Györfi András

12 é(r)v rabszabadság

2018. április 11. 23:54 - Györfi András szerk

swan-3252871_960_720.jpg

Nem tartozom azok közé, akik az immár negyedik Orbán kormány és a sátán birodalma közé egyenlőség jelet dobnak. Ez a rendszer nem egy, nem két komoly értéket képviselő, jelentős változást hozott Magyarország életébe, számtalan súlyos problémával karöltve. Azokkal viszont messzemenőkig egyetértek, akik változást szerettek volna múlt vasárnap, számos okból.

1. 12 (tizenkét) év

Háromszor négy még mindig tizenkettő, gondoljunk csak bele, Európában élünk és tizenkét évig láthatjuk, érezhetjük, szenvedhetjük vagy éppen élvezhetjük ugyan azt a vezetést, attól függően, hogy milyen a világnézetünk, társadalmi helyzetünk vagy egyéb paraméterünk. 

Nem abszurd túlzás a modern világban és Európában több mint egy évtizeden át ugyan azt a politikai garnitúrát hatalmon tudni?

2. Minden szentnek a keze

A szakmák tengerében van egy speciális terület, sokan vitatják, hogy megérdemli e a tudomány nagybecsű státuszát. Szerintem igen, ugyanis azok, akik magas szinten művelik, zseniálisan rá tudnak érezni egy-egy ember belső világára, sőt mi több, általános emberi karakterjegyeket és belső folyamatokat is praktikusan felismernek.

A pszichológia komoly dolog, jól tudjuk, hogy még egy komoly tudatosságú, két lábbal a földön járó, "csupaszív" ember fejébe is be-be szállhat két örök démon, a pénz és a hatalom. EZ VESZÉLYES!

Persze, ezen már rég túl vagyunk az elmútnyócévben, de mindig van hova-tovább lépkedni a fejbeszállással.

3. Állítsál már magadon

Az üzleti életben régi szokás, hogy még a legnagyobb ágyú is kéri a közeli munkatársakat, hogy mondják már meg neki, ha netán abszurd hülyeség találna kifolyni a fején lévő egyik nyíláson. Hogy miért? Mert jól tudja, ő is csak ember, minden tehetsége, tapasztalata, tudása ellenére a kegyetlenül bonyolult világmindenségben nem mindig biztos, hogy az a tuti, amit ő gondol.

Ha olyan apró ellenállással suhanunk át a munkanapokon, amilyennel egy fagyott tó felszínére párhuzamosan dobott kavics találkozik, nem biztos, hogy mindig minden szipi-szuper eredménnyel zárul.

4. Országimázs

Tény és való, a nyugati világnak nem kevés komoly hibája van, az is biztos, hogy nem engedhetjük, hogy kényük-kedvük szerint rángassanak minket, ahogy azt az aprócska országokkal tenni szokták. De azért jó lenne megtartani egy normál viszonyt, persze tudom, például Amerika még mindig a barátunk, de mégiscsak na, aki mindenkit elmar maga mellől, az hamar egyedül találja magát.

5. Szabad országban szabadon, amit szabad

Nem gondolom, hogy hamarosan gondolatrendőrség figyelné a magyar polgárok esetleges gondolatbűneit azért, hogy lecsapjon jól, amint valaki rossz fát tesz a tűzre, legalábbis fejben. Csak nem jutunk el idáig. De azért a média meg és betörése a hirdetési pénzeken és egyebeken keresztül nem szerencsés folyamat, a média a szabadság egyik letéteményese, nem kéne további bástyákat elfoglalni a médiatérben.

Megvettem ma az utolsó Magyar Nemzetet, be is keretezem jól.

Amúgy teljesen hihető, hogy pont a választások után két nappal csúcsosodtak ki a régóta húzódó finanszírozási problémák a lapnál, napnál világosabb, ez egy véletlen egybeesés, semmi összefüggés, nincs itt semmi látnivaló.

6. Verseny

Unásig ismert tény, a verseny a piacgazdaság esszenciája. De ha a hatalom előszeretettel tenyerel bele a legkülönbözőbb piacokba, akkor a verseny torzul, elveszti lényegét, rövidtávon hozhat plusz bevételeket a közösbe az agresszív piacszerzés, hosszútávon viszont tönkreteheti a gazdaság egészét.

7. A változás jó

Korábban is írtam már arról, hogy még akkor is érdemes lehet néha változtatni, ha éppen minden remekül megy. Hogy miért? Mert nem tudhatjuk, lehet, hogy az új seprű tényleg jól seper, ki kell próbálni. Legalábbis elő-elő fordul azért a különböző ember alkotta rendszerekben, hogy kipróbálnak új embereket, új fogásokat, új eszközöket. Nem véletlenül.

8. Dúró Dóra

Szerelmes vagyok, nem szép, hogy nem kerülhetett kormányzati pozícióba Dúró Dóra, így újabb négy éven át kell vadásznom a jútyúbon a róla készült felvételeket a helyett, hogy a csapból is a szépsége folyna.

9. Félelem és reszketés Kisújszálláson

Akár van alapja, akár nincs, tény és való, sok ember egyszerűen fél ebben a rendszerben. Rossz emlékeket idéz a hatalom néhány gesztusa, öncenzúra, inkább ezt ne mondjuk ki, inkább ne tegyük ezt vagy azt, ez nem szép. Érdemes lenne utánajárni, hogy ezt mi okozza és változtatni, ha már úgy alakult, hogy ezen az úton megyünk tovább.

10. A politika szórakoztat

A poltika showbiznisz ronda embereknek, így tartja az amerikai mondás. Azt hiszem itthon ez különösen igaz, imádunk a politikáról beszélni, pontosabban dühöngeni, felszínes gondolatok és érvek mentén vitatkozni, veszekedni. A TV-ben is folyamatosan változnak a műsorok, nem jó, hogy nem jutnak nekünk új valóságshow szereplők, akiknek az újdonság erejével ható hülyeségein kiborulhatunk jól.

11. Költözés a várba

A miniszterelnöki várba költözés hihetetlenül szerencsétlen jelkép. Fölöttünk áll a hatalom, hamarosan pedig szó szerint is fölénk költözik. Az ókor óta imádnak jó magasra költözni a hatalmasságok, ezzel is kifejezendő, ők többek, mint mi, legalábbis ez a kép él az emberek fejében. A parlament egy gyönyörű épület, egy szinten áll a közemberrel, remek dolog körbesétálni. Nem jó egy hegyen lakni, ha az ember magas pozícióban dolgozik.

12. Uram-bátyám-macskám

Az újabb négy év csak még tovább fogja mélyíteni a haveri kapitalizmus csatornáit, nincs mese. Ez ismét olyasmi, ami sokat, nagyon sokat árt az országnak. De aggodalomra semmi ok, már csak 4 évet kell aludni, és itt az újabb lehetőség, hogy változtassunk.

43 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zokogjatok 2018.04.12. 19:09:25

"Amúgy teljesen hihető, hogy pont a választások után két nappal csúcsosodtak ki a régóta húzódó finanszírozási problémák a lapnál,"

Eddig fizette Simicska, bocs ha eddig is magánlap volt megrendelésre, mi ezzel a gond?

nemecsekerno_007 2018.04.12. 19:32:11

@zokogjatok: Ilyen ez a pop-szakma :) Ez a versenyszférában normális, csak vannak páran akik régóta burokban élnek.

felső határ nincs 2018.04.12. 19:32:33

Nem arról döntöttünk hogy kártékony-e Orbán, hanem arról h az ellenzék kártékonyabb.

nemecsekerno_007 2018.04.12. 20:02:05

- A mainstream médiát elöntő rinyálás-fenyegetés-hisztériázás mutatja, hogy mekkorát bukott az ellenzék.
- Annak mondjuk publikusnak kéne lennie, hogy ki finanszíroz egy NGO-t
- Esetleg lehetne még egy 1 %, amit civileknek lehet adni. Amennyit kap 1 %-ból, annyit kaphat egyéb külső forrásból.

Van egy gyanúm, hogy olyan lista ez mint a medvéjé. :)

Anselmo 2018.04.12. 20:25:43

A Dúró Dóra dologgal egyetértek.

felucca02 2018.04.12. 20:35:51

@nemecsekerno_007:
Mondjuk eddig is mindnek megtaláltad a honlapján, hogy ki finanszírozza.
De tudom, ez neked nem elég, mert csak.

nemecsekerno_007 2018.04.12. 20:46:31

@felucca02: Jaja. A facebook jogi nyilatkozata is fent van, mégse olvassa el senki. Ez azért egy kicsit összetetteb történet.

felucca02 2018.04.12. 20:51:17

@nemecsekerno_007:
De mivel te kíváncsi vagy, elolvasod, kielégülsz.

Tudom, ez nem jó, mert valójában azt akartad írni, hogy tiltsák be.

Vagy mit szeretnél, nem értem. Azon túl, hogy nyilvános, bárki elolvashatja. Na, mondd már!

nemecsekerno_007 2018.04.12. 20:56:45

@felucca02: Még jó, hogy nincs üldözési mániád....

felucca02 2018.04.12. 21:05:41

@nemecsekerno_007:
Ez független attól, hogy nekem van-e, vagy nincsen üldözési mániám.

Te sejtetsz, célozgatsz, aztán, amikor valaki rákérdez, akkor nem tudsz válaszolni. Nyilván nem tudsz, mert a tények számodra is ismertek, az ngo-k finanszírozása publikus.

Hát, fiúk, kapjátok össze magatokat, mert így nem áll meg a vád!

zokogjatok 2018.04.12. 21:29:01

@Anselmo: ja az mondjuk egy újszerű és valid érv

felucca02 2018.04.12. 21:34:45

@felucca02:
Most kuss van persze. Ezt a sunyiságot hol oktatják, a fidelitasban?

Mr. Waszabi 2018.04.12. 22:12:17

Ne izgasd magad, nem lesz az 12. Az EU ki fogja szorítani belőlük a szuszt, csak éppen a kormány meg belőlünk. Nem érdemes költekezni, hiteleket felvenni ebből kifolyólag. Mit gondolsz Orbanescu miért lengette be a választás násnapján a megszorítások lehetőségét? Mert rajtunk képzeli leverni mindazt, amit ők loptak el az EU-tól. De ha ez az ár kell ahhoz, hogy ők örökre eltűnjenek innen, , akkor ki fogjuk fizetni. Mert nem lesz más, aki kifizesse. Nem olyan bonyolult ez - csak nagyon nem akarta volna ezt itt senki sem meglátni. De a kis embereknek általában nem sok választási lehetőségük marad. Ez a való itt ma is.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2018.04.12. 22:13:31

2006
Válság előtt válságot csinálni
Fájni fog
Nem lesz gázáremelés
Hordágy ágnes
Stb stb

felső határ nincs 2018.04.12. 22:31:58

@Mr. Waszabi: Ha van bérnövekedés, akkor megtartható vagy növelhető is az aktuális kormánypártra szavazók száma, ha csökkennek a bérek, akkor viszont elpártolnak tőlük a szavazók - ezzel az egyszerű összefüggéssel magyarázza Zsiday Viktor blogbejegyzésében a Fidesz vasárnapi győzelmét.

Mr. Waszabi 2018.04.12. 22:38:40

@felső határ nincs: ennek semmi köze ahhoz, amit én írtam. Sajnos, sokkal eredetibben gondolkodom Orbánnnál. Mármint, számodra sajnos. Én kibírtam itt a Kádár rendszart, tanúja voltam Orbanescu elvtárs egész eddigi életének, így hát rám nem hatnak a mai hazugságai. Ez neked pech, nem nekem. Én rá fogok hugyozni a sírjára. Minden napon, amivel túlélem őt. Márpedig túl fogom élni. Ez is pech.

felső határ nincs 2018.04.12. 22:42:55

@Mr. Waszabi: Ha van bérnövekedés, akkor megtartható vagy növelhető is az aktuális kormánypártra szavazók száma, ha csökkennek a bérek, akkor viszont elpártolnak tőlük a szavazók - ezzel az egyszerű összefüggéssel magyarázza Zsiday Viktor blogbejegyzésében a Fidesz vasárnapi győzelmét.

Zsiday nem vmi nikk a neten, és nem is politikus.

www.portfolio.hu/gazdasag/zsiday-viktor-elarulta-az-orban-kormany-gyozelmenek-titkat.282174.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

szepipiktor 2018.04.12. 23:03:20

Vége! megvolt a választás. Lehet lemezt cserélni.
Egyébként a leírtak az összes mai megélhetési pártra leírható, tehát a felsorolás nem független, hanem politikai alapon irányított.
Na, erre nincs szükség, ezért nem lesz itt változás.
Ja a 12 év igaz!
Annyi ideig lesz most ez, köszönhetően a "demokratikus" oldal tehetségtelen emberkéinek, médiájának, megmondóembereinek.
Tehát KÖSZÖNJÜK!
(és mi elmegyünk egy normális világba)

Lehetnék én is 2018.04.12. 23:04:41

Az első pontnál azt hittem, Merkelisztánról írsz.
Rosszul hittem. Ugyanis ott volt egy kis koordinációs koalíciós zavar a sokadik választást követően.
Majd az arra fel nem hatalmazott kispárti vezetőket demokratikusan megroppantotta a Mutti a többség elérése és a hatalom megtartása érdekében. Ezért nem küldjük rájuk a 7-es cikkelyt, mert demokratikus volt a félévnyi szédelgés.
Ilyesmi nálunk nem történt. Lehet hazamenni.

Mr. Waszabi 2018.04.12. 23:11:48

@felső határ nincs: na mi van, nem tudsz önálló választ írni pár egyszerű felvetésre? Csak kottából tudsz énekelni? Ne már. Azt csinálom, hogy elküldöm Zsidaynak a konmentedet és kérdezek tőle pár eredetit. Aztán ide írom, mit is válaszolt. Szerintem húzz el innen mihamarabb, mert ez a kottából jatszod itt az eszed formula nem jön itt be. Az eu meg fogja büntetni Orbánt országával együtt. És azt mondom, muszáj lesz kifizetni ezt az árat,ha ez az ára annak, hogy itt kijózanodjanak az emberek,hogy ráébredjenek, hogy eddig bilibe lógott a kezük. Én sosem szerettem volna ezt itt megérni,de ha ez kell a kijózanodáshoz, akkor támogatom, akkor is, ha nekem emiatt rosszabb lesz. Én is magyar vagyok, tehát én is makacs és konok vagyok, és az utolsó csepp veremig küzdeni fogok az ilyen Orbanescu elvtársak ellen. Ezt én megfogadtam 1990-ben, úgyhogy elég nehéz lenne meggyőznöd az ellenkezőjéről. Picit későn kelt a főnököd is, nem hogy te. Gondolkozzál picit,azt javaslom. Én Orbanescu kortársa vagyok, nem is tudna megállni előttem egyenesen. Mit gondolsz, miért is rejtőzködik ő a szabad újságírók elől? Mert még ők is tudnának tőle kellemetlen dolgokat kérdezni. Hát még én,aki kiskorában fizettem itt helyette az adókat. Nem haragszom rád , hogy ennyire tájékozatlan vagy,de most jobb,ha elhuzod innen az irhádat. Még mielőtt olyan dolgokat is kitállalok a foniről, amiért nem fognak téged megdícsérni a Lázár titkárságon. Igazán békés ember vagyok. De ha kiprovokálod, akkor nem csak a nagyfőnökről tállalok itt, hanem fel is nyomlak a Lázár titkárságon, hogy milyen béna troll vagy. Mint adófizető állampolgárnak vannak itt jogaim. Például, hogy béna fasz trollokat ne fizessen már az állam az én adoforintjaimból. Párszor már feljelentettem egy két idiótát a Lázár titkárságon emiatt, szóval nem fog nehezemre esni. Szóval inkább most húzzál el innen,de nagyon gyorsan,s szó nélkül. Még mielőtt meggondolom magam.

felső határ nincs 2018.04.12. 23:14:39

@Mr. Waszabi: Az EU nem fog semmit tenni, ahogy eddig se tett.

Ez ugyanolyan atombomba várás, mint a Simicska bomba. Röhejes.

_most_ 2018.04.12. 23:44:13

@nemecsekerno_007: a civik szervezetek költségvetése teljesen publikus, szemben a fideszes álcivil szervezetekkel, ügye tök véletlenül derült az is ki, hogy a Cöf csak úgy kapott 500 millió forintot egy állami cégtől.

DFK 2018.04.13. 05:28:00

@Mr. Waszabi: szóval abban reménykedsz, hogy majd kívülről buktataják meg a kormányt.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.13. 05:32:26

Most létfontosságú volt Soros és Mertkell emberei hatalmi vágyainak megakadályozása. Képzeld, ha visszasüllyedyünk volna az 1990-2010-es kurzusba!

torró 2018.04.13. 06:26:47

Akinek van félnivalója, az gondolom saját maga tehet róla. Én éltem a Rákosi korszakban, Kádár korszakban, a rendszer váltásként csúfolt valaminek, egészen idáig soha nem féltem! Megcsináltam mindent amit lehetett, és megéltem! Itt van most ez a választási csalás hisztéria. Nyilatkoznak olyanok akik a bizottságban bent voltak. Én is voltam régebben. Merem állítani soha nem fordult meg senki fejében az ott lévőknek a csalás! Most is minden körzetben ott voltak a pártok delegáltjai, nálunk a Jobbik kettőt is delegált. Itt a pártok a saját delegáltjait gyanúsítja meg Emberek! A Gyurcsányék esélyt sem adtak az újra számolásra, mert rögtön bedarálták a papírokat. Miről beszélünk!? Hogy van Mészáros Lőrinc? Ilyenek minden rendszerben voltak.Minden kormány a saját embereit hozza helyzetbe. Gyurcsány alatt talán az Orbán emberei kaptak megbízásokat? Azok nyerték el a tendereket? Hogy a jobbik össze vissza tekerget az ideológia keresésben, az nem az Orbán miatt volt. Hogy az MSZP elvesztett egy csomó szavazót, arról ki tehet? Hogy az írott sajtót már nem veszik annyian és bebukik arról ki tehet? Nincs ellenzéki média? De van! Csak adják veszik őket! Orbán hosszú éveken át építette a pártját, miért nem ezt tette az ellenzék 8 éven át? Az utólsó hónapban akarták megváltani a világot, úgy , hogy állandóan birkázták az embereket, főleg a vidékieket. Mégis mire számítottak, hogy most a káoszra szavaztak volna amit maga Gyurcsány is elismert, hogy ha az ellenzék nyer, káoszba süllyedtünk volna! És elvárták hogy erre szavazzunk? Ennyire hülyék azéárt nem vagyunk! Amúgy meg tessék odaülni, meg lehet a szavazatokat újra számolni. Egyszerű, de ha tényleg volt csalás akkor miért mondtak le azonnal a pártok vezetései? Szóval ezt birom ezt a bérrettegést. Mert hogy Orbán fenyegetőzött! Mondja már meg valaki, ha itt diktatúra lett volna, mertek volna az Orbán család kivégzéséről írogatni? Attól alja dolog mint amit egyesek megengedtek maguknak itt a gyalázkodások révén, az a kulturált ellenzéki viselkedés. Ez minden jóérzésű embert taszít! Ezt nehéz felfogni?

