Györfi András

Kollektív intelligencia a blokkláncon

2018. január 18. 22:43 - Györfi András szerk

Az arbitrázs lehetőségek, amikre mindig is vágytál

cindicator-1200x628-38.jpg

Beszámoltam már néhány blokklánc projektről, volt zene, élelmiszer és gyógyszeripar, kaszinó, kriptovaluta fedezetű hitelezés és így tovább. Egyikben sem láttam azonban akkora potenciált és zsenialitást mint a ma terítékre kerülő munkában.

Sok éve egy ki tudja milyen területen dolgozó cég szlogenje így szólt: "ennyi ember nem tévedhet", most meglátjuk, ez valóban így van e. Valóban érték a sokaság véleménye egy részvényről vagy piaci folyamatokról? Erről majd később, előbb lássuk, mit is ígér a Cindicator.

A rendszer kiindulópontja egy okostelefon applikáció, az egyszerű regisztráció során meghatározzuk az országot, melyben élünk és még néhány paraméterünket. A napi használat során különböző kérdésekre kell válaszolnunk, Forex, ilyen részvény, olyan árfolyam, jelentős társadalmi események, például egy választás hatása a gazdaságra.

Természetesen az egyes kriptovaluták sorsának alakulása is szerepel a megválaszolandó kérdések között. Remélhetőleg a közeljövőben már nagyszámú ember válaszaiból Mesterséges Intelligencia és Machine Learning segítségével határozott válaszok születnek a nagy átlagok alapján, ha hiszünk az információknak, legalábbis figyelembe vesszük, akkor belátásunk szerint akár szerepet is játszhatnak a befektetési döntéseinkben.

Sőt, az eszköz azt a lehetőséget is nyújtja, hogy botok kereskedjenek helyettünk, a kollektíva véleményei alapján. Fő a testvériesség és az igazságosság, ha helyes előrejelzéseket tettünk, nyereséget termelt a véleményünk alapján hozott döntés, pontosabban a mi véleményünk alapján is meghozott döntés, akkor arányosan részesülünk a bevételből.

A szükséges lépések könnyen átláthatóak, töltsük le az applikációt, kezdjünk el válaszolni a felmerülő kérdésekre, végül részesüljünk a bevételekből. Feltéve, hogy azok megjelennek. A platform természetesen saját tokennel is rendelkezik, ebben kapjuk a kifizetéseinket. Jelenleg még csak ötezer token tulajdonos van, bizonyára rohamosan bővülni fog a kör. 

A csapat is impozáns, a websitejuk gyönyörű, az egész elképzelés viszont felvet néhány fontos kérdést. A piacokat mindig az embertömegek véleményei mozgatják, ha kellően sok ember úgy gondolja vagy éppenséggel hiszi, hogy egy részvény árfolyama zuhanni fog, akkor bizony tömegesen kiszállnak.

Az árfolyam zuhan, ha egyszerre nagyszámú részvénnyel történik meg ugyan ez, akkor akár az egész gazdaság is bajba kerülhet, láttunk már nem egy, nem két pánikot. Tulajdonképpen mit ad a Cindicator? Egyszerű leképezése az amúgy is rutinszerűen működő folyamatoknak?

Pozitív hatást gyakorolhat? Hiszen csak úgy termelhet az egyén saját magának bevételt, ha egy-egy részvény, kriptovaluta, bármi egyéb nyereséget produkál. Ha ez így van, akkor pozitív véleményeket kell adnunk az érkező kérdésekre, másképp nem nyerhetünk.

Ennek megfelelően egyfajta önbeteljesítő jóslatként a sok pozitív vélemény az adott árfolyamra jótékony hatást gyakorol? Miért mondanának őszinte, negatív véleményt az emberek valamiről, ha azzal áttételesen eleshetnek a bevételtől? Jó eséllyel a válasz az, hogy a tömegekben meghúzódó egyének egymástól szeparáltan léteznek, ha valamiben nem hisznek, akkor őszintén adnak negatív visszajelzést.

Illetve az egész nyilván ésszel van összerakva, ha azzal járunk jól, hogy kiszállunk valamiből, ez a döntés is bizonyára díjazva van, ha helyesnek bizonyul.

Ezek nehéz kérdések, meglátjuk, hogy mi sül ki ebből. Az viszont biztos, hogy a rendszerben hab a tortán, hogy a kriptovaluta piac vadnyugat jellegéből adódó arbitrázs (két tőzsde árfolyam különbözetének kihasználása) lehetőségekről is értesülhetünk az applikációban. Ha másért nem is, ezért mindenképp megéri letölteni.

Mindenki, aki kriptovalutákkal kereskedik, árgus szemekkel kutatja az arbitrázs lehetőségeket. Nem kell tovább keresni, ez az app beszámol mindenről, amire mindig is kíváncsiak voltunk. Egy szó, mint száz, nekem nagyon tetszik ez a projekt, sok sikert kívánok az alkotóknak, illetve én is biztosan részt veszek!

Ha tetszett a poszt, kövess a Facebookon!

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása