Györfi András

Kaszinó a blokkláncon?

2018. január 12. 23:05 - Györfi András szerk

nbcu-61104273-full-image_gallerybackground-en-us-1483993174431_ri_sx940.jpg

Folytatódik az izgalmas blokklánc use-case sorozatom, a mai posztban szintén egy Ethereum alapú tokenről lesz szó. Ugyan ez nem olyan nemes cél, mint az Ambrosus vagy a Musicoin, üzletileg annál érdekesebb lehet a közeljövőben. A Funfair (FUN) token remek ötlet, minőséggel megvalósítva.

A Funfair platform először is saját játékokat ígér, Blackjack, ilyen rulett, olyan játék, a szokásos online kaszinó megoldások. Ez kézenfekvő felhasználása a tokennek, bár ne felejtsük el, egy online kaszinót megvalósítani bizonyára nem kis fejlesztési munka. 

De itt még nincs vége, a rendszert az alkotók reménye szerint más online kaszinók is használni fogják, a tranzakciók sebességének és a blokklánc nyújtotta egyéb előnyöknek köszönhetően. Tizenegymilliárd FUN token áll rendelkezésre, a market cap itt is elképesztően nagy, ez gátja lehet a növekedésnek.

Ahogy a Ripple vagy a TRON esetében is nem kevés vitát és ellentmondást vált ki az esztelen darabszám, úgy a FUN is szembenézhet ezzel a problémával a jövőben. Persze mint mindig, most is olyan eszközt ajánlok, amiből ha nem is sokat, de én magam is vettem.

Jelenleg 14 dollárcent egy token, a Binance-en hozzá lehet jutni, e mellett jelen van a Bittrexen és másutt is. Deflációs eszköz ez is, bár ahogy a legtöbb blokklánc projekt esetében, itt sem voltak képesek az alkotók tisztességesen elmagyarázni, hogy ez pontosan hogyan működik.

Az alapító nem mellesleg komoly figura, Jez San a Kraken egyik befektetője, állítólag tizenévesen már 3D technológiákat tervezett, a Google Deepmind is a befektetési portfóliójának része. Állítólag. A kriptovaluta területen belül a BitPay is olyasmi, ami az ő segítségével indult útjára. 

Azt is szeretem ebben a munkában, hogy a team lapon minden egyes embert láthatok. Bár tény, a TRON-ban is ez tetszett az alapötleten túl. De reméljük itt nem lesz akkora bukta, mint a TRX esetében, bár nagyra nőhet ez is, az is. Remek alapötlet a FUN token, komoly megvalósítás és ígéretes csapat.

Ha tetszett, kövess a Facebookon további blokklánc projekt ajánlásokért!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása