Györfi András

Ez a legősibb emoji

2017. július 21. 14:29 - Györfi András szerk

extra_large-1500558594-cover-image.png

Az emojik, magyarosan hangulatjelek a mindennapi életünk részévé váltak. Mindenki dob néha egy-egy szmájlit barátjának, barátnőjének, szeretőjének, kollegájának, vagy ezek kombinációinak. Sőt, amióta a vezető közösségi oldal a sima lájk mellett emojikkal is lehetőséget ad a véleményünk kifejezésére egy-egy poszt kapcsán, már létezik beimádás, beszívezés, becsodálkozófejezés is.

Valahol Törökország és Szíria között, egy nemrég felfedezett ősi város ásatásai során azonban előkerült a felhetetőleg legrégebbi emoji. Mégpedig egy vázán vagy korsón. Vagy köcsögön. A bolognai egyetem kutatói Karkemish városának romjai között találtak rá a használati tárgya, magát a smiley-t már csak a laborban fedezték fel, miután letakarították.

content-1500558425-emoj_1.png

A pici rajz pontos célját nem értik, de elmondásuk szerint jó okkal feltételezhetjük, hogy egy szándékosan rajzolt mosolygó arcról van szó. Az Aleppo (Szíria) és Gaziantep (Törökország) között ehelyezkedő várost legalább a Krisztus előtti hatodik ezredtől lakták, sok kutató Trójához hasonló jelentőségűnek tartja.

Az biztos, hogy ismét kiderült, már régen is szerettek cukiskodni az emberek.

iflscience

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása