Györfi András

Kitagadta apja a náci tüntetőt

2017. augusztus 18. 19:53 - Györfi András szerk

germania-neonazisti-per-anni-uccisero-immigrati.jpg

Amerikára minden hibája és a világra borított mocska ellenére szeretünk a szabadság, egyenlőség, testvériség iskolapéldájaként tekinteni. Sőt, gyakran túl is tolják a biciklit, a fene nagy egyenlőség szuperliberális vadhajtásokhoz is el-el vezet. Viszont a napokban, Charlottseville (Virginia állam) városában történtek ismét felhívták a figyelmet az amerikai társadalomban régóta és mélyen meghúzódó feszültségekre.

Mint ismeretes, egy neonáci csoport tüntetést- felvonulást rendezett a településen, az esemény során ellentüntetőkkel találták szembe magukat, egyikük autójával belehajtott a tömegbe, többen megsérültek, egy fiatal nő meghalt. Az indulatoknak sokkal inkább az emberi butaság a mozgatórugója, bár el kell fogadnunk, bizonyára valós, kézzelfogható problémák is adottak.

Mindenesetre érdekes keresztmetszeti kép rajzolódik a bátrak hazájáról a tragédia óta. Az egyik vezető neonáci is bemutatásra kerül a Vice dokumentumfilmjében, a videóban harsány, magabiztos, indulatos nyilatkozatot tesz, miszerint ha kell, megölik "ezeket az embereket". Majd az eset után néhány nappal ugyan ez a büszke náci könnyeivel küszködve mesél arról, hogy nem tudja mit tegyen, fel akarja adni magát, fél, hogy megölik. 

 A TyT beszámolója a neonáci csoport egyik vezetőjéről.

Ő sohasem akart rosszat, szó szerint sírva számol be arról is, hogy ők bizony minden engedélyt kértek és kaptak megmozdulásukhoz, tény, hogy sok erős megnyilvánulásuk van az interneteken, de valójában nem akartak rosszat. Láthatjuk fegyvereit is amikkel a forrongás többedik napjára készült, csinos kis arzenált szerelt a testére, biztos, ami biztos. Szomorú és elképesztő.

Egy másik fasiszta pedig a családjával került konfliktusba, apja egész egyszerűen kitagadta, miután szembesült azzal, hogy fia miféle butaságokat harsog a nyílt utcán, ország-világ előtt.

Szintén a TyT-től, a kitagadott újfasisztáról.

Személyes kedvencem pedig az archetipukus redneck, hosszú, ápolatlan hajával, arcszőrzetével és elmaradhatatlan kopott baseball sapkájával, szó szerint nap-pirított arcával (nyakával) dühösen kel ki a nácik ellen.

Harmadik TyT anyag, a redneck aki kiáll a gyűlölet ellen.

Ráadásként még egy videó, egy "liberal redneck", tőle azt is megtudjuk, hogy a konföderációs zászlóval a jogainkról hablatyolni olyan, mint fasszal a szánkban kiabálni a melegházasság ellen. Zseniális!

"Liberal Redneck"

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása