Györfi András

Következő péntek 13: így húzz belőle hasznot!

2017. október 17. 23:28 - Györfi András szerk

fri_steel.jpg

Péntek 13 különleges dátum, a kollektív tudatunk állít vele örök mementót a babonának. Nem csak mi, magyarok tartunk ettől a naptól, az egész euro-atlanti kultúra számon tartja. Kijevtől San Diego-ig emberek százmillió gondolják úgy, ezen a napon csak rossz dolgok történhetnek.

Kevesen tudják azonban, a szerencsétlenségekkel társított napnak valójában szinte csak szerencsés hozadékai vannak. Logikus, ezen a napon mindenki óvatosabb, például körültekintőbben vezet. A biztosítótársaságok statisztikái szerint ez remek dolog, ezeken a napokon érzékelhetően kevesebb baleset történik.

Nem csak a közlekedésben látunk kevesebb sérülést, a háztartási balesetek száma is csökken a sötét napnak köszönhetően. Hiába, ha félsz egy ártatlan dátumtól, akkor legalább egyetlen napig óvatosabban vezetsz és kevésbé vehemensen dobálod a fejsztét favágáskor.

Mindezeken túl gazdasági hasznot is húzhatunk mások hiedelmeiből, nem is keveset. Általában évente egy, két, esetleg három péntek 13 van, az idei évben múlt héten volt az első, decemberben lesz a második. Lássuk, hogyan jelenthet ez számodra valami igazán jót.

UPDATE: hülyeséget írtam, decemberben nem lesz péntek 13 idén. Jövőre viszont lesz még ilyen egybeesés, aggodalomra semmi ok.

Repülj!

Bizony a repülés az egyik kritikus pont a rettegett napon, magától értetődő, ekkorra kevesebben foglalnak jegyet. Angliában az egyik tavalyi péntek 13-án átlagosan 14%-al voltak olcsóbbak a jegyek a legnépszerűbb úticélok esetében, Gran Canaria-ra például 44%-al olcsóbban utazhattunk. Feltéve, hogy nem hiszünk a babonában.

A légitársaságok komolyan veszik az emberek aggályait, sok társaság nem is tart fenn 13-as számmal ülést a járatain.

Tőzsdézz!

A legtöbb bróker egyszerűen nem hajlandó ezen a napon kereskedni, olykor akár 43%-al is csökkenhet a tranzakciók száma. Ha ügyes vagy, ezt ki fogod tudni használni. Bár tény, a szakértők szerint semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy ez a nap bármiféle negatív hatással lenne a cégek teljesítményére vagy a gazdaság bármilyen vonatkozására.

Miért szerencsétlen nap a péntek 13?

A történészek szerint a Bibliában keresendő a válasz, Éva állítólag ezen a napon szakította le az almát arról a bizonyos fáról, 13 ember vett részt az utolsó vacsorán és szintén ezen a napon indult el a nagy áradás... Illetve sokak szerint temérdek természeti és társadalmi katasztrófa, vérengzés, egyéb tragédia történt ezeken a pénteki napokon.

Házasodj!

Az emberek félnek ekkor esküdni, nem elég, hogy a házasságok java része kudarcot vall, ha még erre a szerencsétlen napra is esik a boldogító igen kimondása, tutira nem lesz jó vége. Éppen ezért akár 13%-al olcsóbban megúszhatod a bulit ha okosan választod ki a dátumot!

Vegyél házat!

Angliában például az utcák alig 25%-a rendelkezik 13-as számú házzal, ennyire nehezen eladható egy "elátkozott" épület. Viszont ha találsz egyet, ami a 13-as szám alatt van, kifogástalan minden racionális szempontból, akkor lényegesen olcsóbban hozzájuthatsz!

Legközelebb átnézzük, hogy hogyan lehet meggazdagodni egy fekete macskából, miért fontos, hogy összetörj havonta legalább egy tükröt és miként lehet kéményseprők segítségével megalapítani a következő Google-t. Ha tetszett a poszt, kövess a Facebookon!

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.10.18. 05:20:17

Miért pont decemberi? Múlt péntek éppen13-ára esett. Tekintettel arra, hogy október 31, november 30 napos, az idei december 13 szerdára esik.
süti beállítások módosítása