Györfi András

Valami Okádék 3.

2018. február 19. 22:47 - Györfi András szerk

valami-amerika-3-pindroch-hujber-szabo-1024x576.jpg

Nem szép dolog egy filmről úgy írni, hogy az ember nem is látta, húsz éves "filmnézési" tapasztalattal viszont engedtessék meg nekem, hogy csupán a trailer illetve az első két (másfél) rész megtekintése alapján véleményezzem a Valami Amerika 3. c. mocskot.

Kezdjük a sorozat elején, a Valami Amerika egy kedves, szerethető, butácska kis film volt, az egyik komoly értéke Budapest szép fényképezése. Az üzenet is egyszerű, itt vagyunk, itt élünk, nem minden az igazi, de mégis szeretjük, hiszen van mit szeretni a mi kis magyar világunkon.

Ápdét: Szervét Tibor nagyon jó színész! Még legalább egy pozitívumot akartam írni, hogy ne legyek ennyire keserű.

Korrekt iparosmunka, meg lehet nézni, nincs vele semmi baj. A második rész viszont már elkezdett az egyik legszánalmasabb magyar filmes klisével operálni, itt vagyunk, itt rohadunk, szar minden, bárcsak ott élhetnénk. Ez a sok hazai munkában megjelenő gyomorforgató attitűd olyasmi, amit sosem tudtam elviselni.

Bevallom a második részt nem is néztem végig, amikor Oroszlán Szonjától megtudtam, hogy azért "Bala" a gengszterfőnök, mert övé a fél Balaton (érted, Bala-ton), akkor azzal a lendülettel csaptam ki a DVD-t a lejátszóból, amivel beletettem. Buta, fantáziátlan, bármiféle kreativitást, eredetiséget nélkülöző lapos szar.

Ezzel el is érkeztünk a harmadik részhez, amit akkor sem fogok megnézni, ha az életem múlik rajta. Bőven elég a trailer. Ostoba poénok, a legsutább toposzok, a legócskább gesztusok. Ganxta Zolee a gengszter, érted, nagydarab, tetovált, ő gengszer. Vagy börtönlakó, ki tudja, teljesen mindegy.

Oroszlán Szonja pedig a WiFi jelszót kéri az orvostól amikor sietve megérkezik a szülni vagy halni készülő szereplőhöz. Ő a szőke nő, érted, ő csak csetelgetni akar, nem látja át a helyzet súlyát. Persze vannak autós jelenetek is, jól össze is törnek sok autót. Láthatunk még fejjel lefele lógatott testvér hármasokat, mert érted bajba kerültek, jöttek a rosszak és jaj.

Kinek van pofája közpénzt áldozni erre a szemétre???

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bekejudit 2018.02.22. 08:21:57

Szerintem semmivel sem rosszabb, mint az első két rész (igaz jobb se). De azért az tényleg elég laza, hogy a trailerek alapján írsz egy filmről :))))
süti beállítások módosítása