliberálisok bűne, ezt szinte minden újságíró elköveti.

Nácit kiáltani ha valaki kimond egy tényt

Ha egy roma, szír, afgán vagy bármilyen más etnikumhoz tartozó ember kapcsán tényszerűen kimondjuk a viselt dolgait, például azt, hogy nemi erőszakot követett el, azzal csupán közöltünk egy tényt, ha az valóban kellően megalapozott, nyugodtan tegyük meg. Fasisztának bélyegezni azt, aki tényszerűen bűnözőnek nevez valakit egyszerűen ostobaság.

Előnyt adni valakinek pusztán a származása miatt

Nem, ha előnyben részesítesz valakit a származása miatt egy iskolai, munkahelyi vagy bármilyen más környezetben akkor nem liberális vagy hanem kirekesztő, sőt, akár egyenesen rasszista is. Ha fehér emberként előszeretettel veszel fel például fekete bőrű embereket a cégedhez, hogy megfelelj a társadalmi elvárásoknak, akkor más rasszokat hátrányosan különböztetsz meg, tehát rasszistaként viselkedsz, távolról sem lehetsz liberális.

Körülugrálni valakit a bőrszíne miatt

Nem, ha ujjongva tapsolsz egy kisebbség tagjának pusztán azért, mert elénekelt egy dalt vagy írt egy könyvet, netán politikai pályára lépett, nem vagy liberális, sőt, előnyben részesítesz valakit a bőrszíne alapján. Ennek megfelelően rasszizmusba hajlik a gondolkodásod, tehát nem vagy liberális. Természetesen ha az illető teljesítménye a származásától függetlenül minőségi, teljesen jogos az ünneplés, de ha gyenge a munkája, akkor ugyan úgy méltatlan a figyelemre, mint bármely más etnikum, rassz, vallás képviselője.

Előtérbe helyezni a nők jogait

A minap írtam arról, hogy mivé vált mára feminizmus. Nem, nem vagy liberális ha ész nélkül harsogsz mikroagressziót és kirekesztést a nők kárára a legkisebb vélt vagy valós inzultus láttán. Nem vagy liberális akkor sem, ha előnyt adsz valakinek pusztán azért, mert nőnemű. Ebben az esetben szexista vagy, még véletlenül sem lehetsz liberális. Az egyenlő jogok fontosak, bármelyik nem jogait előtérbe helyezni viszont nem része a liberális gondolkodásnak.

Ész nélküli gazdasági szabadság

Nem, a liberalizmus nem jelenti azt, hogy a gazdaságban bármit meg lehetne tenni, igenis vannak nemzeti érdekek, vannak hosszútávú szempontok amiket mérlegelni kell. Nem liberális gazdaságpolitika az, ha egy ország kincseit agyatlanul kiáruljuk annak, aki a legtöbb pénz ígéri, az nettó hazaárulás és öngyilkosság.

Láthattuk, hogy a mára kialakult hazug liberalizmus köszönőviszonyban sincs a valódi liberalizmussal. Ahogy a tisztességes életvitelű hazai romák szomorúan nézik azt a minősíthetetlen viselkedést, amit sok más roma produkál, úgy a valódi liberálisoknak is roppant kellemetlen az a torzszülött, amivel ma nézünk szembe. Óriási különbség van a valódi liberalizmus és a ma liberálisnak, politikailag korrektnek hazudott világ között.

Éppen azzá válik a mai nyugati világ, ami ellen állítólag fel akarna szólalni. Cenzúra, kirekesztés, rasszizmus, szexizmus, indulat, ellenségképgyártás. Érdemes elmélyedni abban, hogy mi volt valaha a liberalizmus. Ha tetszett a poszt, kövess a Facebookon!

Szólj hozzá!

A feminizmus mára a társadalom rákjává lett

2018. január 13. 01:58 - Györfi András blog

o-feminism-in-2014-facebook.jpg

Az elmúlt egy évben úton, útfélen találkoztam olyan véleményekkel, amik hallatán elkerekedett a szemem. Nők és férfiak között nincs semmi különbség, megalázó a nőkkel szemben, hogy egy konferencián a nyakukba akasztva kell hordaniuk a névtáblát, hisz a férfiak így a mellkasukat bámulhatják, és így tovább. Amerikában egyes nők már egyenesen arról beszélnek a YouTube-on, hogy minden férfit meg kellene ölni, ha látsz egy fiú kisbabát, cselekedj. Igen, benne lesz a videó.

Mindez nem más, mint a nagybetűs feminizmus nevében történik, mérges nők és a kegyeiket kereső béna férfiak egyre dühösebben harsognak elképesztő gondolatokat. A dolog több szempontból is szomorú, engem leginkább a kommunizmusra emlékeztet. Egy szép, jogos gondolat amiből elképesztő rémálom lett. De ne kapkodjunk, lássuk szépen, sorjában, hogy mi volt a valódi feminizmus és miféle szörnyeteg lett belőle az új évezred elejére.

Az első hullám, 1830-1900

Ez az, amivel minden jóérzésű, épelméjű ember mélyen egyetért. Ekkor kezdték el kivívni maguknak a nők a szavazati jogot és még néhány olyan jogi, gazdasági lehetőséget, ami a férfiak számára természetes volt, a szebbik nem életében viszont elképzelhetetlen.

Igen, egy nőnek is legyen joga beleszólni a közügyeink alakulásába, mondhassák el a véleményüket egy szavazat formájában, akár nagyobb súlyú eszközökön keresztül is. Írhassanak alá egy szerződést, lehessen bármilyen tulajdonuk, vállalkozhassanak, kereskedjenek, valósítsák meg önmagukat. Tökéletesen egyetértek én is.

A második hullám, 1960-1980

Mint szinte mindenben, a feminizmusban is kényszerű szünetet jelentett a világégés, az önmagát éppen újjáépítő Amerikában viszont amint lehetett, újra szárnyra kapott. Ebben a hullámban a munkahelyi egyenjogúság, egyenlő bérezés és egyéb, szintén fontos kérdésben értek el igazságot a nők. Szintén mélyen egyetértek, ha azonos iskolázottság és teljesítmény mellett egy nő kevesebb pénzt kap, az nem szép dolog, legyünk igazságosak. Így is lett, ez így helyes.

Erről az időszakról azt is fontos tudni, hogy elkezdett a liberalizmussal összemosódni a feminizmus eszméje, gyakran tüntettek feministák együtt a vietnami háború ellenzőivel illetve különböző kisebbségek jogaiért harcolókkal az USA-ban. Ezzel önmagában még nincs semmi baj, a harmadik hullámban viszont látni fogjuk, hogy az agyrém összefügg a hiperliberalizmus hülyeségeivel. Nem, nem vagyok konzervatív, sem náci, egyszerűen valódi liberális. De erről majd egy másik posztban.

A harmadik hullám, 1990-

No, el is érkeztünk a lázálomhoz. A mai feministák elmondása szerint az első két hullám munkásságának kiszélesítése, továbbvitele a cél, még ezzel sem lenne probléma. Viszont mivel a bérek egyenlősége és sok egyéb lehetőség már adott, a nők jogait már legfeljebb a férfiak jogainak csorbításával lehetne tovább bővíteni, így nincs mit tenni, el kell indulni az abszurd, értelmetlen, logikátlan tartományba.

Persze a nőkkel szembeni erőszakkal, akár munkahelyi zaklatással szembeszállni szintén fontos gondolat, ez is olyasmi, amivel minden jóérzésű férfi egyetért. Ez viszont csak pici szelete a modern feminizmusnak. Amit ma látunk az egy torz, gonosz, öncélú, ostoba, kusza gondolatrendszer. 

A férfiak állatok akik csak rosszat akarnak a nőknek. A férfiak és a társadalom babagyártó biogépekként kezeli a nőket. A nők tárgyak a férfiak szemében akiket kényük, kedvük használhatnak. A férfiak tűzrevaló, mihaszna lények akikkel csak baj van. Amit egy férfi meg tud csinálni, azt egy nő is, sőt, egy nő jobban. 

Ilyen és ezekhez hasonló hülyeségek egész tárházát jelenti ma a feminizmus, egybehangzó vélekedése a mai feministáknak, hogy egy férfi olyan a nő számára, mint halnak a bicikli, teljességgel felesleges. Persze sok fokozat, árnyalat van a hülyeségben, de egyre gyakoribb, hogy olyan vadhajtásokat is látunk, mint amit az alábbi videóban ad elő egy fiatal nő:

Meg kell ölnünk az összes férfit. Elegem van abból, hogy babagyár vagyok ami csak még több férfit hoz létre. Ölj meg minden férfit, ha látsz egyet az utcán, öld meg. Öld meg a fiú babákat. Tovább kell vinnünk a fajt, de csak nőkkel.

Nos, én biológiát tanultam, hacsak nem hazudtak egy óriásit a tanáraim, akkor az ember nem osztódással szaporodik, még egy darabig szükség lesz azokra a fránya férfiakra ahhoz, hogy továbbra is fennmaradjon az emberi faj. Szóval így állunk, elképesztő az egész. Logikai bakik tömkelege, náci kiáltás, nemi erőszak fröcsögés a legapróbb vélt vagy valós inzultus hatására.

Külön ékköve a mai feminizmusnak az, hogy a turbóliberalizmussal karöltve az iszlám védelmére kelnek, nettó fasizmus szerintük, ha valaki szót mer emelni az iszlámmal szemben. Igen, az iszlámmal szemben. Azzal a vallással szemben, ami annak a kultúráknak az alapja, melyben tetőtől talpig rongyba csavarva kell mocorogni a nőknek.

Amiben szó szerint halálra kövezik a hűtlen nőket, nem mellesleg a homoszexuálisokat is erőszakkal üldözik. Amiben egy férfinak több felesége is lehet. Amiben akár tevéért, kecskéért adhatnak, vehetnek nőket a férfiak. De az iszlám mellett is ki kell állnod, ha feminista vagy.

Illetve pár rövid gondolat az egyenlőségről. Igen, egyenlő a két nem. De bizonyos dolgokra a nők alkalmatlanok, ahogy megint más dolgokra a férfiak alkalmatlanok. A férfi test arányaiban is nagyobb izomtömeggel rendelkezik, ellenállóbb, kitartóbb. Nem, nem pszichés értelemben kitartóbb, fizikai értelemben. A férfi test jobban és tovább bírja a fizikai terhelést.

Igen, vannak zseniális női sportolók. De az extrém példáktól most tekintsünk el. A férfi és a női agy között is vannak alapvető különbségek. A feministák szerint azért nincs több női tudós, mert a férfiak ezt nem engedik. A kutatások szerint viszont azokban az országokban, ahol egy nőnek bármilyen tanulmányra van lehetősége, a nők nem élnek tömegesen a lehetőségeikkel. 

Egyszerűen nem érdekli őket. Persze, vannak zseniális női tudósok, ahogy régen is voltak, ma is vannak. Ez így van jól. De a nagy átlagban mások vagyunk. Illetve nem, nem a férfiak kényszerítik a nőkre a házimunkát. A nők ösztönösen, maguktól döntenek úgy, hogy rendet tesznek, rendet tartanak egy háztartásban.

Ha nincs semmi különbség nő és férfi között, miért él sok feminista egy férfi mellett, ha ugyan olyanok vagyunk, nem teljesen mindegy?

A minap láttam a 3 éves unokahúgomat és az 5 éves unokaöcsémet a répapucolóval játszani. A kisfiú kettőt húzott az eszközzel majd szaladt tovább mással játszani. A kislány viszont leült és a maga gyermeki ügyetlenségével hosszú perceken át pucolta a répát. Mert ez a programja. Ettől még lehet belőle akár atomfizikus is, de a természet adta szoftverrel szembe menni nem lehet.

A nők és a férfiak génjeikben is különböznek. Nem, nincs a mosogatásért felelős gén. Egyszerűen más a két nem, a gének szintjén is.

A nőknek fontos, hogy milyen színű legyen a szoba fala. Hosszasan, örömmel válogatnak a színek között. A férfi reakciója az, hogy legyen fehér és minél előbb. Mások vagyunk. Mássá tett minket az evolúció, a természet rendje. Az egyensúly kedvéért hozzá kell tennem, hogy a férfiak érzelmi világa tendenciózusan sivárabb, a férfiak esztétikai érzéke rendre gyengébb, a férfiak suták, buták, ügyetlenek millió és egy dologban.

Helyes és jó az, hogy egy nő bármilyen foglalkozást választhat. Óriási hiba lenne zseniális nőket elveszíteni ostoba, archaikus szabályok miatt. De fogjuk már fel, hogy a két nem gyökeresen más.

Manspreading: egy férfi szétvetett lábakkal, ülő helyzetben. A modern feminizmus tipikus ostobasága. A szétvetett lábakkal ülő férfi a testtartásával fejezi ki felsőbbrendűségét és azt, hogy számára minden nő szexuális tárgy. Nem, az Isten szerelmére, azért ülünk úgy, ahogy, mert a lábunk között van valami amit nem jó érzés összenyomni.

