Györfi András

Áramütést kaphatsz rossz szokásaidért

2017. szeptember 01. 14:25 - Györfi András szerk

pavlok-fitness-band-1.jpg

Lássuk be, mindannyiunknak vannak rossz szokásaink. Dohányzás, nassolás, piálás, diéta megsértése, orrunk piszkálása és így tovább. Ezekről leszokni, abbahagyni, megváltoztatni nem könnyű. Mert gyengék vagyunk, vagy mert nincs kellő motiváció. Miért is hagynánk abba a dohányzást? Még nincs semmi baj. Még egy sütitől nem fogok elhízni. 

Viszont ezek sorozata elvezethet egy nem kívánt, kellemetlen kimenetelhez. Komoly tudományos háttere van annak, hogy hogy működik az emberi agy úgynevezett jutalmazó és "büntető" rendszere, miért érzünk bűntudatot, ha hülyeséget csinálunk és miért érezzük jól magunkat, ha elértünk valamit. A gyakorlatban azonban tudomány ide vagy oda, nagyon nehéz helyesen cselekedni a hétköznapokban.

Szerencsére mindenre van megoldás, a híres-neves viselkedéskutató, Pavlov nevét viseli egy új találmány, a Pavlok. Nincs értelme bonyolítani, a lényeg az, hogy egy karkötő áramot vezet a testünkbe ha hülyeséget csinálunk. Feltesszük a csukónkra, innentől kezdve, ha hozzányúlunk ahhoz a bizonyos oldalhoz amin hiányos öltözetű férfiak és nők vagy csak férfiak vagy csak nők dolgoznak, akkor már érkezik is a kellemetlen áramütés, akár 360 Volt.

Állítólag hasonló érzés ahhoz, amikor műanyag padlón csoszogás után jól megérintünk egy fém tárgyat. Vagy még annál is jóval kellemetlenebb. A karkötőhöz tartozó app segítségével meghatározhatjuk az áramütés mértékét is, az egészen apró szúrástól kezdve az erős fájdalommal járó sokkig. 

Nem lehet kellemes. Mindenesetre az alapötlet zseniális. Ugyanis az agyunk valóban úgy működik, ahogy Pavlov kutyái is anno, ha kört láttak akkor megverték őket, ha ellipszist akkor kaját kaptak. Egy idő után nem is kellett verés, elég volt felmutatni egy kört és máris összeszarták magukat szerencsétlen állatok. Mi sem vagyunk mások. Ha minden alkalommal áramütést kapunk amikor munkaidőben elkezdünk maszturbálni, akkor hamarosan nem tesszük, mert az agyunk összeköti a cselekedetet a kellemetlen élménnyel.

A feltaláló elmondása szerint ezzel az eszközzel akár 30 nap alatt örökre megszabadulhatunk kellemetlen szokásainktól. Érdekes adalék, hogy a barátunk, házastársunk is megrázhat minket jól, ha hülyeséget csinálunk. Érdekes kísérlet. Az viszont némiképp hátránya a megoldásnak, hogy saját magunkat kell megráznunk. Ha rágyújtottál, akkor kell, hogy legyen annyi önfegyelmed, hogy jól meg is büntesd magad egyből. De hát ha lenne önfegyelmed, akkor eleve nem gyújtanál rá. Mindenesetre sok sikert az eszköznek!

A fenti videóban 2:40-tól látható, hogy hogyan is néz ki egy áramütés a gyakorlatban. Csak erős idegzetűeknek és gyenge akaraterejűeknek!

Adalék, hogy beállíthatjuk azt is, hogy egy, vagy több áramütést kapjunk egyszerre, egymás után. Illetve azt is, hogy a második áramütés már nagyobb intenzitású, fájdalmasabb legyen. Sőt, sorozatos büntit is kaphatunk. Például a harmadik sokk után egyből következik öt újabb, egy-két másodperces szünetekkel. Tehát ha már nagyon elegünk van önmagunkból, akkor különösen kegyetlen büntetést is mérhetünk a testünkre.

Ha tetszett a poszt, kövess a Facebookon!

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása