Györfi András

5 érték, amit a Fidesztől tanultam

2018. április 01. 00:05 - Györfi András szerk

008.jpg

Régóta érzem úgy, hogy kilenc és fél millió magyar közül szinte az egyedüli vagyok, aki képes az árnyalt, pártatlan, elfogulatlan gondolkodásra. De már megszoktam. Tegnap írtam arról, hogy miért érdemes elmenni szavazni, "pártállástól" függetlenül, korábban többször is utaltam arra, hogy a korrupció, az álságosság és társaik mellett mi az, amit nem tudok elviselni a 2010 óta hatalmon lévő garnitúrától és "-ban".

Ma viszont a kiegyensúlyozott világnézet szellemében arról írok, hogy mik azok az értékek, amiket a számomra ellenszenves Fidesz adott nekem, amiket a párttól és a jelen kormánytól tanulhattam. 

1. Kitartás

Orbán Viktort lehet szeretni, nem szeretni egyaránt, ízlés dolga. De vitathatatlan tény, hogy ez az ember 30 évvel ezelőtt, többedmagával útjára indított egy szervezetet, egy pártot, azóta is rendíthetetlenül dolgozik a Fidesz építésén, fejlesztésén, építésén. Le a kalappal azért a kitartásért, ami ahhoz kellett, hogy évtizedeken, tengernyi problémán és nehézségen át összefogjon és vezessen egy ekkora közösséget.

2. Hazaszeretet

Ez a pont nem ismeretlen számomra, nem Orbán Viktortól kellett megtanulnom, hogy mi az a hazaszeretet. De megerősítette bennem, még akkor is ha számára sokszor csupán a populizmus egyik eszköze. A hazaszeretet óriási érték, minden embernek érdemes sajátjává tenni az érzést, a gondolatot.

3. Összetartás

Kapcsolódik az első ponthoz, minden elismerésem azoknak, akik évtizedeken keresztül kitartottak egymás mellett, minden nehézség és kudarc, belső feszültség ellenére.

4. Munkamánia

Ha van valami, ami vitathatatlan Orbán és a Fidesz világában, akkor az az eszeveszett munkamánia. Bármivel foglalkozzon is az ember, bármilyen céljai legyenek is, kötelező a napi 10-12, akár még ennél is magasabb munkaóraszám. Ezt nem könnyű megvalósítani, komoly lelki erőre van szükség.

5. Szakmaiság

Tény, a Soros plakátokkal, a migránsok ellen uszító kampány egészével egy buta, "egybites" munkát folytat a kormányzó párt. Viszont el kell ismernünk, ügyesen ismerték fel a modern média minden eszközében rejlő lehetőségeket, ki is használták azokat, kíméletlenül.

Ez az ország működésének minden területére igaz. Mindenütt megértették, hogy mi az adott szakma lényege, a célokkal, szándékokkal és legfőképp a mentalitással lehet és kell is vitatkozni, de el kell ismernünk, ügyesen hajtották uralmuk alá a legkülönbözőbb szakmák szinte egészét. Ez nem kevés agymunkát és tehetséget igényel, szintén olyasmi, ami irigylésre méltó.

Nem, arról van szó, hogy elismerést kell, hogy kiváltson belőlünk a cél és ez a mentalitás. A szakmaiságról van szó, itt is. Adott egy cél, amit meg is valósítanak, el is érnek. Ez az, amit mindenkinek érdemes elsajátítania, függetlenül attól, hogy pontosan mik a céljai, szándékai.

6 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mary Gosling 2018.04.01. 07:53:44

Pár megjegyzés:
A cél nem mentesíti az eszközt.
Nincs semmi jó, irigylésre méltó, kitűnő egy eltorzult személyiség (OV now Vs OV 15 years ago) önkényes nép sanyargatásában.
Halk megelégedéssel nyugtázom hogy a cikkjeid legalább olyan mértékben egyszerűek mint te magad. :)
Lila gőzöd hogy az árnyaltat eszik-e vagy isszák.
Mazochista vagy.

Kage kyōi 2018.04.01. 09:00:01

Nyelvedet vizsgáltad már? Ez elég mélyre ment, igaz?
5 dolog amit a Fidesztől láttam:
1. Kitartó közpénzlopás
2. Kelet-szeretet
3. Összetartás azokkal akik szeretnek, a többi le van szarva
4. Sportmánia
5. Szakmaiak üldözése, vegzálása, kirúgása

Györfi András szerk 2018.04.01. 22:51:41

@Kage kyōi: gyerekkoromban sokat vizsgáltam, vannak rajta fura dolgok, de az orvos megnyugtatott, az emberi nyelv nem egyenletes felszínű és tökéletesen egészséges vagyok.

bár tény, hogy a sok húsvéti pálinkától egy kicsit ki vagyok száradva.

amúgy őszinte elismerésem minden magyartanárnak, a szövegértést sem igazán sikerül ma már átadniuk a fiataloknak.

Kage kyōi 2018.04.02. 11:36:59

Mostmár észrevettem a finom felhangokat benne.
Én elnézést kérek és bocsánatot. Barátilag nyújt önnek a kezem, ha nem fogadja el - megértem.
Az indulat beszélt belőlem. Ez az egész egy káros katasztrófa a nemzetnek.

Mária HenGau 2018.04.02. 13:49:43

Igen szavazni kell!! ki legyen a következő elnyomorgatód.
Mindegy ki van, ki lesz, ..... el fog nyomni. Már az ős ember is ezt tette. A mai urak mitől lennének jobbak.

iMarc 2018.04.12. 20:04:56

Hazaszeretet.
Szeretném nem az ő módján szeretni a hazámat.
süti beállítások módosítása