Györfi András

Harvey Weinstein, az embertípus

2017. október 23. 20:47 - Györfi András szerk

la-harvey-weinstein-20171021.jpg

Az elmúlt hetekben robbant Weinstein botrány hullámai tovább fodrozódnak, nincs kétségem afelől, hogy nem csak itthon látnak napvilágot hasonló ügyek. Bizonyára Szlovákiában, Németországban, ázsiai országokban egyaránt elő-elő kerülnek elképesztő esetek. Évek, évtizedek hallgatása törik most, nők tucatjai, százai, ha nem ezrei tesznek fájdalmas vallomást valakiről.

Egy főnökről, egy tanárról, a család egyik "kedves" ismerőséről, egy szomszédról, iskolatársról. Egy közös dolog van mindegyik esetben, ez nem más, mint az embertípus. Az egyetlen különbség ebben a személyiségben a sikeres, közismert ember és a szürkeség tengerében élő senki között a kártétel mértéke és mennyisége. A sarki kisbolt eladója néhány áldozatának életre szóló károkat okozhat, ez önmagában is tragikus. 

Viszont egy befolyásos, gazdag, nagy hatalmú ember több áldozatot szedhet és a társadalmi jelentősége is nagyobb, az üzenet egyértelmű a hasonszőrűek számára: bármit megtehetsz. A New Yorker remek cikkéből pontosan egy ilyen személyiség rajzolódik ki, Harvey Weinstein úgy gondolta, neki mindent szabad. Gondolkodás nélkül elemelt néhány sültkrumplit valaki más ebédjéből, rezzenéstelen arccal vágta hozzá cipőjét, telefonját, a keze ügyébe keveredő könyvet alkalmazottaihoz.

Ha kifordított pólóban sétált be az irodába, úgy is távozott, a dühkitöréseitől állandóan rettegő kollégák egyike sem merte szóvá tenni, ma nem csak emberileg egy vicc, a külseje is nevetséges. Beszédes, korábbi munkatársai egész egyszerűen "túlélőknek" nevezik magukat. Szintén árulkodó, sokan közülük elesettek segítésével foglalkoznak miután távoztak valamelyik cégétől.

Kétségtelen, egy komoly tehetségű emberről van szó, a tetteire ez azonban távolról sem mentség. A nála jelentkező színésznők általában nem is tudták, hogy mi várhat, mi vár rájuk. Időnként egy-egy fiatal reménységgel diszkréten igyekezett beszélni Weinstein egyik, másik munkatársa. Próbálták figyelmeztetni, ne tegye, ne itt keresse a siker útját. Többnyire nem hallgatták meg a jó szándékú figyelmeztetéseket és újabb áldozatokká váltak.

Szemlélteti, hogy mennyire beteges ez az ember, még férfiak is elismerték, őket is kellemetlen helyzetbe hozta, nem egyszer, nem kétszer. Ezek az emberek sajnos valóban köztünk élnek, a megoldás viszont viszonylag egyszerű, persze könnyebb mondani, mint megvalósítani. Ne hagyd magad. Nem éri meg, bármilyen céljaid legyenek is az életben. A méltóságunk a legnagyobb kincsünk, semmiért és senkiért sem adhatjuk fel.

Ezek az emberek a félelemből táplálkoznak, ebből növekednek, ebből élnek. Szálljunk szembe bátran az ilyen és ehhez hasonló kollégával, családtaggal, ismerőssel. Ez az embertípus nem csak pofátlan, általában kifejezetten gyáva is. Ha azt látja, hogy határozott nemet mondanak neki, ellenkeznek szóban, akár tettben, attól megretten és meghátrál.

Különösen munkahelyeken gyakori a pszichés, időnként akár fizikai, ne adj Isten szexuális terror eszközeivel operáló féreg. Erről beszélni kell és legfőképp mindig szembe kell szállni az agresszorral, minél előbb, annál jobb. Ha úgy érzi, az első próbálkozásaira nem érkezik határozott ellenállás, akkor tovább fog menni. És tovább és tovább. Ne hagyd magad, cselekedj!

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Clodovicus S. Carolus 2017.10.23. 21:42:50

András! Harminc éve vagyok színész. Így rálátásom erre a szakmára van igazán. Mindig is volt, van és lesz olyan rendező, segédrendező, igazgató, főügyelő, művészeti titkár aki visszaélt, él és élni fog aprócska vagy nagyobbacska hatalmával. A kezdő senkik kaptak, kapnak és kapni is fognak ajánlatokat. Éltek vele, sokan sztárrá váltak. Ez egy üzlet. Nem kötelező elfogadni.
Mindezt úgy írom, hogy maximálisan nőpárti vagyok. Aki ismer, nem kételkedik ebben. De azért elég fura, hogy a legtöbb eset után 20-25 évvel emelnek kifogást azok, akik aztán elég jó nevet és vagyont szereztek a szakmában. Na persze vannak olyanok is, akik névtelen senkiből végül névtelen valakik lettek és most néhány perces hírnévért talán még az anyjukat is eladnák, "csak hogy címlapra, tudod, hogy beszéljenek rólam..." Hánynom kell tőlük.

A másik meg: ha mindenki tudta, tisztában volt azzal, hogy ez az ember mit művel, akkor ugyan miért hagyták évtizedekig? Mert azért jól jött az a megígért és beváltott siker és a vele járó egyéb jó?

Itt az az alapkérdés, hogy ki szeretné a fickó üzleti tortáját, aki a háttérben előre megegyezett a bilit kiborító színésznőkkel?

A probléma meg amúgy általános. Hogy mocsok dolog visszaélni a hatalommal? Már hogy a fenébe ne lenne az! De nem ezt éljük meg minden nap? S többségünk bizony nem tud, nem mer, nem akar nemet mondani, hanem szépen széttesszük a lábunkat. Ebben az egészben EZ a legszomorúbb. No meg az, hogy miképp használják ki mások nyomorúságát.

MACISAJT 2017.10.24. 12:14:20

"Harvey Weinstein, az embertípus".

Térdeimet csapkodom a röhögéstől, ennyi farizeusság, képmutatás láttán...
Most naponta (többször) feleszmélnek egyesek, hogy lám , évtizedek óta micsoda cúna dolgok történtek, többek között
a teljes zsidó maffia uralma alatt levő Hálivúdban... weinstein után itt egy újabb, akik a mókusok elé vetnek:
index.hu/kultur/cinematrix/2017/10/23/38_no_vadolja_szexualis_zaklatassal_az_oscar-jelolt_filmest/

Miközben előtte évekig fürösztötték dicsőségben és díjakban pl. roman polanskit, vagy woody allent.
Itthon is, úgy tesznek mintha nem lett volna közismert mi folyik a színház-film és média világában.Hogy az előadóművészetről már ne is beszéljünk.
Most úgy tesznek mintha marton lászlóról senki nem tudott volna, mintha csak eszenyi csak úgy véletlenül került volna a helyére 2008-ban..:)

U.I. Ki lesz az a pionír, aki elsőként tárja fel, hogyan működtették a szereposztó díványokat a homoszexuális potentát(ok)?

MACISAJT 2017.10.24. 12:18:57

@ClownPepito: " Mindig is volt, van és lesz olyan rendező, segédrendező, igazgató, főügyelő, művészeti titkár aki visszaélt, él és élni fog aprócska vagy nagyobbacska hatalmával. A kezdő senkik kaptak, kapnak és kapni is fognak ajánlatokat. Éltek vele, sokan sztárrá váltak. Ez egy üzlet. Nem kötelező elfogadni."

Miért mondod ezt?
Ahogy Francis Fukuyama megírta, már eljött a történelem vége..:)

Dobó Kata és Paláncsik Tímea volt az utolsó ilyen eset, azóta semmi:P

Berelhetoreklamfelulet 2017.10.24. 12:36:18

Azt mondod az hite mindent megtehet.
De gyakorlatilag meg is tette, így igaza volt...

Amúgy meg nincs itt semmi látnivaló. Pár random kiéget kurvának kellett 5perc hírnév/ingyenreklám, ennyi. Nem lesz ebből semmi, mert nincs is mögötte semmi. Eladták a testüket némi pénzért/hírnévért/szereplésért (a megfelelő aláhúzandó), ettől még nem lesznek semmivel sem különbek, mint a kurvák akik a út szélén állnak, max többet keresnek kevesebb kuncsafton.
Aki azt hiszi, hogy a tehetségért kerül bárki is be egy hollywoodi filmbe, az álmodozó kislány, legalábbis agyi szinten.

Vagy ahogy a közmondás tartja: Aki kurvának ment ne sírjon, ha megkurják.

Fülig José 2017.10.24. 12:44:46

Itt a kollégák szépen leírták amit gondolok. Annyit tennék csak hozzá: tök szerencse, hogy a kedves posztoló ilyen jól ismeri ezt a Weinsteint. Vagy lehet, hogy nem is?!

Jossarian 2017.10.24. 12:57:12

Latom mindenki erti a lenyeget... En is ezt akartam irni: "évtizedek óta micsoda cúna dolgok történtek, többek között
a teljes zsidó maffia uralma alatt levő Hálivúdban..." Hat igen, micsoda meglepetes, a patkanyok patkanykent viselkednek a k....kat meg b@sszak (meg minden mast tesznek veluk...)

Cycmen 2017.10.24. 13:21:02

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:Lassan lecseng ez a kamubotrány is.

Hiányozni fog! A lássuk ki szopta le Martont, napi programom lett!

Harvey Weinstein 2017.10.24. 13:22:39

A sok kurva azt kapta amit megerdemelt.

vénkujon 2017.10.24. 13:38:14

@Berelhetoreklamfelulet: aki előhozza az "aki kurvának ment/megy.." szólásmondást, minden bizonnyal egy szőrös talpú kisfaszú buzi:). na eriggy a boltba borotváér meg nagyob faszér:D

Helyszíni zsemle 2017.10.24. 13:38:34

A legundorítóbb az ügyben, hogy a most lincselő tömeget, a legkevésbbé sem az erkölcs meg a "megalázott" nők helyzete bántja. Hanem pusztán csak az irigység, hogy nem olyan gazdag, hires, és hogy nincs lehetősége, szinész nöcskékkel szexelni.
Mert egyébbként, mindenki pont ezt csinálná a neki felkinálkozó prostikkal, csak neki nem kinálkozik fel senki sem, ezért lincselni akar.

Jossarian 2017.10.24. 13:42:46

@vénkujon: finoman fogalmazol mint mindig:) Szerinted ezek a nocskek nem tudtak, hogy mit akarnak es mit kell tenniuk azert, hogy elerjek azt? Ennyire naiv nem lehetsz, vagy mar annyira Ven:) Vagy talan te is erintett vagy? Neked kit kellett kenyeztetned?;)

Berelhetoreklamfelulet 2017.10.24. 13:54:50

@vénkujon: Ez a mondás jelen esetben 100%-ban helytálló.

Kik az "áldozatok"?
Kurvák. Tetszik, nem tetszik, definicó szerint, juttatásért cserében végeztek szexuális tevékenységet.

Miért panaszkodnak az "áldozatok"?
Azért, mert megbaszták őket.

Ebbe azért elég nehéz belekötni LMAO, és ezért is fogja 100%-ban megúszni az "elkövető".
Én személy szerinte nem kedvelem a Hollywoodi zsidókat, de ezek a sírós picsák még náluk is rosszabbak...

Lady Scarlett 2017.10.24. 14:06:12

Ez a gusztustalan féreg Harvey csak a jéghegy csúcsa. Ott ahol Woody Allen Oscar díjas lehet bármi megtörténhet!
Nem is értem, hogy a picsába nem sittelték még le, a legundorítóbb perverz akit a föld a hátán hordott.
Ideje lenne komolyan venni a nevelt gyerekek vallomásait.
Allen egy mocskos perverz pedofil. A kémiai kasztrálás és az életfogytiglan a minimum lenne.

vénkujon 2017.10.24. 14:09:13

@Jossarian: én miért nem kuporodok rá tinilányokra bazz? honnan a rettenetes erő énbennem, hogy bár megnézem az utcán jövő menő lányokat asszonyokat, ám nem vetem magam rájuk, nem markolok a segükbe, nem fütyülök utánuk? honnan ez a szent erő?? épp ezér vetném meg ezeket a férfitársakat mert nem tudnak parancsolni a faszuknak? érdekes módon csak azon lányoknak asszonyoknak ajánlom fel a lila erekkel kivert, erőtő duzadó fhaszomat, akik önként mennek bele ebbe.
hát ja bazz. ezért vetem meg őket. gyenge szarok, akik a még gyengébbeket baszogatják, bántalmazzák. a férfinem szégyenei.

@Berelhetoreklamfelulet: én úgy tudom, hogy süldő gyereklányok voltak, nem pedig kurvák. persze te bennük is kurvákat láthatsz, akiket nyugodtan lehet baszogatni, meg vegzálni. persze bazz.
ugyanez a véleményed a magyar nyakasparasztokra is, akik verik otthon a feleségeiket?

Jossarian 2017.10.24. 14:31:37

@vénkujon:"én miért nem kuporodok rá tinilányokra bazz?" Mert nem teheted meg, bazz. Ha filmszerepeket osztogathatnal mint a naladnal szerencsesebb zsidok akkor vsznuleg megtenned, nem? Hisz benned van a booggie:D

vénkujon 2017.10.24. 14:53:26

@Jossarian: milyen primer hozzáállás ez polgártársam? én természetesen nem tehetek ilyet, hisz nem kormányoztam magam ilyen pozícióba. jellemem elutasítja az erő pozícióból való visszaélést. proliként eleve nem érhetek oda, ahol ezek a férgek tevékenykednek. viszont mivel proliként nem teljesítettem rosszul, ezért tudok visszaosztani is a tudományból amihez értek. nem sajnálom, hogy adjak. de amit ezek a faszfejek kapni akarnak bazz....attól én távol állok. te hogy állsz ezzel? ezeknek a pártjára állsz? esetleg elgyengülsz a boogitól, és ráemeled a faszod a nálad kisebbekre?:)

vénkujon 2017.10.24. 14:57:24

bevallom, először arra gondoltam, hogy addig kellene rugdosni a puhatestű weinyt, míg nem vinnyogna kegyelemért, de emberbaráti szeretetemtől vezetve eltekintenék tőle. persze ehhez is nagy erő kell, amely lássuk be nagyon buzog bennem

vénkujon 2017.10.24. 15:17:56

@Berelhetoreklamfelulet: a kérdéseid+ a válaszok hajmeresztőek. . tehát nem tőlem kell majd félteni édesanyádat, hogy egyszer ráugrom a sötétben és megbaszom? ááááá. nem. magadtól kell féltsd. magadtól kell féltsd a húgodat, a nővéredet, és a keresztanyádat is. mert te így tudod: azér rínak ezek meg megbaszták őket. meg amúgy is hadd ríjanak. te szerencsétlen faszharcos

Berelhetoreklamfelulet 2017.10.24. 15:41:58

@vénkujon: Komoly problémáid vannak az értelmi képességeiddel. Javaslom keress fel egy orvost addig, míg nem késő. Bár valószínű már késő...

vénkujon 2017.10.24. 15:45:17

@Berelhetoreklamfelulet: abszolút késő. ja. de ne ezzel foglalkozzunk...inkább mentsd fel magad valahogy abból, hogy nőerőszakoló férgek pártjára állsz

élhetetlen 2017.10.24. 15:49:17

Hát ez valami elképesztő, amit itt összeírtok. Vénkujon kivételével itt senki nem tartja normálisnak, hogy az is lehetne, hogy van egy meghallgatás, próbafelvétel, és a legjobb kapja a szerepet? @Jossarian: „Mert nem teheted meg, bazz.”. Tehát normálisnak tartod, hogy akinek valamilyen hatalma van, az természetesen visszaél vele. „Szerinted ezek a nocskek nem tudtak, hogy mit akarnak es mit kell tenniuk azert, hogy elerjek azt?”. Igen, és ők a hibásak, ha csak ezt az utat alakították ki nekik a hatalmon levők? A hatalmon levőknek nincs erkölcsi felelőssége, ha csak ezt hagyták, mint járható utat? @Lady Scarlett: „Allen egy mocskos perverz pedofil.”. Úgy tudom, hogy elvette feleségül a volt felesége nevelt lányát, mikor az felnőtt. Attól, hogy a volt feleségénél ismerte meg, nem egy sarki bárban, mitől lett pedofíl? @Helyszini zsemle: „Hanem pusztán csak az irigység, hogy nem olyan gazdag, hires, és hogy nincs lehetősége, szinész nöcskékkel szexelni.”. Ha komolyan gondolod, hogy minden férfi így viselkedne, ha tehetné, az azért siralmas. Szerinted nem létezik tisztességes férfi? Na, ez sok volt nekem.

vénkujon 2017.10.24. 16:12:21

@élhetetlen: látod ezt bazz? azt hittem, hogy én vagyok az erkölcstelen. a pornónéző faszverő. erre kiderül, hogy ezek meg támogatják a gyereklány/nőerőszakolást. fel vagyok háborodva:(

MACISAJT 2017.10.24. 17:15:46

""Jómagam 35 éve dolgozom a Vígszínházban, amelynek 2009 óta vagyok az igazgatója, ez idő alatt nem értesültem ilyen, vagy ehhez hasonló esetről" – áll Eszenyi levelében, "

Muhaha:P
Iszonyú Enikő most előadja a kincstári naivát, aki ugye soha sehol semmit nem látott, hallott...
Hiteles, hiteles.

Cycmen 2017.10.24. 17:32:52

@Helyszíni zsemle:" A legundorítóbb az ügyben, hogy a most lincselő tömeget, a legkevésbbé sem az erkölcs meg a "megalázott" nők helyzete bántja. Hanem pusztán csak az irigység, hogy nem olyan gazdag, hires, és hogy nincs lehetősége, szinész nöcskékkel szexelni"

Pontosan! És ha színésznőcskék lennének akkor meg rendezőket szophatnának le, de nem azok, ezért irigykednek! :D
Az irigység csúnya dolog nem értitek?.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.24. 19:54:18

Hány blogger gondolja még úgy, hogy tud újat mondani az ügyről?

Vagy ez már kötelező gyakorlat?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.10.24. 19:57:25

@Lady Scarlett:

Az sem semmi, ahogy Európa cinkosságot vállalt Roman Polanskival.

JGDus 2017.10.24. 20:02:24

A művészvilág az exhibicionista, extravagáns emberek állatkertje. Azoké, akik nem ismernek határokat.
A Római Birodalomban a színészek a szajhákkal voltak azonos elbírálás alatt.
E.E. szűzlány, ML félszeg kisfiú. Ugyan.
Ez a mostani truváj nagyobb álszentség, mint az eddigi hallgatás.
Aki kurvának megy, ne lepődjön meg, ha a blúzába nyúlnak. Legfőképpen ne 20 év késéssel.
Szörnyű analógia: a katolikus egyház és a “meglepetésszerű” feltárt pedofília.

Cycmen 2017.10.24. 21:17:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hány blogger gondolja még úgy, hogy tud újat mondani az ügyről?

Engem az is érdekelne, hogy a többi ügy hol marad? Mert ne mondja nekem senki, hogy Marton Lászlón kívül más nem csinálta ugyanezt!
Annyira látszik hogy ez egy irányított botrány, semmi más!

Lady Scarlett 2017.10.25. 17:38:42

@élhetetlen: Allen nem csak a Previn lanyt molesztalta, elarulom a nagy titkot. Es nem vart a lany 14 eves koraig sem. Mellesleg miota ment fel a pedofilia alol a hazassag?
Eszedbe se jut hogy a kiscsaj egyfajta pszichologiai fuggesbe kerult Allentol? Ne gyere nekem azzal, hogy ez egy minden bizonnyal egyenrangu felnott emberek kozotti nagyszerelem, mert csak onmagad teszed nevetsegesse.

Weinstein pedig szinten egy fereg. Persze vannak naiv libak, vannak akarnok picsak, es vannak olyanok akik resen voltak, de volt amit jobban akartak mint a sajat onbecsulesuket, meltosagukat megtartani, aztan kozben meggondoltak magukat. Ez a resze nem erdekel. Felnott emberek kerultek olyan helyzetbe amit kiprovokaltak igy vagy ugy. Utolag ra lehet mondani barmit.
De ettol meg Weinstein egy b.szott nagy mocsok. Woody Allentol pedig el kene venni az Oscarjat.

Lady Scarlett 2017.10.25. 17:40:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Na attol a belem kifordul, de megertem, ha Polanski megkattant. Amit a nejevel tett a Manson banda abba en is megkattantam volna.

Lady Scarlett 2017.10.25. 17:45:11

@MACISAJT: LOL pont Eszenyi adja a naivat?! HAHAHAHA!! Jo szineszno, de nem ennyire, hogy ezt a szar dumat bevegyem tole!

élhetetlen 2017.10.25. 18:17:08

@Lady Scarlett: Nézd nem vitatkozok. Én nem mélyültem el Woody Allen magánéletében. Csak azt olvastam, hogy soha nem élt egy háztartásban a „nevelt lányával”, az a felesége nevelt lánya volt, tehát a pszichológiai függés lehetett egy kialakult szerelem, amit az élet igazolt, függetlenül attól, hogy a nevelő anya házában ismerkedtek meg, vagy egy sarki bárban. Nem tudom, de ezek szerint te igen. Nekem nem az jött le, hogy házassággal mentették a pedofíliát, de te biztosan képben vagy.

Lady Scarlett 2017.10.25. 18:28:58

@élhetetlen: en elmelyultem, mert a kedvenc rendezoim egyike. Volt. Aztan kiderult a dolog a Previn kiscsajjal. Mondanom sem kell mit ereztem. Azota pedig esnek ki a csontvazak a szekrenybol folyamatosan. Az ember haja egnek all attol amiket a nevelt lanyok es fiuk elmondanak.

élhetetlen 2017.10.25. 18:53:12

@Lady Scarlett: Szerencsére lapul a hajad, mikor arról olvasol, hogy „édes” szülők halálra éheztetnek, vernek „édes” gyerekeket. Vagy az „édesapa” erőszakolja meg a lányát, fiát. Persze, a „nevelt lanyok es fiuk”. Nem úgy általában a megkárosított, tönkretett gyerekek zavarnak, csak a neveltek problémái, mert az biztosan több. Woody Allen lánya, meg egy életre tönkrement, mint feleség, ezen érdemes felháborodni. Na, hagyjál! Ez az „erkölcsi szint” engem irritál.

Lady Scarlett 2017.10.25. 18:56:24

@élhetetlen: te meg most mirol beszelsz?! Allen nevelt gyerekeirol van szo tovabbra is. Oket molesztalta, nem csak egyet es nem csak lanyokat!
Nem vitatkozol, csak a jofranc se tudja miket hordasz ossze.

Lady Scarlett 2017.10.25. 19:00:56

@élhetetlen: mellesleg nem mondtam egy szoval sem hogy Previn tonkrement. Azt mondtam fuggo viszonyban van Allennel. Tok mas a ketto. Szerintem Previn nem is tudja, mennyire visszas ami tortent. Magyarul torz az ertekrendje, nem tudja, mi a jo es mi nem az.

élhetetlen 2017.10.25. 20:15:20

@Lady Scarlett: Na, jó ennél többet nem foglalkozom a dologgal. ezt találtam pl. tehát te sem sokkal tudhatsz többet, mint a szakértők, és a bíróság, csak jobban tudod. Értem. filmsor.net/a-nevelt-fia-szerint-nem-eroszakolta-meg-woody-allen-a-nevelt-lanyat/ . „Azt mondtam fuggo viszonyban van Allennel.”. Persze, annyira, mint bármelyik házaspár tagja függő viszonyban van a párjától. „Szerintem Previn nem is tudja, mennyire visszas ami tortent. Magyarul torz az ertekrendje, nem tudja, mi a jo es mi nem az.„ Azta, beleszeretett a a nevelőanyja volt férjébe. Azért remélem, a vérfertőzést nem húzod rá. Te bezzeg innét tudod, hogy mi a jó neki, mert a te értékrended, az mindenek felett. Na, hess!

Lady Scarlett 2017.10.25. 20:27:00

@élhetetlen: ja hat igen, aki szerint normalis es helyes dolog 50 evesen megdugni a kiskamasz tinit aki torveny szerint a lanya lenne, es apjakent kellene viselkednie, nem pedig egy moskos kejenc disznokent na az ne ugasson nekem erkolcsrol, meg arrol se hogy mi a helyes, mi nem az. Te fereg.

élhetetlen 2017.10.25. 21:05:07

@Lady Scarlett: Hát mégis foglalkozom vele egy kicsit, a kedvedért. 444.hu/2014/01/19/woody-allent-sajat-fia-szopatja . A kiskamasz megdugása úgy tűnik, nem bizonyított, ha meg felháborodsz azon, hogy egy ötvenes pasas elvesz egy 22 éves nőt, akkor nem tudok mit mondani. Még olyan is van, hogy az ötvenes pasas a családját hagyja el két felnőtt gyerekkel, és ott hagy mindent nekik, úgy kezd új kapcsolatot. Aztán az új családjában is felnevelt egy gyereket, újra boldog, A gyerek már az orvosira jár, de szerinted a pasasnak biztosan börtönben lenne a helye, mert nem a te elképzeléseidnek megfelelően viselkedett. Le kellett volna élni a maradék életét egy kiürült házasságban, mert a te erkölcseid ezt diktálják. Egy vén kéjenc disznó, nem érdemli meg a „második” életét, én meg egy féreg vagyok. Ja. Maradj magadnak, legyél nagyon erkölcsös, de ha ezzel boldog lennél, akkor nem irkálnál ilyeneket. Úgy tűnik, az erkölcsösséged nem tesz boldoggá, ezért utálsz mindenkit, aki az elveid ellenére lép, és újra boldog lesz.
süti beállítások módosítása