Györfi András

5 ok, amiért el kell menned szavazni

2018. március 30. 15:37 - Györfi András szerk

pen-2181101_960_720.jpg

Már csak párat kell aludni, és itt a választás, újra jól kifejezhetjük a véleményünket két aprócska tollvonással. Jól. Feltéve persze, hogy erre van szándékunk. Sokan gondolják úgy, hogy nem mennek el szavazni, mert csak. Ez azonban nem egy szerencsés hozzáállás, lássuk, hogy mégis miért kell elmenned szavazni!

1. Egy szavazat semmit sem ér

Tény, egyetlen szavazat semmit sem ér, viszont ha úgy éled az életed, hogy elfogadod, hogy a te szavadnak és szavazatodnak úgy sincs súlya, akkor vesztettél. Vesztettél az életben, vesztettél a választásokon, függetlenül attól, hogy kire szavaztál volna, ha szavaztál volna. Ki kell állnod magadért, abban, amiben hiszel. Ha mélyen hívő kommunista vagy, netán Jehova tanúja, akkor is el kell mondanod, hogy mit gondolsz, különben átlép rajtad a világ, a közösség. Szavazz, ne légy csicska, akivel bárki azt csinál, amit csak akar. Ugye nem vagy csicska?

2. Minden szavazat nagyon sokat ér

Ellentmondásban és szoros összefüggésben az első ponttal, minden szavazat nagyon sokat ér. Mivel a választható pártok száma és a szavazásra jogosult emberek száma között összehasonlíthatatlanul nagy a különbség, természetesen szinte nulla az esélye annak, hogy pont egy szavazat fogja erre vagy arra billenteni a végeredményt. De mivel egy maroknyi lehetőség közül választ nagyon sok ember, ezért rengetegen vannak, akik ugyan úgy gondolkodnak, mint te. Lásd át a modellt, összeállsz sok olyan emberrel, akiket nem is ismersz, egységben az erő.

3. A demokrácia olyan, mint az izmok

Aki valaha járt konditerembe, az jól tudja, csupán két hét is elég arra, hogy a nehezen megszerzett erőnket elkezdjük elveszíteni. Az emberi test nagyon takarékos rendszer, ha valamit nem használsz rendszeresen, azt visszabontja, az izmokra ez szó szerint igaz, az agyra úgyszint. Nincs ez másképp a demokrácia esetében sem, ha nem használjuk, akkor elsatnyul, elkopik, elveszti a lényegét. A demokrácia rossz rendszer, de jobb ötletünk még nem volt. Ha nem szavazol, akkor azoknak kedvezel, akik nem érdekeltek a demokrácia rendszerében, jöjjenek bárhonnan, üljenek bárhol is a parlamenti patkóban vagy éppen máshol.

4. A változás jó

A világ úgy van kitalálva, hogy az állandóság ugyan fontos, de nem korlátok nélkül. A változás jó, a változás mindenben jó és kell is. Időnként érdemes munkahelyet váltani, ha egy kapcsolat elfárad, célszerű váltani, az autónkat is lecseréljük néha, költözni is szoktunk. A változás minden rendszer fontos része, változik a természet, ritkán ugyan, de változnak az emberek, változik a divat, ez így van jól. Kell a vérfrissítés, mindig kell valami más, valami új.

5. A választás igzalmas

Nekünk, magyaroknak foci sikerből nem jut túl sok, de szerencsére azért van még pár sport, amiben örömünket lelhetjük. A politika és a sport sok hasonlóságot mutat, drukkolhatunk a kedvencünknek, annak, akiben hiszünk. A választás jó buli, elmész, voksolsz, majd hazamész, a barátokkal és a családdal izgulhatsz a TV előtt. A rendszer nagy, időbe telik, míg megvan az eredmény, lehet várakozás közben inni, enni, beszélgetni, szurkolni. Az eredmények lassan, fokozatosan bontakoznak ki, remek szórakozás végignézni a folyamatot, követni egészen a végkifejlettig!

+1

Találkozhatsz olyanokkal, akiket régen nem láttál. Amikor szavazunk, akkor vissza kell mennünk általában oda, ahol születtünk, ahonnan származunk. Találkozhatunk régi barátokkal, ismerősökkel, felidézhetjük a fiatalságunkat, a gyerekkorunkat.

Ha tetszett a poszt, kövess a Facebookon továbbiakért!

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andy73 2018.03.31. 11:03:37

"4. A változás jó". Ez csak akkor igaz, ha jó irányba változnak a dolgok, ha rossz irányba, akkor nem.

"Időnként érdemes munkahelyet váltani, ha egy kapcsolat elfárad, célszerű váltani, az autónkat is lecseréljük néha, költözni is szoktunk." Ezek szerint, ha megunod a párod, nyugodtan váltsd le, akár az autódat. Tök mindegy, ha már gyerekek is születtek a kapcsolatból, házasságból, a fő a változatosság, mert az a jó, legalábbis a bloggernek.

Ez a poszt leggyengébb posztja, ahol kibújik a lóláb: nem csak szavazásra buzdít, hanem változást akar az ország vezetésében. Nos, a 2002-ben történt változás, amikorí legutóbb leváltották a Fideszt, szintén negatív volt, hamarosan lejtmenetbe került a gazdaság. 2006-ban ugyan tényleg jó lett volna a változás, amire 4 hosszú évet kellett várni, de most semmi szükség rá, sokkal fontosabb a stabilitás, az eredmények megőrzése.

Andy73 2018.03.31. 11:14:26

"+1

Találkozhatsz olyanokkal, akiket régen nem láttál. Amikor szavazunk, akkor vissza kell mennünk általában oda, ahol születtünk, ahonnan származunk. Találkozhatunk régi barátokkal, ismerősökkel, felidézhetjük a fiatalságunkat, a gyerekkorunkat."

Nem tudom, hol él a blogger, de szavazni ott kell, ahol az állandó lakhelyed van. Ha valahonnan elszármazol, akkor jó esetben ott lesz idővel az otthonod és állandó lakhelyed is. Csak a vidéki egyetemisták és fiatal felnőttek vannak továbbra is a szüleikhez bejelentve, tehát ez a pont is csak rájuk illik.

1ghost 2018.03.31. 12:27:04

Persze hogy el kell menni! Elvégre ki akarja, hogy a velejéig korrupt tolvaj fidesz , és a magát gennyesre lopó fideszslepp uralkodjon egy becsületes nép nyakán.

Ki akarja, hogy mészáros, rogán, tiborcz, garancsi, meg a többi narancsos bűnöző még további száz milliárdokat lopjon a magyaroktól? Becsületes értelmes ember biztos nem.

Ha Hódmezővásárhelyen hülyére lehetett verni őket, akkor minden máshol agyagba döngölhetők.

Kunhallmi Agnes. 2018.03.31. 13:00:23

@1ghost: Semmi ertelme szavazni, a fidesz ugyis legyozhetetlen, csak legitimitasukat foglya erositeni minden felesleges szavazat.

csakegyvalaszto 2018.03.31. 13:41:36

@Kunhallmi Agnes.: Pont emiatt a mentalitás miatt születnek ezek a cikkek, és emiatt nincs változás.
Ha sokan elmennek szavazni, akkor simán verhető a Fidesz. Ha a saját és az ország sorsáért nincs 5 perced, hogy elmenj szavazni, akkor ne is sajnálkozz, ha ellopják az ország vagyonát, amiért a felmenőink és mi is egy élet munkáját adtuk és adjuk.

Alick 2018.03.31. 17:14:16

"4. A változás jó"

Mondta Flető és lecserélte öregecskedő feleségét. :)

Alick 2018.03.31. 17:20:14

@csakegyvalaszto: Ugyan ki az a marha munkaadó, aki négy évre úgy vesz fel alkalmazottat, hogy ezidő alatt nem számoltathatja el folyamatosan és ráadásul korlátlan hozzáférést ad a céges kasszához. Így a szűzlányból is garantáltan ribanc lesz.. Mivel a jelenlegi választási rendszer szabad felhatalmazást ad a korrupcióra, a szavazók négyévente tulajdonképpen bűnpártolást követnek el.
süti beállítások módosítása