Kivlov 2018.04.13. 06:43:36

Impotens ellenzékkel mit vársz?
Az egyes pontra már cáfolat is merkel. A többi meg szócséplés.

apro_marosan_petergabor 2018.04.13. 06:54:23

Nagy divat a"x" érv a valami mellett típusú log. X <> 00.
No hát ez éppen olyan sekélyes, mint a többi hasonló. "Változatosság az élet sója" érvelés nem tűnik túl logikusnak. Kb. azt jelenti. "...ha van egy jó kormány, 8 éve kormányoz, cseréljük már le valami jobbra..." Ja, ha nincsen jobb, akkor valami rosszabbra. Szerintem ne cseréljük rosszabbra. S ezzel így volt még néhány millió magyar....

midnightcoder2 2018.04.13. 07:36:46

A legtöbb dologgal egyetértek, csak pár gondolat:

1. De. Én is szívesebben láttam volna hatalmon a Jobbikot. De még mindig inkább FIDESZ mint MSZP vagy DK.
4. Az ukránok is milyen jól jártak, hogy az USA a barátjuk. Az amcsik manapság (kb. a II világháború óta) leginkább rablólovagok, csak ők nem aranyra hanem olajra hajtanak. És hogy a közben miket művelnek, mi lesz a szövetségeseikkel és azokkal akiket legyőztek elég nagy ívben szarják le.
5. Ma messze nincs olyan egyoldalú sajtófölény kormányoldalon mint a 90-es években. Példa rá az is, hogy itt beszélgetünk. A 90-es években egy hasonló cikk max. az akkor alig olvasott Magyar Nemzetben láthatott volna napvilágot, de elég halvány esélye lett volna ennek is.
6. Egyes pontokon állam bácsinak nem hülyeség beleavatkozni a versenybe. A láthatatlan kéz nem mindig nekünk dolgozik.
12. Itt vagy 30 éve vagy az uram-bátyám a nyerő, vagy a jó elvtársi kapcsolat.

Ami szerintem nagyon gáz ma, az az egészségügy és az oktatás helyzete. Inkább ebbe kellene tenni a pénzt Viktoréknak a sportbuzulás helyett.

Kivlov 2018.04.13. 07:51:08

@midnightcoder2:
Eü kapcsán olvastam nemrég, hogy a gond a következő.
3M versenyszférai dolgozó fizeti meg 10M ember "ingyenes" egészségügyi ellátását. Ez a jelenleg színvonalra elegendő.
2 másik út:
- klasszik amerikai eü, ahol nincs alanyi jogú biztosítotti jogviszony.
- vizitdíj, de nem 300 huf, hanem kb. 5ezer
Mindkettő forradalmat eredményezne, mert a legszebb magyar szó az INGYEN.

karandash (törölt) 2018.04.13. 08:04:21

@midnightcoder2: ahol a magyar kormány beavatkozik a versenybe, a szabad piacba, az csak azért van, hogy a csókosaikat milliárdokhoz juttassa.
Én se bánnám, ha a szabad kapitalista versenyt valamennyire szabályozná a kormány, de annak a szabályozásnak az előnyei a fogyasztóknál kellene hogy lecsapódjanak.
Például Magyarországon nevetségesen alacsony a verseny a távközlési piacon, a kormány szart se csinál. Már rég korlátlan 4G mobil internetnek kellene lennie a piacon ezer forintért. Érdekes itt Ázsiában ez megvan, mert van verseny. Az ÁFA meg 5%.

Én elnézném a lopást a kormánynak, hogy oligarchák nyelik le a pénzt, ha azok az oligarchák technológiai ipart építenének Magyarországon. Ázsiában is protekcionista, korrupt politikusok nyomták a pénzeket a helyi iparba, fejleszették fel az IT-ipar. Ennek köszönhetően gazdag ma Dél-Korea, Japán, Tajvan, Szingapúr. Mert akiknek nyomták a közpénzeket, azoktól elvárták, hogy azt ne stadionokba öljék, hanem világszínvonalú termékeket fejlesszenek.
Lopás és urambátyám rendszer mindig lesz, a kérdés, hogy ha egy segghülye gázszerelő a stróman, akkor abból milyen tőkefelhalmozás lesz? Olyan, amiből az ország lakossága nem profitálhat, mert nem egy szoftverfejlesztő céget gründol a magyar oligarcha, hanem épít még egy kilátót vagy stadiont, lóistállót. Ezt a 21. században.

"Ma messze nincs olyan egyoldalú sajtófölény kormányoldalon mint a 90-es években. Példa rá az is, hogy itt beszélgetünk." - a sajtófölény dolgot te ezek szerint nem nagyon érted. Arról van szó, hogy közpénzekből vásároltak fel csatornákat, lapokat és állami cégeken keresztül, hirdetések útján finanszírozzák azokat. Közpénzből.
Senkit se érdekelne, ha a kormánypártnak lenne húsz napilapja és három TV csatornája, amit saját zsebből finanszíroznak.
A baj ott kezdődik, hogy a párt szócsöveit is közpénzből futtatják, a közmédia meg nem független, hanem az egyik legnagyobb fideszes szócső.
Leírom érthetően: közpénzt csak a közméfiára lenne szabad költeni és att

karandash (törölt) 2018.04.13. 08:06:57

@karandash: közpénzt csak a közmédiára lenne szabad költeni és attól el kellene várni a pártatlanságot.
Emellett minden párt saját finanszírozásban olyan lapokat tarthatna fenn, amilyet akar.

A blogponthu nem használ közpénzeket, itt ellenzéki és fideszes blogger egyenlő esélyekkel indul.
A baj ott van, ahol közpénzen fidesz propagandát tolnak.

felucca02 2018.04.13. 08:13:13

@Mr. Waszabi: Szóljál majd nekem is, én is megyek hugyozni! 30 523 9136
Előre is köszönöm! Menjünk minél előbb!

VáradiJános 2018.04.13. 09:32:52

@felucca02: anyàdat elkapartad màr, patkàny? Csak a vilàgra ellèsedèrt kifejezendő hálánk miatt kérdem.

VáradiJános 2018.04.13. 09:33:29

@Mr. Waszabi: anyàdat elkapartad màr, patkàny? Csak a vilàgra ellèsedèrt kifejezendő hálánk miatt kérdem.

VáradiJános 2018.04.13. 09:35:25

@karandash: annyira a köztévén is biztosított a patkány-hang mint az indexen a patkányírtóké

sakkosfx 2018.04.13. 12:24:23

Egyezzünk meg a zsidóság egységes. Keresztbe-kasba rokonok is és egyben barátok! Az ellenzéket is a barátok közül válogatják ki! Így aztán nem is lehet ellenzékről beszélni! Ez csak arra jó, hogy meg tévesszék a világot és népünket, hogy az ellenzék béna! Az átverős nép meg röhög rajtunk!

Cycmen 2018.04.13. 12:55:59

"Háromszor négy még mindig tizenkettő, gondoljunk csak bele, Európában élünk és tizenkét évig láthatjuk, érezhetjük, szenvedhetjük vagy éppen élvezhetjük ugyan azt a vezetést, attól függően, hogy milyen a világnézetünk, társadalmi helyzetünk vagy egyéb paraméterünk. "

Ez nem érv. Egy kormánynak nincs szavatossága, lehet jó tizenkét évig, vagy rossz az első hónapban! Az önámítást, a kifogásokat pedig félre kéne már tenni és tudomásul venni hogy ez az ellenzék szar és pont ennyit érdemelt!
Ugyebár ha régi levitézlett pofákból áll akikkel összekapaszkodnak olyan újak akik megnyilvánulásaikkal nem sok jót sejtetnek, akkor marad a kormány!

Cycmen 2018.04.13. 13:01:14

@karandash:" A blogponthu nem használ közpénzeket, itt ellenzéki és fideszes blogger egyenlő esélyekkel indul.
A baj ott van, ahol közpénzen fidesz propagandát tolnak."