Nevetséges. De itt még nincs vége, számos ehhez hasonló fogalom van a modern feministák szótárában. Ráadásul számomra döbbenetes módon sok férfi önként megy bele a hülyeségbe és magától értetődőnek veszi, hogy ezeket az abszurd szabályokat követnie kell.

Mansplaining: egy férfi általi megmagyarázása valaminek. Egy férfi így fejezi ki a feministák szerint, hogy ő a mindenség ura aki bármit meg tud magyarázni és el tud mondani az alsóbbrendű nőknek. Nem, nem ezért beszélünk hanem azért, mert ha értünk valamihez, akkor szeretjük kifejteni, hogy ez meg az hogyan is működik. Tessék vitatkozni észérvekkel, bármiről legyen is szó.

Szóval nagy a baj, itthon még csak a szele csapott meg minket az elmeháborodottaknak. A jelenség ráadásul ördögi kört eredményez. Egyre több az egyedülálló anyuka mivel egyre kevesebb férfi képes elviselni a ma kialakuló társadalmi rendet. Az egyedülálló anyák a saját képükre formálják a lányokat, fiúkat egyaránt, így gyönyörűen kitermelünk egy még zakkantabb új generációt.

Arról nem is beszélve, hogy a feminizmus számára csak a 20 és 40 közötti nők érdekesek, velük tudnak operálni, pályázati pénzeket leszívni, harsogni, hisztériázni. Az idősen egyedül maradt, kilátástalan helyzetű nőket telibeszarják. A szellemi fogyatékosok kedvéért még egyszer: a feminizmus fontos, helyes gondolat volt, nem a nők egyenjogúságát kérdőjelezem meg. 

De aggodalomra semmi ok, egyre több nő fordul el a mai feminizmustól, sorra látják át, hogy nonszensz az egész és nem vezet semmi jóra. Ha tetszett a poszt, kövess a Facebookon!

Szólj hozzá!

Kaszinó a blokkláncon?

2018. január 12. 23:05 - Györfi András blog

nbcu-61104273-full-image_gallerybackground-en-us-1483993174431_ri_sx940.jpg

Folytatódik az izgalmas blokklánc use-case sorozatom, a mai posztban szintén egy Ethereum alapú tokenről lesz szó. Ugyan ez nem olyan nemes cél, mint az Ambrosus vagy a Musicoin, üzletileg annál érdekesebb lehet a közeljövőben. A Funfair (FUN) token remek ötlet, minőséggel megvalósítva.

A Funfair platform először is saját játékokat ígér, Blackjack, ilyen rulett, olyan játék, a szokásos online kaszinó megoldások. Ez kézenfekvő felhasználása a tokennek, bár ne felejtsük el, egy online kaszinót megvalósítani bizonyára nem kis fejlesztési munka. 

De itt még nincs vége, a rendszert az alkotók reménye szerint más online kaszinók is használni fogják, a tranzakciók sebességének és a blokklánc nyújtotta egyéb előnyöknek köszönhetően. Tizenegymilliárd FUN token áll rendelkezésre, a market cap itt is elképesztően nagy, ez gátja lehet a növekedésnek.

Ahogy a Ripple vagy a TRON esetében is nem kevés vitát és ellentmondást vált ki az esztelen darabszám, úgy a FUN is szembenézhet ezzel a problémával a jövőben. Persze mint mindig, most is olyan eszközt ajánlok, amiből ha nem is sokat, de én magam is vettem.

Jelenleg 14 dollárcent egy token, a Binance-en hozzá lehet jutni, e mellett jelen van a Bittrexen és másutt is. Deflációs eszköz ez is, bár ahogy a legtöbb blokklánc projekt esetében, itt sem voltak képesek az alkotók tisztességesen elmagyarázni, hogy ez pontosan hogyan működik.

Az alapító nem mellesleg komoly figura, Jez San a Kraken egyik befektetője, állítólag tizenévesen már 3D technológiákat tervezett, a Google Deepmind is a befektetési portfóliójának része. Állítólag. A kriptovaluta területen belül a BitPay is olyasmi, ami az ő segítségével indult útjára. 

Azt is szeretem ebben a munkában, hogy a team lapon minden egyes embert láthatok. Bár tény, a TRON-ban is ez tetszett az alapötleten túl. De reméljük itt nem lesz akkora bukta, mint a TRX esetében, bár nagyra nőhet ez is, az is. Remek alapötlet a FUN token, komoly megvalósítás és ígéretes csapat.

Ha tetszett, kövess a Facebookon további blokklánc projekt ajánlásokért!

Szólj hozzá!