Na azért tiltottak már engem túl frappáns komment miatt ami lelőtte a poszt kamuzását!
A fideszpropaganda meg tág fogalom, néhány ellenzéki már mindent annak tart ami nem szidja teli pofával a kormányt!

Kunhalmi Ágicát megdugnám de nem szavaznék rá 2018.04.13. 13:01:15

" így újabb négy éven át kell vadásznom a jútyúbon a róla készült felvételeket "

Ott a Kunhalmi azt nezheted.

Mr. Waszabi 2018.04.13. 20:49:52

@felső határ nincs: dehogy. Én nem reménykedem egy olyan helyzetben, amit itt már egyszer megéltem. Azok reménykednek, akiknek a felmenői már egyszer-kétszer elveszítették az általuk örökre dominálni vélt rendszert, aztán elveszítették. Nem a liberálisok reménykednek itt manapság, hanem a náci, kommunista rendszerekben hívők. Korábban sem tartottak ezek pár évnél tovább, és tudható, hogy milyen hibáik miatt nem. Nos, nem én vagyok az, aki illuzórikus álmokat kerget itt. Én el tudom fogadni a racionalitást, hogy épp mi és miért s hogy történik itt régi receptek mentén. Én már egyszer kibírtam, túl éltem. Itt igazából azok rettegnek, akik még nem próbálták egyiket sem, és csak remélik, hogy az ő életükre nem lesz kihatással mindaz, amit teljes erőből nyomnak, mint új remény zálogát.
Nos, erre nem is tudok mit mondani. Aki nem élte meg egyik vagy másik diktatúrát, annak meg kell tapasztalnia. Mondjuk számomra felesleges ismétlés, de hát nem csak én élek itt egyedül, ergo, ha a nép többsége elhiszi, hogy a sztalini modell valóban működhet, hát én nem fogok ez ellen protestálni. Meg kell lássa a többség a saját maga kezdeményezte változáshoz, hogy a sem a nacionalizmus, sem a kommunizmus nem működtethető hatékonyan. Az amcsik meg másodjára is röhögnek rajtunk, mert az ő modelljük még egy idióta elnökkel az élen is működik. Majd akkor tessék nevetni, amikor itt a deszes oligarchák fogják szétzilálni saját pártjukat, mert az EU megvon egy csomó célzott támogatást, és az Alaptörvény szerint a kormány az ország lakosain fogja leverni a hiányzó támogatások összegeit. Ami elég sok lesz. Egyedül a föld alapú támogatások maradnak meg biztosan, mert ott nagyon nem lehetett csalni. De mindenki más fidesz közeli vállalkozó egymásnak fog esni az egyre csökkenő EU-s támogatásokért.
Utóbbiakat azért fogja tudni befagyasztani az EU, mert ezek a marhák mident túláraztak, annyira feltűnően, hogy az még az egyik legdrágább EU országban, Dániában is kiverte a biztosítékot. Azaz, hogy az autópálya építéseink még az ottani költségeket is meghaladták, nem picit, hanem nagyon. Én kibírok itt akárhány évet, és meg fogom látni e korrupt rendszer bukását. Ami a nagyon sajnos, hogy néhány dilettáns politikus miatt az EU- támogatások nem innovatívan lettek befektetve itt, hanem stadionokra lett elköltve. Még felesleges utak, autópályák építésére is értelmesebb lett volna elkölteni. De, szerintem országos öntözőcsatorna/vízelvezető csatorna rendszer építésére értelmesebb lett volna. A párt közeli vállalkozásoknak ugyan mindegy lett volna, hogy csatornát betonoznak, vagy stadiont, viszont utóbbi legalább hasznos lett volna. A pénzt így is, úgy is bezsebelhették volna, szóval ezért hülyeség, amit tettek. Még csak arra sem figyeltek, hogy amire herdálják az állami/EU-s pénzt, azt hatékonyan tegyék. És én volnék a hülye? Ne már.Na ennyit a témáról.
süti beállítások módosítása